www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fabrica De Versuri


Guest Julia
 Share

Recommended Posts

Esti puternic, esti stoic,

Indraznet, curajos si viteaz

Nu te darama un val dintr-o data

Tine-te bine si ramai treaz.

 

Care e logica ?!? Cum e un stoic indraznet ?

 

Suntem aici cu totii si totusi departe,

Limba-i aceeasi, dar totusi disting,

Soptind cuvinte mute, doar din instinct,

Ca sunetul meu afon pentru tine, mai rau ne desparte.

 

Si cu totate licentele poetice nu inteleg treaba cu sunetul afon ?!?

 

Acum lasand gluma, nu imi place ideea de fabrica de versuri!

In disperare dupa bani si/sau renume sa ajungem la asemenea solutii ?

Asta sa fie reteta pentru obtinerea muzicii bune?

Muzica si versurile sunt produse care trebuiesc scoase pe banda rulanta ca intr-o linie de fabricatie?

Nu cumva o piesa ar trebui sa aiba la baza multa munca si inspiratie si nu produsul unei alte minti orientate spre profit?

Sau poate trebuie sa ramanem pe veci la nivelul pieselor fabricate de personaje ca Marius Moga?

 

Ti-ai pus intrebarile astea Iulia?

Link to comment
Share on other sites

Sincera sa fiu, nu ma incanta deloc ideea. Pentru simplul motiv ca (ma rog, cel putin in ce ma priveste pe mine, personal) nimeni, absolut nimeni nu poate exprima in textul unui cantec o anumita idee sau un anumit sentiment mai bine decat cel care scrie cantecul respectiv. Pentru ca nimeni nu poate sti mai bine decat mine, "compozitorul" piesei, ce m-a determinat sa scriu piesa respectiva, sau ce am vrut eu sa exprim prin ea.

 

Asa ca eu, daca am o idee de instrumental la care nu imi vine nicio idee de versuri sau de voce, prefer sa las piesa in stadiul de instrumental si-atat, pana la noul moment de "inspiratie" (daca va fi asa ceva vreodata - uneori s-a intamplat sa vreau sa scriu versuri si sa nu iasa nimic. Si atunci am renuntat complet la ideea de text). Cu versuri prefabricate, care oricum nu m-ar reprezenta (sau na, hai sa zic, daca as gasi 1 text dintr-un milion sau asa, care ar fi cat de cat aproape de ce m-ar interesa, cu siguranta ca nu m-ar reprezenta in intregime, in sensul ca tot n-ar reusi sa cuprinda exact emotia aia pe care vreau eu sa o transmit), practic as strica piesa. Si e pacat :(. Pentru ca vreau ca versurile pieselor mele sa nu fie ceva de umplutura, sa fie acolo, asa de fun, ci sa se imbine cu instrumentalul, sa se completeze reciproc partea vocala cu cea instrumentala.

 

In plus, din punctul meu de vedere, versurile adevarate (ca si muzica adevarata), care vor intr-adevar sa transmita ceva, ar trebui sa vina din suflet, nu sa fie facute la comanda... asa n-ar mai fi versuri, ci doar niste cuvinte insirate, eventual care si rimeaza, si care sunt acolo ca sa aiba lumea ce fredona...

Edited by mike KidLazy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Multumesc mult de comentarii. Cu toate ca nu sunt pozitive ma bucur ca primesc deja un feedback.

Scopul general nu este de a scoate profit din aceasta idee, nici renume, ci de a ajuta. Evident ca sunt o multime de artisti care pot exprima singuri foarte bine ceea ce simt, prin liniile lor melodice si versuri reusite, fapt care merita toate aprecierile.

 

Sunt altii care cu siguranta trec prin blocaje. De fapt si cei mai buni au blocaje. Am fost acolo de nenumarate ori, pentru ca si eu sunt muzician si as fi avut poate putina nevoie de ajutor pentru a gasi forma ideala care imi statea deja pe limba.

 

Oricum, mostrele de pe blog imi apartin in totalitate. Sunt doar poezii. Nu e obligatoriu sa placa la toata lumea ceea ce scriu. "Fabrica de Versuri" este o metafora, apropo :).

Cert este ca atat de mult iubesc sa fac asta, incat as fi dispusa sa o fac "all day long" si ar avea si mai multa valoare daca as face pe cineva fericit.

 

"Optimist" a fost premiat in cadrul concursului de texte rock organizat de Rock Fm si Fundatia pentru Tineret Bucuresti luna aceasta si va primi o linie melodica nou nouta in curand, la care o trupa rock lucreaza deja. Mai multe detalii aici : http://ftmb.ro/texte-rock-final.htm .

De aici a pornit si ideea de LyricsFabrik.

 

In concluzie feel free to comment, cu atat mai mult, se largeste sfera de cunostiinte si constientizare, putina experienta nu strica si evident exista mereu loc de imbunatatiri.

 

Numai bine tuturor si Rock on!

Link to comment
Share on other sites

METÁFORĂ ~e f. Figură de stil care constă în a da unui cuvânt o semnificație nouă, printr-o comparație subînțeleasă. /<lat. metaphora, it. metafora, fr. métaphore

Sursa: NODEX (2002)

 

Pai am luat ideea de "fabrica de versuri" tocmai ca o metafora si am comentat in spiritul acestei metafore. Titulaturile de tip Fabrica de cutare care mai au in spate si mostre sunt treburi pur comerciale.

Daca vrei sa faci pe cineva fericit vorbeste cu un admin si sterge topic-ul de servicii (ca asta e iarasi ceva comercial) si posteaza ceva prin care sa exprimi dorinta ta de a colabora cu formatii pe partea de versuri.

 

Nu stiu ce varsta ai dar imi permit sa iti atrag atentia ca un premiu de la nu stiu care fundatie sau post de radio comercial nu este neaparat o marca a calitatii.

Nu stiu ce este ala un text Rock si poezia ta, cu unele ajustari, ma duce mai degraba cu gandul la un cantec hip-hop datorita metrului .

 

Versurile tale sunt din punctul meu de vedere naive si nefinisate. Ideile sunt neclare. Eu as mai lucra la ele.

 

PS: Tu esti cea care canta pe inregistrarile trupei de cover Led Zeppelin de pe site?

Edited by serby
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.