www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

 Salut!Acum ceva mi-am cumparat un amplificator ( Marshall mg15) iar peste cateva saptamani va trebui sa cant intr-un local asa ca va trebui sa pun un microfon in fata amp-ului.Eu momentam am Shure PG81 , AKG C1000S, Shure SM58( stiu ca e vocal dar poate e bun si pentru amplificator) sunt bune de ceva pentru amplificator? Stiu ca SM57 e bun pentru amp, dar nu am momentan bani pentru unul.

 

EDIT: Dar pentru toba mare pe care l-as putea folosi? 

 

 

Edited by gagai
Posted

"SM58 is a cardioid dynamic mic, designed around the same Unidyne III capsule as the SM57. In fact, the SM58 differs from SM57 in only a few respects:

  • The ball grille contains a foam blast filter.
  • The ball grille reduces the bass boost due to proximity effect, simply because it prevents the mic’s capsule from being positioned so close to a sound source."

Deci....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Posted

Merci chiar nu stiam asta.Pentru toba mare ce ai zice sa pun?

 

Io, la tobã de obicei pun bine condimentat ºi-un pic de boia ºi oleacã de vin roºu, nu mult, în amestec...

 

 

:P Sorry ! Nu m-am putut abține...Nu te-ai supãrat, nu ?

 

La tobe n-am nici o idee...

 

 

.

  • Like 1
Posted

Pãi, la restul componentelor ai ?

 

Uite, poți testa atunci, dacã nu vrei sa dai alți bani, sã foloseºti SM-ul la tobã ºi unul din condensere la amplificator.

 

Eu am AKG C1000S ºi l-am folosit în fața cabinetului, însã aºezat la o oarecare distanțã. Distanța asta ți-o testezi tu. Ca sã nu ia alte sounduri din ambient, îi pui capsula aia de "unidirecțional" din set ( ai tot setul, nu ? )

 

 

.

Posted (edited)

PPC1000 este pentru "unidirecţional" ( cel înalt ). PB1000 este pentru un câştig în capatare de cca 5decibeli sau pe-acolo. Un boost, în orice caz...

 

Dar daca ai 7 SM-uri pune şi la cabinet tot SM58, dacă-ţi rămâne şi lasă AKG 1000 pentru captarea ambientală sau pentru ceva acustice .

La un studio de înregistrări la care am fost odată în "vizită de lucru" (:P ) mi-au spus ca foloseau condesnserul undeva la cca 3-4 metri în faţa grupului de cabinete şi apoi, din mixer făceau balansurile potrivite , funcţie de efectul dorit.

De asemenea, mai foloseau unul undeva atârnat, la câţiva metri deasupra tobarului... Na, secrete de-ale lor de mixaj.

 

Dar, na, asta era o sesiune de înregistrări. Pentru un local, nu ştiu ce să zic. Dacă nu îţi înregistrezi live-ul, poate n-o sa fie nevoie de atâtea SM-uri la tobe. Tu sţii, în funcţie de cât e de mare sala...

 

Cineva cu experienţă în live-uri de genul ăsta îţi poate da lămuriri mai multe.

 

 

 

.

Edited by ramurel

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.