www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari la toata lumea!

Am gasit azi in pod la un unchi vechea lui chitara acustica, un Reghin Amarillo din 1984. Problema e ca are trei crapaturi de-a lungul fetei

post-12939-0-06461900-1347572196_thumb.jpg post-12939-0-22750800-1347572219_thumb.jpg

si s-au dezlipit trei suporti de rezistenta (asa cred ca le zice) dinauntru.

post-12939-0-59848200-1347572242_thumb.jpg

I-am zis ca o iau eu sa vad ce-i pot face, ca e pacat sa stea asa degeaba stricata in pod. As vrea sa stiu daca are rost sa incerc sa o repar (si daca da, cum ar trebui sa procedez ca sa nu o stric si mai rau) sau daca e mai bine sa caut pe cineva care se pricepe sa repare chitare, chit ca bugetul meu e destul de limitat.

Multumesc anticipat.

Apropo, stie cineva din Brasov cam cat ar lua domnul Einschenk pe o lucrare de genul asta?

Posted

Se poate repara, daca merita doar tu poti stabili.

Chitarele Amarillo suna bine dar nu cred ca merita sa investesti mult in ea decat daca pentru tine are o mare valoare sentimentala.

Pentru tehnici de reparare, uita-te aici:

http://forums.rgc.ro...__fromsearch__1

Va multumesc pentru raspuns!

M-am hotarat sa incerc eu sa o repar.

Am vazut in unul din topicurile cu reparatiile dumneavoastra (nu oi fi eu avizat sa-mi dau cu parerea, dar tot mi se par niste lucrari extraordinare :) ) ca ati folosit un prosop ud in interiorul chitarei pentru a inchide crapaturile si ma intrebam daca ar trebui sa incerc metoda asta inainte de a o lipi sau e ok daca doar o tin presata atunci cand o lipesc.

Am dat o tura pana in cel mai apropiat oras si am intrebat la un magazin de metalo-chimice de lipici pentru lipit chitara si tipul de acolo mi-a dat Moment Wood (el a zis ca se intareste in cateva minute, pe recipient scrie 20 de minute). E bun pentru asa ceva?

Posted

Nu prea...

Chestia cu umidificatul chitarei cu prosopul este pentru cele care au doar crapaturi pe fata fara sa fie dezlipite la imbinari.

Oricum, daca ai mini atelier, o incapere in care vei lucra,trebuie ca acea incapere sa aiba o umiditate cuprinsa in intervalul 45 - 65%rh si, in cazul de fata, ar trebui sa tii chitara in camera respectiva cel putin doua saptamani inainte de a incepe sa lucrezi la ea

Posted

Nu prea...

Chestia cu umidificatul chitarei cu prosopul este pentru cele care au doar crapaturi pe fata fara sa fie dezlipite la imbinari.

Oricum, daca ai mini atelier, o incapere in care vei lucra,trebuie ca acea incapere sa aiba o umiditate cuprinsa in intervalul 45 - 65%rh si, in cazul de fata, ar trebui sa tii chitara in camera respectiva cel putin doua saptamani inainte de a incepe sa lucrezi la ea

Multumesc pentru sfaturi!