www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Marius1976

Active Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucharest

Marius1976's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

  1. Post *****. Nu e nimic dezgropat mnezaule. Toate problemele vechi sunt si noi in acelasi timp pentru ca voi nu le-ati depasit nici acum. Nu stiu daca te-ai prins dar dupa niste ani Romania este un pic altfel, nu conteaza daca in bine sau rau. Nu simti ca s-a schimbat un pic istoria ? De aia am propus si impartirea pe zone a muzicienilor. Sunt moarte de ceva vreme ca sunteti voi cam morti si va ganditi la probleme vechi dar inca de actualitate cu ganduri vechi din alea din doua mii coispe. I-am dat un raspuns lui Comanel de genul asta deoarece parcul Drumul Taberei este in reconstructie. Dupa ce va fi gata, va fi practic alt parc, cu alta infatisare, unde deja se va plimba deja alta lume. Poate la un moment dat se va veni si cu metroul ce se anunta unul dintre cele mai moderne. Din totdeauna mi-am dorit un concert rock in parc si sa fie cu trupe cat mai locale. Deja prefer parcul meu decat Arenele Romane o zona superofilita. Ba chiar si IOR ul il prefer. Si deja prefer muzicienii locali. La ora asta ma intereseaza cum bate toba vecinul sau cei din alte zone nu unul de peste mari si tari. I-am dat raspunsul pentru ca este singurul care mi-a raspuns zonal si il apreciez foarte mult pentru asta chiar daca mi-a comunicat ca initiativa nu are cautare. Comanel e un tip de treaba mai mult ca sigur. Este din liga nordului... Un raspuns posibil. Daca ai un anumit nivel de cantat nu e bine nici la imagine (vei parea un cersetor in fata oamenilor neuiubitori de muzica iar despre politisti ce sa mai zic) nici pentru suflet. Esti un cersetor ? Nu. Atunci daca vrei sa canti in fata unui public mai bine aduna-ti publicul care doreste sa te asculte intr-o zona desemnata din timp (de exemplu gradina botanica) pune-l sa bage o suma acolo, si te-ai scos. Merge un 5 - 10 lei. Si nu vei fi considerat cersetor de nimeni iar cine vine vine si cu banetul si nimeni nu se va simti aiurea, nici cel care cere nici cel care da.
  2. Nu-ti lua. Invata din sursele care le ai la indemana.
  3. Pe internet ai tot ce trebuie. Traiasca "tubul tau" sau asemanatoare care simplifica enorm problema. Acolo si vezi si auzi simultan direct de la sursa fara pierdere de vreme si fara distorsiuni de perceptie. Iti poti forma repede o parere despre o anumita formatie, album, melodie ceea ce este aur curat. Daca vrei sa asculti repede o discografie intreaga a unei formatii tragi cursorul si sari tot ce se repeta sau este neinteresant. Iti dai seama ca se scurteaza dramatic timpul in care intrii in miezul "problemei" ? De pilda mai nou imi place epic musicul. Ce bine ar suna niste chitari peste unele melodii am zis o data. Cu o zi inainte nici nu ascultasem vreodata curentul asta. Dupa auditie concluziile s-au tras foarte repede practic intr-o zi.
  4. Cat despre profesionisti nu pot sa dau pareri ca stiu ei mai bine ce greu este cand ai agatate contracte cu drepturi si obligatii precis enuntate si asta simultan cu lipsa timpului. Poate unul singur care suna ca o lozinca pusa pe un panou. Fiti milionari in E sau $.
  5. Revin cu cateva amanunte lamuritoare. - sfaturile sunt mai ales pentru incepatori care trebuie sa invete intr-un timp scurt mai multe chestii si care de regula trebuie sa invete sa utilizeze eficient timpul. Dupa cum am spus mijlocasii mai putin si avansatii si mai putin deoarece cand erau incepatori si-au facut temele - tocmai de aceea am pomenit de sala / afara pentru trup, carte de stiinta pentru minte si muzica pentru suflet. - viata sociala evident nu trebuie neglijata, dar nu cu oricine, oricum, oricand pentru ca multi oameni nu sunt de calitate si va rapesc timpul si dispozitia pe care NIMENI si NIMIC nu vi le mai aduce vreodata inapoi. Tocmai de aceea am spus sa va intalniti cu "instrumentisti care trag de tine pentru o repetitie" pentru ca sunt rari si valoreaza aur. Ocaziile sunt rare. De aceea intr-un alt post am sugerat ideea unei grupari zonale pentru mai buna comunicare face to face dar se pare ca nu prea are succes. Bineinteles si cu altii dar mai stabiliti si voi prioritati. Poate ca ai dreptate. Totusi ma refeream la incepatori care trebuie sa invete repede niste treburi un anumit timp. Dupa care situatia se mai poate relaxa si se poate trece spre alte aspecte (e vorba de medii, avansati care deja compun muzici).
  6. Depinde de doi factori: statutul muzicianului si nivelul la care se afla. Daca e profesionist atunci e simplu. Tot timpul muncii e alocat invatatului, consolidatului, perfectionatului, automatizatului. Ca nivel se presupune ca este avansat, expert ,maestru, mare maestru. Practic problema iese din discutie. Din asta ies banii care isi tine omul casa familia si pe el insusi (ar vrea el ). Practic problema iese din discutie. Daca este amator depinde de nivelul lui. Incepatorii mai mult timp, mijlocasii ceva mai putin avansatii si mai putin. Cateva recomandari: - RENUNTATI DEFINITIV LA TELEVIZOR - de ani de zile nu ma mai uit nici nu am cablu cei care se uita sunt pentru mine niste curiozitati ale existentei - folositi pentru stiri internetul deoarece le puteti citi repede titlurile si deschide doar pe cele care va intereseaza - renuntati la cartile cu fantasmagorii - pierdere costisitoare de timp, cititi doar carti de stiinta concreta, sau de fapte adevarate care va hranesc cultura generala la modul real caramida cu caramida. - folositi concediile pentru invatat instrumentul majoritatea zonelor "de interes" sunt de fapt cam pierdere de vreme cu oameni prosti, neinteresati de problemele voastre. Altceva daca va invita un alt chitarist / basist/ baterist/ clapar si concediul devine un jam session urmat bineinteles de excursii pe munte in padure etc. Cand nu stii muzica dimineata chitara si dupa masa pe munte. Cand stii muzica dimineata pe munte si dupa masa chitara. - folositi weekendurile pentru invatat instrumentul in care imbinati miscarea fizica la sala si afara cu muzica inauntru de exemplu dimineata mergi la sala sau afara dupa care te odihnesti apoi incepi sesiunea muzicala - inainte sa te apuci de studiu odihneste-te sa fii in forma mentala maxima - nu studia noaptea ca nu te poti odihni si nu se prinde nimic de tine - cand stii piesa canta acompaniat de amicii tai care (care pot fi si PC-ul sau DVD-ul) deoarece cantatul acompaniat te obliga sa fii acordat in ritm. - cand esti obosit termina ultima fraza si lasa instrumentul deoparte fara nici o grija. Vei incepe in alta zi odihnit si sporul va fi mult mai mare. - mersul la sala este foarte bun elimina sedentarismul si dezvolta printre altele forta antebratelor si a degetelor, precum si mobilitatea degetelor. Nu mai este nevoie sa fac sesiuni speciale de incalzire deoarece sala le rezolva cu brio. Barreul este tinut fara probleme si pe cele mai tari corzi iar spagatul degetelor este asigurat. - pentru acuitatea mentala si dezvoltarea intuitiei se recomanda meditatie, vizualizare, etc. - intalneste-te cu cati mai multi instrumentisti care trag de tine pentru o repetitie fara discutii inutile consumatoare de timp. In momentul invitatiei nu exista refuz nejustificat deoarece este o metoda excelenta de a invata reciproc lucruri noi care sunt aur curat.
  7. Mai bine organizat un concert in parc cu acordul primariei. Cum ar fi cel din Drumul Taberei cand va fi finalizat...
  8. Problema este ca o sa iti pierzi prea mult timp cu el. In timpul asta mai bine invata o melodie noua.
  9. Nu trebuie sa dispara forumul. Probabil ca trebuie ca periodic reformulat. Adica: - promovat chitarismul activ si mai putin pasiv - promovate intalnirile face to face si mai putin online - promovati si ghidati corect incepatorii - ar trebui sa fie o placere pentru avansati - promovate instrumentele si consumabilele cele mai ieftine si totusi bune in acelasi timp deoarece multi au probleme cu banii. Majoritatea userilor sunt amatori acest lucru inseamna ca nu castiga bani sau prea putin de pe urma cantatului ca sa merite investitia in scule care trec de un anumit buget - promovata stiinta muzicii cat mai riguros si mai putin parerile proprii iar in ultim caz trebuie o oarecare justificare deoarece mai ales incepatorii sunt foarte derutati de parerile contradictorii - pentru cei interesati (mai putini bininteles) promovate stiinta fabricarii si intretinerii instrumenteleor - materialele, scule si utilaje, metode - instrumentele promovate pe cat posibil sa fie cunoscute nemijlocit nu doar mijlocit prin poze, filme sau descrieri. Cand le studiezi sau incerci concret iti formezi o alta parere mai ales la incepatori care nu cunosc - sa se stearga periodic posturile vechi, inchise sau irelevante - orice lucru se ingroasa/ ingrasa in timp. Periodic subtiat fara nici o teama. Chiar ar trebui ca posturile inchise sa fie sterse complet cu exceptia celor care ar pune in dificultate utilizatorii. In acest caz intrebat utilizatorul sa fie intrebat.
  10. In concluzie apartii de Liga Nordului (LN)
  11. Era alta epoca imediat postcomunista. Toata lumea a suferit de lipsuri. Entuziasm era insa cat China. Nu si posibilitatile materiale. Lipsea tot ceea ce este acum la preturi chiar accesibile. Sigur te-ar fi bucurat si un instrument dinasta foarte ieftin de acum. Probabil ca multi muzicieni potentiali s-au ratat din cauza lipsurilor si haosului care a domnit in acele vremuri. Erau vremuri frumoase. Acum exista scule la orice buget. Nu mai exista insa siguranta vietii de zi cu zi si liniste interioara pentru studiat, compus etc. Dar daca te aduni interior pot aparea unele mici minuni. Dupa ce tot asa ani de zile am zdranganit fara rost au urmat alti ani de zile in care am uitat de subiectul numit muzica. Dupa ce anul trecut de craciun mi-am cumparat un pachet foarte ieftin si destul de bun pentru acasa a aparut minunea amanata de vreo 20 si ceva de ani de zile: am invatat sa cant cu adevarat 4 piese ca la carte cu tot cu note. Acum stiu sa citesc partituri cu taburi si cu portativ, fara sa fi avut profesor. La inceput a fost FOARTE GREU dupa care a inceput sa mearga chiar binisor.
  12. Parcul din Drumul taberei urmeaza (cine stie cand) sa fie reamenajat. Ar fi super un concert cu toate ligile nord sud est vest din bucuresti si din alte parti ale tarii.
  13. Mersi acum stiu ca atunci cand o sa trec pacolo stiu ca esti pacolo . Poate chiar o intalnire muzicala. Stiu de ce nu vrei dar cel mai bine este sa cunosti omul direct. Asa cred ca se va dezvolta muzica cu adevarat. Trebuie o data si o data sa se dezvolte. Acum e momentul in care cei care nu o iubesc sa stea deoparte. Cei care o iubesc trebuie sa se stie unii cu altii indiferent de nivelul lor.
  14. Salut baieti. N-am mai fost de mult pe forum din motive complexe. Am intrat din nou dupa multi ani. Va propun o chestie in cazul in care nu s-a facut si anume o impartire a muzicienilor pe zone geografice. De la foarte mari la foarte mici. De pilda o structura arborescenta de genul (e un exemplu): Oras: Bucuresti Sector: 6 Cartierul: Drumul Taberei Zona: Un punct de reper stiut de toata lumea din cartier ca de pilda un magazin, o piata, un parc, o terasa, un club, etc Gruparea geografica permite din motive de economie de timp si spatiu (un aspect care se pare ca este extrem de important). Este de preferat intalnirea in 2, 3, n muzicieni face to face pentru cunoasterea reciproca si de ce nu pentru a lega relatii bune. Oare cati muzicieni sunt in Drumul Taberei si zonele invecinate Ghencea si Militari adica echipa de vest ? Ce ziceti de idee ?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.