www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Marshall AVT100 sau AVT150


Guest Algernon
 Share

Recommended Posts

Guest Algernon

Dintre cei care au experienta si stiu, poate sa-mi spuna si mie careva despre Marshall AVT100 sau AVT150, cat sunt de bune, care ar fi calitatile lor, care sunt dezavantajele sau chestiile naspa la ele, sau orice alta informatie? E altceva cand asculti parerile unor oameni care au cantat in diverse imprejurari, demo-urile de pe site-ul lor sunt facute oricum sa sune impecabil, ca doar vor sa la vanda, altceva e cand bagi chitara in amp.

Eu as vrea sa cant heavy metal in principiu, si mai dur gen trash sau doom, dar si mai soft gen guns'n'roses, aerosmith, blues daca e cazul, progresiv.....

nu vreau sa le fac fac pe toate odata, ci sunt curios cum ar suna in cazul respectiv, cum ar merge cu Marshall....evident ca si efectele iti schimba sound-ul, da sunt atatea ca nu mai stii care cu care ar suna bine, iar eu sunt de abia la inceput, novice si nu prea stiu cum suna cutare si cutare.

Sunt al dreaq de scumpe si n-as vrea sa ma trezesc ca am dat banii de pomana.

 

Multumesc pt. orice informatii

Link to comment
Share on other sites

Guest mateiutzu

eu am cantat pe un AVT 100 ... multi zic ca e prost ... altii zic ca-s fraieri aia care zic ca e prost :) ... acum ar trebui sa zica expertii cat de bun e ...mie mi-a placut cum a sunat ... faza naspa e ca stai vreo 5-6 minute pana se incalzeste ... are o singura lampa si un circuit integrat de vreo 20cmx15cm :) .... banuiesc ca ai vazut pe net ce efecte are ...

Link to comment
Share on other sites

Guest Algernon

eu am cantat pe un AVT 100 ... multi zic ca e prost ... altii zic ca-s fraieri aia care zic ca e prost :) ... acum ar trebui sa zica expertii cat de bun e ...mie mi-a placut cum a sunat ... faza naspa e ca stai vreo 5-6 minute pana se incalzeste ... are o singura lampa si un circuit integrat de vreo 20cmx15cm :) .... banuiesc ca ai vazut pe net ce efecte are ...

 

Thanxs pt reply. Ce gen ai cantat? Poti sa-mi spui ev si ce efecte ai folosit, chitara, doze?

Link to comment
Share on other sites

Salut.

Am cumparat un AVT 100 in septembrie 2003 de la MC Music de la magazinul Muzica.

Cant cu un Jackson PS 4 pe el.

Tin sa precizez ca sunt foarte multumit .

Puterea e bestiala.

Si nu stau mai mult de 10 secunde sa se incalzeasca lampa.

Cant cu diverse pedale Boss ( DS 1, SD 1, MT 2) si sunt multumit de sound.

E destul de cald.

Si potrivit pt multe genuri.

Si efectele lui sunt tari de asemenea.

Overdriveul 2 e chiar tare pt metale.

Pt lamuriri IDul meu este: sabinpopescu69

Numai bine.

Link to comment
Share on other sites

am ales AVT 100, prin 2002, dupa ce am probat si celelalte modele AVT 50 si AVT 150 si dupa ce am cantat vreo 20 de ani numai pe amp-uri originale full lampa. sigur, calitatea sunetului unora din aceste amp-uri folosite inainte, era superioara dar raportul calitate pret nu intotdeauna. recunosc ca mi-a atras atentia si faptul ca in 2000 iesise amplificatorul anului, nu mai stiu la ce revista de specialitate cunoscuta.

am preferat avt 100 celui de 50, in primul rand, datorita tonului mult mai bun (parca o idee mai cald, dupa gustul meu) dar si procesorului de efecte incorporat, match-uit foarte bine cu restul amplificatorului (dar, din pacate, neprogramabil). am preferat avt 100 celui de 150, tot datorita tonului, putin mai zimtat la 150. emularea de chitara acustica, care pe mine nu ma intereseaza si modul la care-mi construiesc eu asa numitele clean-uri, precum si faptul ca este, de fapt, acelasi montaj si la 100 si la 150, exploatat la impedanta de iesire mai mica la 150 (4 ohmi), ca de altfel si pretul, de ce sa nu recunosc, m-au facut sa fac aceasta alegere.

imediat inainte de acest avt 100, am folosit un marshall jtm 60w, combo 2x12, full lampa, timp de 5 ani, dar mi se pare ca avt 100 leaga mai bine tonurile fortate (overdrive-ul se realizeaza tot cu una bucata lampa ECC83), la care se adauga, asa cum am mai precizat, procesorul de efecte, din care nu folosesc decat delay-ul si o combinatie cu chorus, dar care suna, mai mult decat bine pt. pretul platit. deci, din toate punctele mele de vedere, calitate sunet, gabarit, greutate, mentenanta, pret, avt 100 a raspuns cel mai bine. bineinteles ca, facand aceasta alegere, in raza amplificatoarelor hibride, am mai scazut un pic stacheta, maifestandu-se acea "uscaciune", dar mica in cazul de fata, in sunet si asta datorita partii de tip solid state dar, pe ansamblu, raspunsul este mai mult decat multumitor.

am uitat sa va precizez ca eu atac acest avt 100 cu un fender stratocaster usa, 68 reverse, echipat cu niste doze single coil custom si nu e nevoie de nici un fel de efect ajutator pt. obtinerea tonurilor fortate, pt. ca raspunde admirabil si la gain-uri mici si la gain-uri mari.

nu neg faptul ca sunt fan marshall si niciodata nu mi-am cumparat altceva, dar nu din snobism, ci din motivul ca pe orice amplificator marshall, oricat de ieftin ar fi el, am constatat ca exista o amprenta unica in sound, care, poate intamplator, mie imi place foarte mult. :)

ps

sa nu uit, si la mine se incalzeste foarte repede, cateva secunde!

Link to comment
Share on other sites

Guest Algernon

Thank you Strat Man!!!

Deci sa inteleg ca 150-ul nu merita banii? ...ma gandeam ca are putere mai mare si asta ar fi mai bine pt o eventuala cantare prin vreun club or something; :) ...tonul mai zimtat inseamna mai metalic cumva? :) ....si sa inteleg ca avt100 nu are emulare acustica, dar asta nu te ajuta cand vrei sa treci repede de la riffuri rapide la pasaje mai lente, arpegiate?

Eu am un Jackson Warrior JS30WR si o pedala Digitech DeathMetal, cam cum s-ar impaca cu AVT100 sau AVT150? :)

Poate plictisesc cu intrebarile, dar chiar nu stiu si mai bine intreb pe altii care au bagat urechea, mana, picioru', whatever :(

Thank you again!! B)

Link to comment
Share on other sites

@algernon-la avt 150 puterea este mai mare, pt. a fi folosita in partea de acustic, unde este, intr-adevar nevoie de mai multa putere. partea asta, insa, asa cum am declarat, pe mine, ma intereseaza mult mai putin. in cantarile de club iti sunt suficienti 50w. importanta, pt. mine, a fost calitatea tonului fortat, care mi s-a parut mai pe placul meu la avt 100, dar este posibil ca acest lucru sa fie si din cauza difuzorului, care, parca, suna mai adunat. in sprijinul impresiei mele, vine si faptul ca, la avt 150 exista posibilitatea cuplarii unei boxe suplimentare, alaturi de propriul difuzor existent, pt. a mari si imbunatati plaja de raspuns in frecventa, in timp ce avt 100 nu are loc de boxa suplimentara, tocmai pe considerentul ca plaja existenta este suficienta iar eu chiar pot sa confirm acest lucru. cand am spus ca sunetul la 150 e ceva mai zimtat, tocmai la aceasta componenta mai `tzaraita`m-am referit, unicul difuzor existent la 150 favorizand, probabil, aceasta componenta. tot la fel de probabil este, ca montand boxa suplimentara indicata de fabricant pt. acest model, sa se atenueze aceasta componenta prin aparitia altora care sa o contracareze si sa sune mai pe placul meu. dar asta inseamna, pe linga costurile mai ridicate ale amplificatorului si costuri suplimentare pt. boxa. in concluzie, in cazul meu, care am gasit tot ce ma interesa pe avt 100, nu se mai justificau alte costuri. este bine sa nu privim problema asa cum ai pus-o tu ca `150 nu merita banii`. depinde de ceea ce vrei sa faci cu acest amplificator avt 150. ti-am spus ca singura chestie majora la 150 este canalul de emulare a chitarei acustice, care, poate, unora le este de folos. ar mai avea un avantaj faptul ca, avand 2 procesoare ce pot fi reglate separat (unul pe canalele de clean+acustic si unul pt. canalele de driveI+driveII), iti poti face un ton cu efecte diferite pe clean fata de efectele de pe drive. pe mine insa, m-a interesat in primul rand tonul fortat de drive si de aici am pornit la evaluarea restului de avantaje sau dezavantaje. asa ca, parerea mea este sa-ti analizezi prioritatile si preferintele tale si apoi sa iei decizia finala.

pe de alta parte sunt convins ca modelele avt, despre care vorbim, suporta orice fel de pedale, fara probleme, folosirea lor nefacand decat sa creasca posibilitatile de expresie ale acestui amplificator. am incercat, eu insumi, acest lucru, folosind un fuzzface dunlop jimi hendrix, in vederea obtinerii unor sunete de tip vintage si rezultatul a fost excelent.

cel mai bine ar fi daca ai avea posibilitatea sa le testezi pe amandoua ca sa te edifici. eu nu am facut decat o expunere de motive pt. care am facut alegerea respectiva dar, retine te rog, si partea aferenta de subiectivism care este inevitabila. tot ceea ce pot sa-ti spun in plus, d.p.d.v. al bunei credinte, este faptul ca atunci cand m-am dus sa-mi cumpar avt, desi aveam banii pt. 150, le-am testat pe toate si 50 si 100 si 150 si am facut alegerea numai dupa ce am analizat foarte bine toate aspectele, dar, evident, dupa gusturile mele. numai de bine. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Algernon

@algernon-la avt 150 puterea este mai mare, pt. a fi folosita in partea de acustic, unde este, intr-adevar nevoie de mai multa putere. partea asta, insa, asa cum am declarat, pe mine, ma intereseaza mult mai putin. in cantarile de club iti sunt suficienti 50w. importanta, pt. mine, a fost calitatea tonului fortat, care mi s-a parut mai pe placul meu la avt 100, dar este posibil ca acest lucru sa fie si din cauza difuzorului, care, parca, suna mai adunat. in sprijinul impresiei mele, vine si faptul ca, la avt 150 exista posibilitatea cuplarii unei boxe suplimentare, alaturi de propriul difuzor existent, pt. a mari si imbunatati plaja de raspuns in frecventa, in timp ce avt 100 nu are loc de boxa suplimentara, tocmai pe considerentul ca plaja existenta este suficienta iar eu chiar pot sa confirm acest lucru. cand am spus ca sunetul la 150 e ceva mai zimtat, tocmai la aceasta componenta mai `tzaraita`m-am referit, unicul difuzor existent la 150 favorizand, probabil, aceasta componenta. tot la fel de probabil este, ca montand boxa suplimentara indicata de fabricant pt. acest model, sa se atenueze aceasta componenta prin aparitia altora care sa o contracareze si sa sune mai pe placul meu. dar asta inseamna, pe linga costurile mai ridicate ale amplificatorului si costuri suplimentare pt. boxa. in concluzie, in cazul meu, care am gasit tot ce ma interesa pe avt 100, nu se mai justificau alte costuri. este bine sa nu privim problema asa cum ai pus-o tu ca `150 nu merita banii`. depinde de ceea ce vrei sa faci cu acest amplificator avt 150. ti-am spus ca singura chestie majora la 150 este canalul de emulare a chitarei acustice, care, poate, unora le este de folos. ar mai avea un avantaj faptul ca, avand 2 procesoare ce pot fi reglate separat (unul pe canalele de clean+acustic si unul pt. canalele de driveI+driveII), iti poti face un ton cu efecte diferite pe clean fata de efectele de pe drive. pe mine insa, m-a interesat in primul rand tonul fortat de drive si de aici am pornit la evaluarea restului de avantaje sau dezavantaje. asa ca, parerea mea este sa-ti analizezi prioritatile si preferintele tale si apoi sa iei decizia finala.

pe de alta parte sunt convins ca modelele avt, despre care vorbim, suporta orice fel de pedale, fara probleme, folosirea lor nefacand decat sa creasca posibilitatile de expresie ale acestui amplificator. am incercat, eu insumi, acest lucru, folosind un fuzzface dunlop jimi hendrix, in vederea obtinerii unor sunete de tip vintage si rezultatul a fost excelent.

cel mai bine ar fi daca ai avea posibilitatea sa le testezi pe amandoua ca sa te edifici. eu nu am facut decat o expunere de motive pt. care am facut alegerea respectiva dar, retine te rog, si partea aferenta de subiectivism care este inevitabila. tot ceea ce pot sa-ti spun in plus, d.p.d.v. al bunei credinte, este faptul ca atunci cand m-am dus sa-mi cumpar avt, desi aveam banii pt. 150, le-am testat pe toate si 50 si 100 si 150 si am facut alegerea numai dupa ce am analizat foarte bine toate aspectele, dar, evident, dupa gusturile mele. numai de bine. :)

 

 

Multumesc mult pt explicatii detaliate StratMan. Toata stima! :)

 

 

Eu am tot un amplificator AVT 100 si sunt foarte multumit de el. Eu folosesc doar fortajul amplificatorului si are rezultate excelente. Am de mai demult si o pedala BOSS - MT2 si vreau sa iti zic ca poti sa scoti niste tonuri foarte misto de metal ca tu asta ziceai ca vrei sa canti.

 

Multumesc pt precizare Alex. E bine de stiut ca la metale merge bene. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Algernon

pe de alta parte (na, ma bag si io ca proasta B) ) daca te gandesti la ce-a zis Stratu vis-a vis de putere si tinand cont si de ce capeti/nu capeti in plus pentru 150 euro, cred ca 100-le e favorit. in 150 de euroi iti mai iei dreaq o pedala buna sau 'jde seturi de corzi.

sau bere (multa :) ).

bafta

 

m-am gandit, imi iau bere :)

e binevenita sugestia oricum, thanx

 

daca vrei iti pot da un sample ceva cu avt150, facut in RO 100% , si iti spun si conditiile de inregistrare,dar asta numai daca esti interesat.

 

vreau, cum facem?

merci

 

io as recomanda avt100(dar numai pe principiu justificarii puterii ampului), pt ca oricum diferentza de putere nu e mare in 100 si 150(precum crezi) si in plus oricum n-ai ce face nici cu aia 100 :)

 

Merci pt sfat, s-a notat :(

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

io as recomanda avt100(dar numai pe principiu justificarii puterii ampului), pt ca oricum diferentza de putere nu e mare in 100 si 150(precum crezi) si in plus oricum n-ai ce face nici cu aia 100 :)

 

Din cate imi aduc aminte, dublarea puterii aduce o crestere a volumului cu doar 3db... corectati-ma daca gresesc.

Link to comment
Share on other sites

Guest Algernon

@algernon-am uitat un element important, care cred ca te intereseaza: pe toate cele trei canale la avt 100 (si la 150), exista un buton de SCOOP care favorizeaza tonurile de tip METAL. :)

 

Multzam StratMan! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.