M.Marquis Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 P.S. Consideratzi-ma megaloman, dak avetzi chef, dar n-ash da bass-ul asta nici pe cele doua Carvinuri de mai sus shi nici pe altele. De altfel, m-a costat c^at 2 bass-uri "de firma" + doi ani de munk cr^ancena. Recunosc cinstit k sufer de mania perfectziunii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gogu Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 nu vreau sa par carcotas, dar am o intrebare: ce rost are un bass fretless cu tremolo?...adica...ce aduce nou? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 (edited) nu vreau sa par carcotas, dar am o intrebare:ce rost are un bass fretless cu tremolo?...adica...ce aduce nou? SA vedem despre ce vorbim ....... Tremolo is a musical term with several meanings: ----A regular and repetitive variation in amplitude for the duration of a single note. This is the most common meaning, ----A regular and rapid repetition of a single note, which is scored as a single note, and particularly used on the balalaika and plectrum instruments such as the mandolin family. On these instruments it is more often called a trill, but on electronic organ stops imitating these instruments it is generally called tremolo. A regular and rapid alternation between two notes, which is scored as a tril cum adica bas cu tremolo ??? tremolo nu se poate face numai electronic cu comanda electromecanica , electronica, eventual cu o pedala daca ai "tremurici" in picioare...sau din potmetrul chitarei bass da ar trebui sa ai trei maini , dar la cate un ton lung merge si cu mana....dupa ceva exercitiu plus ar trebui sa se monteze potmetru de 1Mohm ca sa ai o plaje de reglaj convenabila. suna interesant si cu fret si fara fret , ce are a face **** cu prefectura ? Suna frumos in serialuil "Tween Peaks " basul cu tremolo , si am mai auzit la o piesa Zepelin Saau se poate canta cu tehnioca "tremolo" cum este descris mai sus...ca si la balalaica ... cam cum canta unele subgenuri hardcore /speed unde dai cu pana saiprezecimi pana se inroseste coarda.. Edited May 4, 2007 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Marquis Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 nu vreau sa par carcotas, dar am o intrebare:ce rost are un bass fretless cu tremolo?...adica...ce aduce nou? Chiar nu eshti in stare sa-tzi construieshti o fraza muzicala in minte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Marquis Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 SA vedem despre ce vorbim ....... Tremolo is a musical term with several meanings: ----A regular and repetitive variation in amplitude for the duration of a single note. This is the most common meaning, ----A regular and rapid repetition of a single note, which is scored as a single note, and particularly used on the balalaika and plectrum instruments such as the mandolin family. On these instruments it is more often called a trill, but on electronic organ stops imitating these instruments it is generally called tremolo. A regular and rapid alternation between two notes, which is scored as a tril cum adica bas cu tremolo ??? tremolo nu se poate face numai electronic cu comanda electromecanica , electronica, eventual cu o pedala daca ai "tremurici" in picioare...sau din potmetrul chitarei bass da ar trebui sa ai trei maini , dar la cate un ton lung merge si cu mana....dupa ceva exercitiu plus ar trebui sa se monteze potmetru de 1Mohm ca sa ai o plaje de reglaj convenabila. suna interesant si cu fret si fara fret , ce are a face **** cu prefectura ? Suna frumos in serialuil "Tween Peaks " basul cu tremolo , si am mai auzit la o piesa Zepelin Saau se poate canta cu tehnioca "tremolo" cum este descris mai sus...ca si la balalaica ... cam cum canta unele subgenuri hardcore /speed unde dai cu pana saiprezecimi pana se inroseste coarda.. Un discurs lung... shi cam pe l^anga obiectul topicului. C^nd vine vb. de chitare electrice (shi de bass-uri) prin TREMOLO se ^intzelege acel dispozitiv mecanic numit p-aici pe malurile D^ambovitzei shi vibrator, cae poate slabi corzile p^na at^arna, dak are menghina = holding nut, in literatura de specialitate anglo-saxona. K veni vb de denumirile anglo-saxone, mai pe vrema lui Hendricks (caruia i se datoreaza aparitzia vibratoarelor cu menghina Floyd Rose - cum spuneam, eu prefer Kahler-urile) ^ii mai zicea shi whammy bar. De altfel, exista shi chitarishti solo care n-au aflat nici p^ana in ziua de azi la ce foloseshte un vibrator / tremolo / whammy bar sau cum avetzi kef sa-i spunetzi. ^Inchei spun^nd k e o scula al dracului de utila, pe care e mai bine s-o ai dec^at sa n-o ai, dar un vibrator pe bass va suna ^intotdeauna ALTFEL dec^t unulo de solo. C^t priveshte faza aia cu fretless-ul, ei bine, ^imi place mie timbrul de violoncel (din care un bass fretless electric pastreaza "just a hint", exact c^at trebuie), iar slide-urile suna mult mai bine. Exista un singur dezavantaj la bass-urile fretless (cine s-a jucat vreodata pe un contrabass shtie la ce ma refer), dar despre asta, alta data... Sa nu uit! bass-urile cu vibrator / tremolo au aparut ^ink de prin anii '80, iar eu nu sunt nici primul, shi nici singurul care foloseshte asha ceva. ^In plus, dak eu consider k am nevoie de asha ceva, chiar ^imi trebuie! Something more: efectul astfel obtzinut poate fi simulat electronic - exista pedalutze care fac asha ceva (Sorin Chifiriuc avea una). Suna ^insa absolut nenatural shi, IMO, de pork. Pacat ca nu l-a prins Cliff Burton ca s-a fi potrivit cu stilul lui de solistica pe bass U're soooo goddamn right! pacat ca a murit cliff burtonca daca nu murea acum metallica nu canta porcarii Adi: quite off-topic I agree with you as well. Metallica a murit odata cu Burton. Ce vedem acum e un cadavru. Sic transit gloria mundi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gogu Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 (edited) Chiar nu eshti in stare sa-tzi construieshti o fraza muzicala in minte? huh? apropo, si eu cant pe fretless, si stiu foarte bine de ce e capabil un bass fretless. dar ma indoiesc ca un tremolo/whatever ar face mai multe decat niste untura de gasca/porc pe degete eu sunt mai old school asa de felu meu Edited May 4, 2007 by gogu Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Marquis Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Chiar k eshti c^arcotash... Dak tu nu vezi la ce e bun un vibrator pe bass, poate k altzii sunt ^in stare sa vada shi sa se foloseask de un astfel de device minunat. Nu mai am nimic de adaugat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts