mckenu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Stiu ca s-a mai tot discutat pe tema asta si probabil o sa-mi sara lumea-n cap dar daca binevoiti a ma ajuta v-as fi profund recunoscator. Asadar as vrea sa fac o inregistrare folosind 2 chitari si un microfon (pt voce). Dispun de un amplu care are capacitatea de a scoate inregistrarea pe un PC (mustang 2), un procesor pt chitara si de un mixer cu putere insa nu foarte performant. Cum ar trebui sa procedez?
ramurel Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ce mixer e şi câte intrări are ? Dă model sau poză exacte ! Şi ce procesor ? Sunt şi procesoare ce pot fi plăci audio externe. Probabil vrei în calculator să înregistrezi, nu ? S-a mai discutat şi nu eşti primul care începe topic nou pe subiecte vechi şi arhidiscutate... Însă daţi şi voi, fraţilor, informaţii complete ! Un tren A merge cu viteza x, iar trenul B............. Câţi ani are bunica şefului de gară ? . 2
mckenu Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 mixerul are 6 intrari si nu stiu exact ce marca e. o sa ma uit si o sa revin. procesorul e digitech rp 255. ma intereseaza cum sa le combin ca sa inregistrez piesa. am fost destul de complet?
Soul Battle Elemtenz Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Pai trebuie sa incepi cu inceputul. Va trebui sa le inregistrezi separat, rand pe rand: chitara ritm, chitara lead si voce. Acuma rp255 are mai multe variante. Ori inregistrezi direct din procesor prin cablul USB pe pc in Audition, Cubase, Audacity ce vrei tu, ori te folosesti de mixer pentru chitara. In varianta cu mixerul circuitul e cam asa: Chitara-> Procesor (cu butonul de mixer apasat)-> 2 cabluri (sau 1 cum ai) din output in 2 intrari din mixer L si R-> egalizezi stuff-u sa se auda bine(din mixer scoti ampul pt monitoring, sau direct cu casti din procesor) -> pc cu unul din softurile mentionate mai sus. Dupa ce ai tras prima chitara o tragi pe a 2-a ascultand boxele pc-ului pt. sincronizare. Mai apoi tragi vocea si realizezi masterizarea pe pc. Exista desigur si alte metode dar astea sunt cele mai frecvent intalnite. Succes!
Recommended Posts