Alin N Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Un instrumental facut acum vreo 2-3 saptamani. Astazi m-am invrednicit sa il inregistrez. Inregistrarea stiu ca lasa de dorit, dar ma intereseaza cum vi se pare ideea. http://soundcloud.com/metal_messiah20/darkness-instrumental 1
Vulgar_display_of_Alex Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Am vazut in tag-uri ( si in felul in care ai armonizat) ca e ceva spre black metal. Eu personal am o problema cu genul, dar nu asta conteaza. Hai ca acordurile ar fi interesante asa( stilul asta de a pune acorduri care nu merg deloc, unele dupa altele :-?? sa zicem ca poate fi interesant), dar sunt aceleasi acorduri tot timpul. Am inteles ca e o idee, dar pentru a avea o idee muzicala, poate ar trebui sa ai macar 2 sectiuni bine definitivate. De sound, am inteles ca nu se comenteaza, fiind un demo doar sa se auda notele; so i'll skip this. Rifful care merge cumva in arpegii mi se pare ok la inceput, pana cand treci pe al treilea acord(cred ca Cm) si apare o nota care nu are treaba deloc (G# presupun), acolo nu mi-a placut. Singura parte care mi s-a parut placuta, a fost solo-ul la 2 chitare, cat ai stat pe Em, ca dupa aia, tu cantand la armonie Dm si solo-ul fiind in gama majora(la fel si pe al treilea acord) nu mi-a mai placut. Presupun ca asa ai vrut tu. Acestea fiind zise, spor la treaba in continuare! Si trage si de sound, ca am inteles ca black metalul avea o regula cu "sound-ul trebuie sa fie prost" ca sa fiu mai scurt... (no comment, nu astazi). Incearca sa compui ceva care sa sune placut, efectiv, daca e ceva lent asa(si nu, nu e necesar sa ai armonii cliseice; trebuie sa gasesti echilibrul). Pentru disonante si chestii de genul, trebuie ceva mai rapid, ca sa nu dureze prea mult disonanta si sa sune piesa bine; chiar si atunci, totul trebuie facut cu cap. Spor la treaba in continuare!
Dan Damian Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 De acord cu etalarea vulgara a lui Alex, in afara de sfatul de a compune ceva care suna placut, din doua motive: 1. Nu toata lumea vrea sa cante muzica vesela 2. Am observat in ultima vreme in metal tendinta de distantare fata de radacinile negre ale rock-ului (ma refer la blues) si suite de acorduri diferite de retele clasice.
Vulgar_display_of_Alex Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Cum am zis si in primul post, disonantele si chestiile de genul, trebuie facute cu cap. Nu am zis ca trebuie sa fie nici muzica vesela si nici acorduri clasice(nu ca muzica vesela si progresiile clasice ar fi un lucru rau). Eu personal ascult acum pe Gojira, trupa din Franta, care este o trupa inventiva si nu prezinta nici muzica vesela si nici progresii clasice; dar, tot imi face placere sa ascult. Cred ca asta incercam sa punctez. Cheers!
Recommended Posts