www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

?


kosmynionutz
 Share

Recommended Posts

Am o intrebare legata de echipamentele de muzica

Ce este head-ul de chitara si cu ce se deosebeste de un amplificator?

Ce este pedala de efecte (pedala distorsion) si la ce foloseste daca ai un amplificator ce poate oferi de la el efectul distorsion?

In legatura cu head-urile de chitara uitati un link sa intelegeti la ce ma refer http://www.soundcreation.ro/amplificatoare-top-uri-de-chitara-cid431_2333/

Link to comment
Share on other sites

Asa zisul head reprezinta puterea sau statia, mai pe romaneste. Ca sa folosesti un head ai nevoie de o boxa. Merge pe acelasi principiu ca PA-ul. Nu este nici o diferenta intre head si amplificator, pentru ca vorbim de unul si acelasi lucru. Probabil intrebarea ta face referire la combo. Combo-ul, precum ii spune si numele, combina un o putere, un head, si o boxa intr-o singura cutie.

 

Pedalele te ajuta in diferite situatii. Depinde de amplificator. In special la ce ai facut tu referire, si anume pedalele de distors, se folosesc in doua ipostaze. Ori ai un amplificator clean, vezi Fender Deluxe Reverb, VOX AC30, etc. care ajung sa distorsioneze foarte greu, punandu-i o pedala in fata il ajuti sa faca acest lucru. Sau ai un amplificator cu un singur stage de gain, gen Marshall Plexi, JCM800, etc, care deobicei sunt modate cu un volum general, iar atunci folosesti pedala pentru a mai adauga gain, pentru solo-uri sau melodii gen Van Halen, unde folosesti mai mult gain.

 

Sper sa te fi ajutat raspunsul meu. Bafta! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.