apocalipsa Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 ce credeti ca s-ar putea face ca sa creasca numarul lor? cum ii putem inmulti? cum ne putem suprapopula cu ei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyfer Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Nu stiu de ce sunt atit de putini basisti, si pe mine ma mira. Incerc sa fac si eu tot ce pot sa-i inmultesc... de aia m-am si (re)apucat de bas, n-am mai cintat la bas din 93, dar a fost primul meu instrument. Astept oferte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gicacontra Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 dar cum v-ati dat seama ca sunt putini ? nu raspund multi la anunturi de caut basist ? sau cum ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 dar cum v-ati dat seama ca sunt putini ? nu raspund multi la anunturi de caut basist ? sau cum ? NU NUMAI CA NU RASPUND DA CHIAR SUNT PUTINI STATISTIC VORBIND... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tudor. Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 poi probabil ca nu raspund pentru ca sunt toti prin cate o trupa... recunosc, nasoala chestia...si eu m-am chinuit pana am gasit un basist, si cand am gasit a tre sa-l accept asa cum se descurca el ...am fost fericit ca am gasit unul Link to comment Share on other sites More sharing options...
gicacontra Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 e un instrument mai putin satisfacator de unul singur basu in sine nu prea are haz fara restul trupei, pe cand la chitara te poti simti mai suficient Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Asta cam asa e. Amu, mie imi pare rau de tine, sincer. Ai atata talent, atata vana si chiar inspiratie... daca doar te-ai chinui sa faci ceva cu muzica, ai ajunge departe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gicacontra Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 (edited) ehh, am poate doar un pic de inclinatie de a pune punctul pe j cand eram la liceu cantam in casa cu frate-meu in formula chitara mai mica + chitara mai mare... Frate-meu era cica la "bas", dar nu stiu, simtind ca sunt prea putini basisti am trecut eu la "bas" Oricum, frate-meu compune cate ceva pe chitara si cand vine la repetitie cu ideea bag basu si iese pe alocuri altceva din piesa aia Edited September 1, 2006 by gicacontra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Frate, nu sunt singuru care zice ca le arzi bine de tot... Pe bune, cauta-ti o formatie serioasa si CANTA!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest p_o_r_t_a Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Hmmm mie nu mi se pare ca sunt asa de putini basisti....kiar cunosc vro 2.....cei drept incepatori ca si mine....(ios kitarist). Tobosari gasesti greu....sa fiu sincer personal nu cunosc niciunu...... kiar mam miar placea sa cunosc unu si sa exersez cu el..... ma mam saturat sa cant pe ritmuri de metronom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius1976 Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Salutare mah bajetzi Explicatia e simpla 1.sunt mai putini bassisti ca majoritatea se apuca de chitara ("M-am apucat de chitara - zise fanel xulesku" din cauza faptului ca bass-ul este un instrument care-l vezi mai rar pan casa omului, este un instrument relativ necunoscut 2.bass-ul si cu bateria tin sectia ritmica care cere un simt ritmic bine dezvoltat ceea ce este mai rar intalnit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sylviu Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 cu basu nu agati fetele in park Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius1976 Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 cu basu nu agati fetele in park Chiar mah tinere. Interesanta observatie. Basishtii formeaza o nota aparte. Dar mai stii poate va fi intr-o zi la moda sa agati fetele cu bass-ul rece. Stai stimabila sati cant la bass dar lasa-ma sa ma sprijin de dulap ca sa se auda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dalto Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 nu exista putini basisti... cati basisti sunt, cam tot atatia au trupe in care activeaza, mai frumos sau mai prost... problema la noi nu e cu intrumentisti de genu' chitara sau bass, ci de cei care canta la tobe, sau alte mijloace de percutie, pentru ca intrumentele lor sunt foarte costisitoare, mai ales pentru cei care sunt la inceput si nu sunt siguri ca vor sa investeasca in concluzie, cei mai rari instrumentisti sunt bateristii si, la fel de rare cum sunt ei, sunt salile de repetitii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 Las' ca nici cu vocalii nu mi-s mai mandru... aia buni aproape ca nici nu sunt. Marea parte sunt amatori care au pretentia sa ai super chitara pe care sa o rupi in figuri, da ei nici un *** de microfon nu isi cumpara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilun Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 cred ca intrebarea trebuia sa fie: de ce sunt atat de putini basisti buni sau macar decenti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi91 Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 cred ca intrebarea trebuia sa fie: de ce sunt atat de putini basisti buni sau macar decenti? Raspunsu e simplu : pentru ca oamenii sunt egoisti de felu lor. Se stie foarte bine ca cineva mai degraba saliveaza pe un solo dement sau dupa chitaristu x decat dupa un basist, oricat de bun ar fi el. P.S. : chitaristii au parte de mai multe femei Link to comment Share on other sites More sharing options...
gicacontra Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 P.S. : chitaristii au parte de mai multe femei asta trebuie dovedit ! sa zica fiecare chitarist si basist cate femei au, in medie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi91 Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 (edited) asta trebuie dovedit ! sa zica fiecare chitarist si basist cate femei au, in medie In medie, pe secunda?? raspund io primu : 7,125 Edited September 12, 2006 by Adi91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dalto Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 marea majoritate a oamenilor nu prea stiu sa faca diferenta dintre un bass si o chitara... unii zic doar "frateeeeee, ce chitara mare ai!!!!" si degeaba incerci sa le explici ce si cum... cat despre femei, eu cred ca am avut mai mult succes decat chitaristu' meu, dar asta poate pentru ca am solistici si uneori cant pe acorduri !?!?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tormentor Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 "frateeeeee, ce chitara mare ai!!!!" Imi dau si eu cu parerea. Sunt putini bassisti pentru ca cei care au un bass se gandesc neaparat la o formatie, deci probabil ca sunt seriosi si dispusi sa faca treaba. La chitara mai merge sa canti singur in debara sau in parc sa impresionezi un grup de fete. Iar la urma urmei, chiar nu conteaza instrumentul la care canti. Degeaba ai scule daca esti neserios ( 1. sa vii la repetitii si 2. sa fii pregatit ). Voi cati instrumentisti/vocali seriosi cunoasteti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi91 Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Hehe, pai daca ar fi marimea chitarei(bass sau nu) direct proportionala cu marimea ....ahem...altui lucru, pai ar fi romania plina de basisti frate(si eventual chitari bariton pentru unii mai modesti ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dalto Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Hehe, pai daca ar fi marimea chitarei(bass sau nu) direct proportionala cu marimea ....ahem...altui lucru, pai ar fi romania plina de basisti frate(si eventual chitari bariton pentru unii mai modesti ) pentru tormentor cei pe care ii cunosc eu sunt destul de seriosi... mai putin cativa, care oricum nu sunt destul de (cum sa o pun intr-un mod delicat...), dar astia oricum nu au trupe, si nu cred ca o sa aiba vreodata oricum, pentru Adi91 un mare lol iarasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius1976 Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Ar mai fi de adaugat -Manuale de chitaristi intalnesti mult mai frecvent decat manuale de bassisti - sunt convins ca multi chitaristi nu au vazut in viata lor unul si nu e vina lor sau a cuiva ci a editorilor care tin subiectul in ceata deci bietii incepatori au vre-o sansa sa se apropie sufleteste de ideea de a canta la bass inainte de a avea unul fizic in mana ? -Cu percutiile la fel. Un set de tobe si percutii este scump si in plus necesita o sala de repetitii speciala de preferinta antifonata. Ca doar nu poti sa faci asta in casa sau mai rau in bloc. Ca sa dai in tobe tre sa nu ai nici o retinere nu-i asa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tormentor Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Felicitarile mele sincere, Sepia Te invidiez Ar mai fi ceva legat de numarul mic al bassistilor. A canta la bass presupune anumite dificultati peste care multi nu incearca sa le depaseasca: cantatul cu degetele si nu cu pana (sunt bassisti foarte buni care canta cu pana doar ca asa vor ei, nu ca numai asa pot - Jason Newstedt), cantatul pe prima pozitie - foarte dificil in special daca ai degete cam scurte, insa nicidecum imposibil, este nevoie si de mai multa forta in degete, mai dureaza si pana sa obtii un ton cat-de-cat bun (pana faci calus pe degetele cu care canti). Dar astea sunt detalii tehnice. Odata stapanite, numai o persoana cu potential de muzician le poate pune in valoare (ceea ce multi dintre noi nu vom fi niciodata). Desigur, si seriozitatea joaca un rol esential. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sylviu Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 cat despre femei, eu cred ca am avut mai mult succes decat chitaristu' meu, dar asta poate pentru ca am solistici si uneori cant pe acorduri !?!?!?!?! nu cred.. i bet it's the alcohool or the looks sa nu-mi spui k gadjiciile te aleg pe tine pt k ai facut un solo de bass.. if u ask me nici nu cred k isi dau seama de ce faci tu pe bass acolo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dalto Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 nu cred.. i bet it's the alcohool or the looks sa nu-mi spui k gadjiciile te aleg pe tine pt k ai facut un solo de bass.. if u ask me nici nu cred k isi dau seama de ce faci tu pe bass acolo da, dar tocmai asta e chestia ca nici de bass, nici de chitara nu-si dau seama... ele vad culori, forme, corzi mai groase mai subtiri, mai multe mai putine... dar nu prea isi dau seama ce suna gros si ce suna tipator... oricum... si probabil ca "i bet it's the alcohool" (in general)... dar in final tine de felul in care esti pe scena, cat de relaxat si cat de natural te prezinti, corect? pentru tormentor, multumim mult!!! dar de ce ma invidiezi? nu ai de ce!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
serban Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 (edited) dalto... nu ma deranjeaza excesiv misoginia, dar ia-o dracu' frate mai usor, sunt "gadjici" si aici pe forum... ti-o zic asa, de la bassist la bassist in alta ordine de idei, eu m-am apucat de bass pentru ca avea un prieten nevoie de bassist altfel as fi facut pe dracul in 14 si m-as fi apucat de tobe... dar acum sunt indragostit iremediabil de bass. ma rog, e adevarat ca sunt niste dificultati fizice imediate, dar odata ce ai calusuri faine nu te mai limiteaza nimic. in plus, bassul nu e atat de pretentios la sunet ca o chitara... poti sa suni bine si pe scule mai ieftine, nu iti trebuie neaparat headuri pe lampi etc. my two cents Edited September 13, 2006 by serban Link to comment Share on other sites More sharing options...
gicacontra Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Chiar si raportul userilor celor 2 forum-uri romanesti dedicate instrumentelor, adica rgc versus xbass e de vreo 2 ori si ceva, se poate trage un soi de concluzie ca numarul de persoane interesate de discutii despre chitara a fost pana acum de circa 2 ori mai mare decat al celor interesate de discutii despre bass ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixy Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 (edited) in plus, bassul nu e atat de pretentios la sunet ca o chitara... poti sa suni bine si pe scule mai ieftine, nu iti trebuie neaparat headuri pe lampi etc. ehh nu e...zici tu? io sunt de parere ca e la fel de "pretentios", doar ca isi da lumea mai greu seama de diferenta ( intre sunet de calitate si sunet prost ) decat la chitara. Edited September 13, 2006 by pixy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts