Guest karl_logan Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Stie cineva daca este ok si se pot pune capacele pe dozele unui gibson care a venit fara, si daca da , care sunt mai bune , de nichel sau chrom ?
Radu Burcea Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 De regula se recomanda "ecranarea" cu ceara a dozei atunci cand se pun capace pentru ca altfel va aparea feedback.Trebuie ca ceara sa fie intre doza si capac. Diferenta dintre crom si nikel este ca : cromul este mult mai rezistent,nikelul zgariindu-se mai usor.Pe multi ii deranjeaza asta la crom,fiindca se uzeaza foarte greu si va arata mereu ca nou (daca ai preferinte inspre look vintage asta poate fi un dezavantaj).
Radu Burcea Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Daca doza are capac *cover* trebuie ca intre doza si cover sa fie ceara,ca altfel face feedback.Am patit-o pe pielea mea.
Radu Burcea Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Humbuckerul pe care am pus era ceruit inauntru si tot am avut ceva probleme.Se poate,desigur,sa ma insel.
dass101 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 (edited) Nu te inseli, la volum si gain mare capacul de la doza se comporta ca o membrana de microfon si vibratia lui induce curent in bobine, indiferent de cit de bine sint ceruite acestea. Trebuie gasita o metoda de amortizare a acestor vibratii, se poate cu ceara, sau, mai simplu, se pune un fel de buretel autoadeziv intre doza si capac. Adica asa ceva, cred ca se gaseste si pe la noi: http://www.uline.com...Sided-Foam-Tape In lipsa de altceva merge si cu silicon. Edited March 19, 2012 by dass101
Radu Burcea Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Dar ma intreb,buretele siliconul sau orice altceva,nu taie din anumite frecvente?Am preferat pana la urma sa renunt la orice capac si sa las doza open coil,si mi s-a parut sunetul MULT mai bright si mai cu OO. 1
dass101 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Nu buretele taie din frecvente, ci chiar capacul. Unii prefera sunetul un pic mai filtrat al dozelor cu capac, altii dimpotriva.
Recommended Posts