www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Demult timp cautam o chitara jumbo cu corpul de mahon sau palisandru.

Anul trecut am gasit pe ebay o chitara Epiphone EJ300S, chitara similara cu Gibson J200 doar ca are corpul din palisandru (laminat) si top de molid solid.

DSC00484.JPG

Am castigat licitatia, nu a fost prea scumpa deoarece chitara avea niste probleme - fostul proprietar i-a gaurit topul in 4 locuri, deasemenea si in partea de jos langa strap-pin.

Probabil ca a vrut sa ii monteze doza cu potentiometri prinsi pe fata si jack langa strap-pin.

Gaurile, in special cea pentru jack erau facute foarte urat.

Cu ceva timp in urma am inceput sa lucrez la ea.

Am pilit gaurile pentru a le aduce la o forma regulata, circulara.

Apoi am facut niste dopuri din molid si le-am ajustat pana au intrat cat mai fix in gaurile de pe fata.

A trebuit sa colorez putin lemnul nou. Nu am reusit prea bine dar macar nu mai ies chiar atat de mult in evidenta.

Dopurile le-am bagat astfel incat suprafata lor sa fie sub nivelul lacului si le-am lipit.Apoi am completat cu superglue si am finisat.

Rezultatul este satisfacator.

Gaura din partea de jos a fost putin mai complicat de reparat.

Dupa ce am pilit-o sa o aduc la forma circulara a rezultat o gaura cam cat o moneda de 50bani, blocul de lemn din partea de jos a chitarei fiind si el gaurit.

Am facut o piesa din cedru spaniol (nu am avut mahon)pentru a umple golul din blocul de lemn.

Pe aceasta am lipit doua piese de palisandru incercand sa potrivesc cat mai bine desenul si directia fibrelor de pe corpul chitarei.

Am lipit piesa cu epoxy, la fel ca pe celelalte, sub nivelul lacului.

Am umplut cu superglue, am slefuit, lustruit si gata.

Chitara avea un ornament in zona respectiva care lipseste de pe piesa nou pusa.

Urmeaza sa cumpar o bucata de ornament, sa frezez pe cel vechi si sa pun unul nou, pe toata lungimea.

Am schimbat cheitele aurii cu altele similare cromate.

Am facut un fret leveling, nut si saddle de os, am pus un set de corzi D'Addario 85-15 de 0,11 si deocamdata chitara este buna de cantat.

Deoarece oricat de bine as fi facut reparatia pe fata, aceasta este totusi foarte vizibila, am de gand sa o maschez cu un desen care sa continue pe cel de pe pickguard.

Desenul mi l-a facut un coleg de forum cu mult mai mult talent la desen decat am eu, ramane sa ma hotarasc asupra modalitatii de executie.

Pozele complete le puteti vedea aici:

https://picasaweb.go...feat=directlink</p>

• Like 8
  • 3 weeks later...