www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Este Greu Sa Canti Pe Bass ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Jaco Pastorius a fost un basist excelent, fara doar si poate. Dar comparand cate albume a vandut Jaco Pastorius si cate albume a vandut Beatles, cei doi nu sunt in aceeasi liga.

Caci ca sa fim obiectivi despre asta vorbim nu? Despre albume vandute, adica opinia majoritatii nu a mea sau a ta.

Repet ce am zis mai devreme: Ultratehnica impresioneaza alti muzicieni, dar publicul larg apreciaza compozitiile, nu virtuozitatea.

Edited by 24fret
Posted (edited)

Jaco Pastorius - 1 om

Beatles - 4 oameni (de 4 ori mai multe idei de compozitie)

Jaco - jazz

Beatles - rock

Jazz - putini ascultatori

Rock - foarte foarte multi

Deci vorbim de lucruri foarte diferite.

Sustin ideea ca NU numarul de albume pe care le-a vandut o trupa stabileste performantele basistului, doar popularitatea lui.

Edited by George M.
Posted

asta e.eu vorbeam de basisti.de ce trebuie sa faci sa fi un basist bun.spune tu sincer ;paul mc. a fost un basist fenomenal? el a fost basistul trupei .a devenit legenda datorita trupei beatles si a melodiilor care au fost compuse..in schimb el ca basist sa ma scuzi dar e un basist mediu.sunt sigur ca stie si el asta.eu vorbeam de esenta basului.atat.de a deveni un basist complex.

Posted

Jaco Pastorius - 1 om

Beatles - 4 oameni (de 4 ori mai multe idei de compozitie)

Jaco - jazz

Beatles - rock

Jazz - putini ascultatori

Rock - foarte foarte multi

Deci vorbim de lucruri foarte diferite.

Sustin ideea ca NU numarul de albume pe care le-a vandut o trupa stabileste performantele basistului, doar popularitatea lui.

Performantele se stabilesc in sport, nu in arta :) Arta este facuta pentru public, deci popularitatea este masura ei, fie ca ne place sau nu.