www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

SI eu am vazut episodul acela cu turul de fabrica de la Godin. Intr-adevar, ei lasa lemnul la uscat in cuptor, timp de 3 luni de zile, la corpurile lipite din cel putin 2 bucati... Oricum, ma gandesc ca frasinul asta din podul omului e stabilizat, dupa atatia ani; mai ales ca e cam aceeasi umezeala din aer cu cea in care voi folosi chitara, sa spun asa...deci probabil nu mai are ce 'lucra' lemnul acesta...

 

este foarte posibil ca lemnul in cauza sa fie absolut ok... cum am spus... depinde de conditiile ambientale ale locului in care a fost tinut... daca locul este perfect uscat si a ramas asa ani de zile... atunci... sanatate ! totul poate sa fie OK... daca nu... exista un risc...

 

banuiesc ca o exista pe undeva in Bucuresti sau in alte orase din Romania vreun laborator unde se poate verifica gradul de umiditate dintr-o bucata de lemn... habar nu am... stiu ca exista asemenea aparate... sincer, habar nu am ce procent de umiditate este ok sau nu sa aiba un anumit tip de lemn pt. un anumit tip de instrument...

 

oricum... bafta... si spor la treaba

Posted (edited)

Aha, multam si tie la fel! Acuma cat despre umiditate, eu stiu sigur ca la centrala mea pe lemne trebuie sa folosesc lemne cu umiditate a lemnului de maxim 25%, si se recomanda sa se stocheze lemnul afara, taiat si acoperit deasupra cu un material impermeabil, timp de cel putin un an; producatorii de cazan scriu cam 2, 3 ani...

Bineinteles, aici e vorba de lemn la dimensiuni de 55 cm lungime si grosime 10-15 cm...

Edited by 99benjamin
Posted

Intre timp au sosit si bucatile de frasin. Am atasat niste poze sa vedeti cum arata; eu cred ca se poate face ceva din el... e uscat de 13 ani in pod si are cateva pete, inca nu stiu de la ce sunt. Sper sa nu fie imbibate adanc.

In fine, tatal acestui prieten are mai are ceva poste dinastea uscate de frasin, daca mai e cineva interesat si plateste bine se poate rezolva :)

 

Ce parere aveti de lemn, dupa imagini...?

post-6734-0-99626700-1351718376_thumb.jpg

post-6734-0-85273400-1351718384_thumb.jpg

Posted (edited)

E minunat, spor la lucru de-acuma.

 

Petele alea n-au nimic, probabil sunt niste fungi, de pe unde s-au pișat soarecii in podul mosului, vor disparea oricum la primul șpan.

 

Concluzia topicului si raspunsul la intrebarea Cum Pot Usca Cel Mai Bine Frasinul?

 

Faci rost de o bucata gata "preparata"!!!

 

Merge si cu o bucata verde, taiata ieri, dar numai daca ai neamuri la fabrica de sticl... mobila!

Edited by George M.
  • Like 1
  • 3 years later...
Posted

Totusi, a incercat cineva sa-si faca chitara din frasinul nostru european? Eu inca n-am facut nimic cu lemnul, am si unele dubii cu privire la calitatea sunetului din frasinul nostru, fata de celebrul swamp ash.

Ideal ar fi ca diferenta dintre cele doua sa constea doar in greutate...

Asadar, aveti vreo idee? Ma gandesc sa-l mai subtiez daca nu, are vreo 4.8 cm

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.