www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sweet Child O' Mine Acoustic

Guest Gorlan

Recommended Posts

Guest AndrewKnifer

Trebuie sa ajungi la memoria musculara!

Ei, nici chiar asa de important nu e acum sa ne gandim la memoria musculara. :clown: Pana la urma, ca sa fiu on-topic, nu cred ca Gorlan ar trebui sa fie impacientat acum din cauza unei melodii. Mai intai inveti sa manipulezi lucrurile de baza, dupa parerea mea, dupa cum a zis si BraveJim in partea a doua a postarii sale, si a zis bine: game, arpegii etc. Ca sa nu mai vorbim ca ar trebui, la stadiul asta de trei luni de cantat, inca sa se invete acorduri si ritm, dupa priceperea mea. Poate si putine game (Do Major, La minor pentatonic...) si panatie alternativa. Eu, Gorlan, n-am avut dificultati cand am invatat prima parte din Sweet Child O'Mine, dar stii de ce? Pentru ca timp de un an m-am chinuit cu chestiile de baza si abia apoi am inceput sa invat melodiile care imi placeau. Si nici macar nu sunt un chitarist bun. :P Dar exercitiul anterior m-a ajutat sa invat mai usor si mai eficient. Si sa nu care cumva sa dai vina pe acustica ta, ca n-are cutaway sau alt bullshit. Eu am invatat acel intro pe o acustica, fara cutaway, cu actiune destul de maricica, in pozitia obisnuita in care se canta pe o electrica. Deci, ca sa rezum: Exerseaza! Nu o nota pe minut :banana5: , dar ia-o incet, oricum. :P

Guest AndrewKnifer

Brav soldat esti daca ai reusit asa mare lucru. Nu stiu cata rabdare as avea sa stau sa invat intro-u pe o ascutica fara cut-away...

Chiar nu-s. :P La tasta 15 se ajunge totusi usor, chiar si fara cutaway. Si Sol e cea mai inalta nota din respectivul pasaj, adica tasta 15 a primei corzi, deci cel putin mie nu mi s-a parut greu.

Guest Gorlan

Si eu am trecut prin acorduri imediat, intr-o luna deja am inceput cu melodii, deci ma duc sa exersez niste game si acordurile power.

Guest Gorlan

Suna foarte ciudat sa le zici acorduri power :))) just sayin'...

Li se mai spune si altfel? Ca si mie mi se pare ciudat.

Guest Gorlan

Deci raman la power chords. Si sa numai deschid alt topic, Layla e chiar asa de greu de cantat? Adica tab-urile sunt oarecum usoare... dar in filmuletele de pe youtube pare asa de greu.

Si uite, ca-s baiat de treaba: cauta lectiile celor de la Lick Library. Explica excelent si foarte in detaliu, o sa-ti fie mult mai usor. Au lectii pentru aproape orice piesa celebra care-ti vine in minte de la guns la metallica la thin lizzy... aproape orice. Gasesti pe filelist, torrentbay, isohunt... cam orice site mare de torrente.

Merci mult, Iulian.

• Like 1

Guest Gorlan

Mersi Iulian, chiar mai ajutat. Si tocmai acum descarcam lectiile celor de la Lick Library. Si tab-urile la Layla sunt chiar usoare dar nu imi iese nimic asemanator cu Eric Clapton. Deja vad ca blues-ul e ceea ce caut si o sa imi iau un strat pt asta.

Guest Gorlan

Stiu ca se poate canta si pe alte tipuri de chitare blues, dar mie imi place forma si tonul unui strat :) Am vazut ca se folosesc modele Les Paul si in black metal :)

Guest Gorlan

Ma miram eu sa fie Gibson Les Paul ala... oricum pana fac eu bani de o chitara ca asta zboara porcii. La vara poate strang vreo 2500 de lei sa vad ce imi cumpar, chiar daca nu o sa fie cine stie ce.

Ma miram eu sa fie Gibson Les Paul ala... oricum pana fac eu bani de o chitara ca asta zboara porcii. La vara poate strang vreo 2500 de lei sa vad ce imi cumpar, chiar daca nu o sa fie cine stie ce.

Dacă pe chitara de acum nu te descurci, dacă îţi iei una de 2500 de lei, nu te vei descurca mai bine. Vei cânta tot prost, doar că te va costa mai mult.

O chitară la preţul ăsta e mult mai scumpă decât chitarele pe care au învăţat să cânte majoritatea chitariştilor pe care îi ascultăm cu toţii.

Guest Gorlan

Dacă pe chitara de acum nu te descurci, dacă îţi iei una de 2500 de lei, nu te vei descurca mai bine. Vei cânta tot prost, doar că te va costa mai mult.

O chitară la preţul ăsta e mult mai scumpă decât chitarele pe care au învăţat să cânte majoritatea chitariştilor pe care îi ascultăm cu toţii.

Ma refeream mai pe la sfarsitul verii, cand deja invat si eu cate ceva, ca acustica mi-am luat-o ca a zis tata ca e mai bine sa incep pe acustica desi eu vroiam electrica... si nu ma refer ca o sa fie mai bine daca e mai scumpa dar vreau sa o tin mai mult timp.