www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pro& contra bisnitei cu instrumente muzicale.


Guest cri050871
 Share

Recommended Posts

Guest cri050871

Salut

aici fiecare sa-si dea cu parerea daca este de acord sau nu cu bisnita cu instrumente muzicale care vad ca ia amploare si in special pe acest forum. In aceasta categorie nu intra chitarile second ci doar cele care se aduc special pentru a fii vandute si a obtine profit din treaba asta. Unii vad ca au liste intregi ....

pentru cei care ar vrea sa-si comande de afara dar nu stiu cum le stau la dispozitie cu informatii despre cum isi pot procura singuri fara sa mai apeleze la cei care la aduc ilegal in potbagaj sau cu autocarul sau mai stiu eu cum eludand taxele vamale si TVA dar facand banii de pe urma voastra. Poate in felul asta scapam de aceste obiceiuri care nu fac decat sa ingroape piata de instrumente din romania.

 

Chiar si forumul ar trebuii sa se implice in treaba asta si sa nu mai permita decat postarea anunturilor de instrumente second hand. Atata timp cat nu invatam sa fim cinstiti nu o sa avansam si o sa ne tot plangem ca noi nu avem si ca ce bine este de cei de afara care au tot ce vor . Tot pe bani au si cei de afara insa ei au invatat sa cumpere tot legal si un instrument care a parasit magazinul este second din momentul i ncare a iesit pe usa acestuia deci va avea pretul ca atare. La noi se vand instrumente care au deja statul de second la preturi de noi + comision.

Da sunt de acord sa isi posteze anunturi pentru aceste instrumente pe care le cumpara de afara si le vand in tara aludand taxele vamale ,dar sa fie vandute la pret de second asa cum sunt categorisite de fapt si nu la preturi de noi.

 

Cand romanul va invata ca un produs , chiar nou in cutie , dar care a depasit pragul magazinului autorizat sa- l vanda cu garantie etc, este categorisit ca find second si va avea un pret de secon si nu de nou ( nou se vinde in magazin unde ti se da si garantie ) atunci vom evolua si noi in materie de instrumente muzicale .

Astept parerile voastre cu privire la subiect.

 

PS: nu sariti de gatul meu ,eu incerc doar sa misc treaba intr-o directie care ar trebuii sa ne intereseze pe toti.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Razvain

Eu cred ca s-a ajuns aici datorita preturilor foarte mari practicate de magazinele de muzica. Daca vrem instrumente noi, suntem nevoiti sa ne aducem de dincolo. Insa unii s-au prins cum e treaba si si-au facut o afacere din asta.

Si nu stiu cum se poate opri fenomenul, din moment ce nu ne aratam prea lezati.

 

"Cand romanul va invata ca un produs , chiar nou in cutie , dar care a depasit pragul magazinului autorizat sa- l vanda cu garantie etc, este categorisit ca find second si va avea un pret de secon si nu de nou ( nou se vinde in magazin unde ti se da si garantie ) atunci vom evolua si noi in materie de instrumente muzicale ."

 

Eu inca nu am vazut nici un astfel de produs la pret de second. Desi in mod normal, ceea ce ai zis e perfect valabil. Insa multi isi aduc instrumente de dincolo si tot ce pot sa faca pe urma e sa spere ca nu se vor strica.

 

Mie mi se pare un jaf adaosul practicat de magazinele de muzica.

A fost o perioada cand studiam piata muzicala in vederea achizitionarii unei clape si am observat niste anomalii in randul pietei muzicale romanesti (din Cluj cel putin). Se practica adaosuri uriase. Adaosuri de pana la 100 % sau chiar 200 %.

Am vazut la un moment dat o clapa Yamaha, care in Germania o cumparam cu 350 euro, iar la un magazin in Cluj era 2800 roni (adaos de 100%).

La un alt magazin am gasit o clapa care mi-au zis ca mi-o aduc la 650 euro (+ inca 50 euro adaptorul), iar in Austria am gasit-o la 380 euro (cu tot cu adaptor, care acolo, separat, costa 18 euro).

Si atunci normal ca suntem tentati sa cumparam de la oameni care aduc din strainatate, pentru ca sunt sub pretul din magazin.

 

Asa ca eu am mers in Germania si mi-am luat clapa si am iesit foarte ieftin. Insa daca se strica sau ceva, trebuie sa ma duc cu clapa in Germania.

 

Nu stiu cat de relevant am fost sau daca am fost la obiect, insa mie asta mi se pare ca sufoca piata de instrumente in Romania.

Link to comment
Share on other sites

Atata timp cat din Romania nu poti sa-ti cumperi anumite marci, e normal ca genul asta de comert sa existe si sa fie chiar infloritor.

Daca preturile practicate de acesti comercianti sunt acceptabile, potentialul cumparator nu e interesat in ce fel ajunge respectivul instrument in posesia lui. Cred ca oricine si-ar face niste calcule cand e vorba de o asemenea investitie: daca pretul cu care ar ajunge respectivul instrument in Romania prin comanda directa la magazine on-line din Europa sau SUA (incluzand TVA, taxe vamale, transport, asigurare) este mai mare decat cel practicat de respectivii "comercianti persoane fizice", toata lumea e multumita. In afara de statul roman care pierde astfel niste banuti (neinteresant din amble puncte de vedere, al vanzatorului si al cumparatorului).

In ceea ce priveste garantia la produsele noi, daca marcile respective nu sunt importate si distribuite in Romania, nu cred ca te incalzeste cu nimic, pentru ca produsul care prezinta defectiuni ar trebui sa fie trimis la magazinul sau reprezentanta din tara de unde a fost cumparat, eventual la cea mai apropiata (daca ai worldwide). Si daca magazinul e la mama dreaq.... :) e cel putin pierdere masiva de timp. In cazul in care exista reprezentanta in Romania, daca te prezinti cu certificatul de garantie din alta tara esti trimis rapid la plimbare, cu explicatia "daca n-ai cumparat de la noi, ne bagam picioarele in instrumentul tau".

Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Guest cri050871

preturile sunt mari in romania pentru ca avem 20% taxa vamala si 19% TVA aplicabil si la transport nu numai la costul obiectului in sine. Apoi avem chirii mari ,cheltuieli scumpe ,adica lumina ,apa ,etc. , salariati si un adaos mare . In prima faza preturile pot scadea doar din scaderea adaosului comercial practicat de magazine. La restul inca nu se poate umbla.

Adaosul comercial este mare deoarece se vinde putin iar patronii trabuie sa-si asigure plata datoriilor catre stat si salariati din aceste vanzari putine.

 

Deci daca vanzarile vor creste in termen scurt patronii vor cauta sa aduca noi produse pe care cu siguranta le vor vinde si nu vor stat cu ele pe stoc .

Automat va exista o competitie intre magazine . Poate si eu voi vinde Fender si alte marci la care voi lua Dealer Sale.

Eu personal as putea sa iau oricand sa fir dealer Dean chiar am fost contactat de firma americana care vrea sa intre pe piata romaneasca si cum suntem singurii care avem magazin cu comanda on line si livrare acasa la client si pentru ca le puteam oferii si service-ul adecvat ,au fost foarte interesati, insa nu am facut pasul din cauza acestor vanzari la negru care nu ofera o piata stabila . Si ca mine poate mai sunt si altii care ar investii in asa ceva insa cu conditia unei piete stabile unde un instrument nou si cu garantie este un instrument vandut de o firma si nu cumparat de o persoana fizica si apoi vandut drept nou ( chiar daca arata) si fara garantie si service

Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca deocamdata comertul de genul asta cu instrumente aduse de afara in portbagaj e o treaba buna. Pentru ca numai asa magazinele care vand chitari aduse de afara la preturi enorme vor ramane fara clienti si vor fi nevoite sa-si mai taie din adaos.

Doar din punctul asta de vedere. Altfel mie personal mi se pare foarte pagubos sa cumperi un instrument pe care nu il probezi, nu il auzi cum suna.

Link to comment
Share on other sites

Guest cri050871

daca se va merge inainte cu bisnita magazinele n uv-or scadea preturile , pentru dupa cum spune-am si ma idevreme , din putinele vanzari vor trebuii sa achite ce au de achitata si sa aibe si profit

 

ca preturile sa scada este nevoie de cresterea vanzarilor si automat de o competitie pe piata de instrumente intre magazine.

Link to comment
Share on other sites

da, e si asta o varianta, mai viabila cred, pana la urma. Dar magazinele ar trebui sa poata oferi toata gama de chitari care nu se gasesc si pe care lumea le cumpara din afara (ESP, Gibson, Schetcher, Cort, Peavey...etc), la acelasi pret pe care il practica cei care le aduc in portbagaj. Numai asa se poate elimina genul asta de comert. Pentru ca mie ca si cumparator imi convine mai mult sa o iau din magazin cu garantie si pe probate decat pe vazute in poze pe net si fara garantie.

Link to comment
Share on other sites

cristi eu iti inteleg punctul de vedere, insa aceste "mici bisnite la negru" n-or sa dispara foarte repede si e evident de ce: cumparatorii sunt interesati sa ia cat mai ieftin(din lipsa de bani) iar vanzatorii(astia cu bisnitza) speculeaza perfect asta, cum ai spus, sarind peste vama si cine stie ce giumbushlucuri la transport, dar oferind in acelashi timp un pretz sub piatza, care atrage,normal, pt ca pt majoritatea nu-i intereseaza garantia sau serviceu cat sa aiba acel produs si cat mai ieftin.

 

cred ca una din solutii ar fi ca sa avem din ce in ce mai multi dealeri autorizati in Ro, care sa cumpere produsele mult mai ieftin de afara(adika sub pretu de magazin en-detail), adika la pretz de "en-gros" , in felul acesta vor putea face un pretz atractiv , asemanator preturilor din magazinele din europa( sa zicem germania)-si automat clientii vor cumpara legal de la acesti dealeri, pt ca bisnitzarii nu vor mai putea sa fie sub piatza deoarece ei cumpara de la magazinele en detail, nefiind dealeri si astfel nu vor putea cu orice "combinatii" sa scoata pretzul sub dealerii autorizati.

my 2 cents.

Link to comment
Share on other sites

Guest cri050871

stiti ca cei care aduc si fac bisnita cu instrumente castiga de multe ori mai mult decta castiga un magazin de pe urma unui instrument vandut? Si asta fara bataie de cap ,cu acte ,contabili, taxe ,salariati ,garantie si service.

Altfel de ce credeti ca prefera sa vanda asa si nu isi fac firma sa vanda legal. Deci dupa cum va spuneam totu lse reduce la bani. Da magazinele vand scump in romania dar nu-i blamati doar pe ei atata timp cat luati apararea vanzarilor ilicite la negru.

Atata timp cat se castiga dublu fata de cat costa in magazin afara, bisnita va merge mai departe iar noi vom umple buzunarele lor.

 

Un instrument de 100$ afara va ajunge legal la vanzare intr-o firma in romania la 250$ fara un adaos prea mare , cel mult se poate castiga legal 50$ sau mai putin.

 

Acelasi instrument de 100$ se va vinde la bisnita la 200$ ,diferenta ramanand in buzunarul celui care vinde la negru.

 

Deci cine castiga mai mult vedeti si voi .

 

Ca sa avem mai multi dealeri la mai toate marcile trebuie sa avem piata de instrumente , dar atata timp cat se vor vinde la negru instrumente foarte putini vor avea curajul sau daca il vor avea vor avea preturi mari pentru a putea acoperii costurile

Link to comment
Share on other sites

stiti ca cei care aduc si fac bisnita cu instrumente castiga de multe ori mai mult decta castiga un magazin de pe urma unui instrument vandut? Si asta fara bataie de cap ,cu acte ,contabili, taxe ,salariati ,garantie si service.

Altfel de ce credeti ca prefera sa vanda asa si nu isi fac firma sa vanda legal. Deci dupa cum va spuneam totu lse reduce la bani. Da magazinele vand scump in romania dar nu-i blamati doar pe ei atata timp cat luati apararea vanzarilor ilicite la negru.

Atata timp cat se castiga dublu fata de cat costa in magazin afara, bisnita va merge mai departe iar noi vom umple buzunarele lor.

 

Un instrument de 100$ afara va ajunge legal la vanzare intr-o firma in romania la 250$ fara un adaos prea mare , cel mult se poate castiga legal 50$ sau mai putin.

 

Acelasi instrument de 100$ se va vinde la bisnita la 200$ ,diferenta ramanand in buzunarul celui care vinde la negru.

 

Deci cine castiga mai mult vedeti si voi .

corect :)

Link to comment
Share on other sites

Un instrument de 100$ afara va ajunge legal la vanzare intr-o firma in romania la 250$ fara un adaos prea mare , cel mult se poate castiga legal 50$ sau mai putin.

Acelasi instrument de 100$ se va vinde la bisnita la 200$ ,diferenta ramanand in buzunarul celui care vinde la negru.

Deci cine castiga mai mult vedeti si voi .

O singura remarca: in calitate de cumparator, ma intereseaza cat castig eu din afacere, cu toate riscurile pe care mi le asum (vezi garantie, probare, etc.).

Si eu sunt pentru cumpararea din magazin a instrumentelor, dar probabil ca o sa mai treaca ceva timp pana cand se va indulci regimul vamal si toate darile care obliga importatorii sa aiba preturi ridicate.

Link to comment
Share on other sites

S-au punctat o gramada de chestii importante! Dar revin si eu cu ideea ca atata timp cat romanii care doresc sa-si achizitioneze instrumente muzicale nu au bani (in proportie de 80-90%) vor prefera mereu solutia mai ieftina.

 

Eu nu doresc sa blamez pe absolut nimeni, dar atata timp cat toata lumea incearca sa se imbogateasca peste noapte nu se va rezolva nimic.Toti ne dorim sa putem merge la un magazin mare cum sunt in toata europa, de unde sa avem de ales intre sute de marci si mii de instrumente, dar nu prevad ca se va intampla asa ceva prea curand.

 

Cat despre taxe... astea sunt taxele la noi.Eu personal cred ca am scule destul de bune, si tin sa spun ca 90% din ele le-am cumparat de afara.Personal, sau prin relatii, pentru ca nu merita altfel.Dau 1000$ pe o chitara afara care la noi ajunge la 1500 MINIM.

Link to comment
Share on other sites

in afara faptului ca @malex a pus extrem de clar si de concis problema, cred ca este important sa mai fie facute cateva precizari. in romania, piata de vanzari de instrumente muzicale (si nu numai!) este o AVENTURA mult mai putin previzibila decat in alte tari. daca discutam cauzele, atunci trebuie sa mergem la radacini si sa criticam sistemul economic de la noi. singurul etalon pe care il are cumparatorul INFORMAT de la noi, este pretul de la diverse magazine (inclusiv virtuale) din strainatate si atunci neoferindu-i-se alte inlesniri, prefera sa-si achizitioneze instrumentul, pe diverse cai, de acolo de unde il gaseste mai ieftin! cui ii pasa ca magazinele au cheltuieli cu chiria, cu utilitatile, cu salariile, cu impozitele, etc. ce, pe patronii de magazine, ii intereseaza de unde face clientul rost de bani? in strainatate, sistemul de taxe si impozite ii da posibilitatea cumparatorului, care a facut o investitie intr-un instrument muzical, sa-si recupereze banii prin facilitatile legale create de aceste sisteme. cumparatorul este interesat de o achizitie cu acte in regula, chiar daca e mai scumpa, pentru a putea dovedi achizitia si pentru a-si recupera banii. intreb inca o data: la noi, PE CINE, in afara de cumparator, intereseaza ce si cum s-a achizitionat instrumentul respectiv? ori ASTA reprezinta o problema MAJORA! si atunci cum ii poti acuza pe cei care fac asa-numita "bisnita" cu instrumente, cand nici un sistem de legi nu ii incrimineaza? aaa, nu convine unora? pai, a cui e vina ca s-a apucat de astfel de comert in astfel de conditii? n-ai sa convingi niciodata un client ca e mai bine sa achizitioneze mai scump decat daca-i prezinti si AVANTAJELE unei astfel de achizitii iar aceste avantaje, la noi, NU EXISTA, cel putin deocamdata. si de pe urma acestei lipse, altii profita, dar in mod LEGAL! (tot, cel putin, deocamdata, atata timp cat isi declara in mod corect veniturile-asta fiind insa, alta problema de care cumparatorul nu este interesat!). :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Razvain

Ideal ar fi ca sa existe reprezentante ale firmelor producatoare de instrumente aici in ROmania.

De exemplu, in Cluj este reprezentanta Korg, prin intermedium M&C Music si astfel la produsele Korg au adaos foarte mic.

Daca luam de exemplu sintetizatorul Korg Tr 76. In magazin e 1400 euro, iar pe Thomann 1200. Daca aduc prin cineva, atunci ajunge aproape de 1400 euro, dar pentru asta, mai bine mai pun vreo 50 euro si imi iau de aici, ca am garantie.

 

Daca sunt reprezentante, atunci scade pretul. Eu asa vad lucrurile.

Link to comment
Share on other sites

crearea reprezentantelor la noi, se face numai prin garantarea unui numar minim de achizitii! la noi, repet, acest tip de comert este inca o aventura din care foarte putini au razbatut, una dintre aceste firme fiind mc music, intr-adevar. am mai discutat si in alte dati, faptul ca aceasta firma are o politica de preturi foarte buna, ceea ce dovedeste ca studiaza piata si stiu ce masuri sa-si ia pentru a nu "sari calul". :)

Link to comment
Share on other sites

preturile sunt mari in romania pentru ca avem 20% taxa vamala si 19% TVA aplicabil si la transport nu numai la costul obiectului in sine. Apoi avem chirii mari ,cheltuieli scumpe ,adica lumina ,apa ,etc. , salariati si un adaos mare . In prima faza preturile pot scadea doar din scaderea adaosului comercial practicat de magazine. La restul inca nu se poate umbla.

Adaosul comercial este mare deoarece se vinde putin iar patronii trabuie sa-si asigure plata datoriilor catre stat si salariati din aceste vanzari putine.

 

Deci daca vanzarile vor creste in termen scurt patronii vor cauta sa aduca noi produse pe care cu siguranta le vor vinde si nu vor stat cu ele pe stoc .

Automat va exista o competitie intre magazine . Poate si eu voi vinde Fender si alte marci la care voi lua Dealer Sale.

Eu personal as putea sa iau oricand sa fir dealer Dean chiar am fost contactat de firma americana care vrea sa intre pe piata romaneasca si cum suntem singurii care avem magazin cu comanda on line si livrare acasa la client si pentru ca le puteam oferii si service-ul adecvat ,au fost foarte interesati, insa nu am facut pasul din cauza acestor vanzari la negru care nu ofera o piata stabila . Si ca mine poate mai sunt si altii care ar investii in asa ceva insa cu conditia unei piete stabile unde un instrument nou si cu garantie este un instrument vandut de o firma si nu cumparat de o persoana fizica si apoi vandut drept nou ( chiar daca arata) si fara garantie si service

Nu prea inteleg care e supararea...in afara de faptul ca din cate i-mi dau seama tu vrei sa te implici intr-o afacere sa-i spunem legala.Dar atata timp cat in Romania preturile/adaosurile sunt asa mari, mi se pare normal ca unul ca mine care nu e de bani gata, sa cumpere de unde e mai ieftin si sa caste ochii bine la ce cumpara avand in vedere ca nu are garantii. Redresarea pietei nu se face in scurt timp ptr ca depinde de mai multe lucruri si ca sa fiu eu mai fraier sa cumpar legal pana se intampla asta (poate cand imbatranesc si nu mai pot sau nu mai am chef de cantat... :) ) nu i-mi comvine.Parerea mea...(si am vazut si a altora de pe forum)

Link to comment
Share on other sites

Guest tudor.

hai bah...

nu mai luati la misto omu

eu ii inteleg oful....dar adevaru ramane ca fiecare vrea sa iasa cat mai ieftin...asta rezultand ca isi ia de la bisnita

Link to comment
Share on other sites

nu te obliga nimeni sa iti incepi o afacere, mai ales daca sti(de aceea exista studii de fezabilitate :) ) ca e "mafie pe piatza neagra"(:)), si apoi sa te mai si plangi ca nu razbati. firmele se infiinteaza dar mai dau si faliment :(. pe piatza concurentiala e jungla, iar daca the "black marke"t foloseste dumpingul ca metoda (neloiala de altfel B) ) asta e, tre sa gasesti mecanismele si parghiile( adika sa dai din coate sa-ti faci lok ;)) de combatere a flagelului :)

Edited by pixy
Link to comment
Share on other sites

bah, nu fitzi scarboshi

poate omu chiar are o propunere concreta, ceva acolo....

hai sa vedem :(

 

PS by the way, ca sa va raspund (tzie Ninjacule): daca Grosman avea ESP-uri in magazin si la acelasi pret cu care mi-a ajuns mie cu toate taxele, as fi luat de acolo :)

PPS si nu sariti pe mine ca-i tin partea, vreau doar sa vad ce are omu-n cap :) ca poate vine cu vreo idee buna :)

Edited by malex
Link to comment
Share on other sites

Sunt perfect de acord cu ce s-a spus mai sus. Bisnita destabilizeaza economia in orice domeniu...

Pe de alta parte ma intreb de ce nu se practica la noi importul pe componente (griffuri, corpuri, doze, parte electronica) si sa se asambleze aici rebranduite. Nu cred ca la componente se plateste vama, nu? Si cred ca orice firma face asa cu modele gen entry level. Sunt sigur ca sunt produse care au componente similare dar se vind sub marci diferite. Preturile sunt foarte mari la noi pentru ca avem si noi productie interna si trebuie protejata; nivelul de vinzari este scazut, iar o firma are niste rulaje lunare indiferent daca vinde sau nu; la noi sunt multe instrumente care se aduc numai pe comanda din aceeasi cauza firmele nu isi permit sa faca stoc si sa tina banii blocati in marfa. Si-atunci vine cumparatorul si ia in calcul cele doua optiuni:1. comanda de la magazin cu garantie si 50% mai mult 2. comanda de la alt particular cu 50% mai ieftin fara garantie. E rau in ambele situatii: iei marfa pe NV, astepti mult timp, dai avans, daca vezi instrumentul si nu iti place asta e trebuie sa-l platesti samd. Legat de garantie asta se aplica mai mult la chestii electronice la chitare ori o iei buna ori nu. Si iar ma intreb: ce prefera clientul - un instrument probat afara de un particular care se pricepe si care nu vrea sa-si dea cu firma in cap vinzind un instrument defect, sau instrumentul venit in magazin direct din depozit neprobat si care are grifful strimb dar pe care vinzatorul il vede drept ca trebuie sa-l vinda sa nu ramina cu el pe stoc?

Ar trebui sa se faca ceva intr-o oarecare directie, mi se pare piata de instrumente din Romania extraordinar de slaba - personal ma afecteaza direct (sunt stingaci) si imi amintesc ca la inceput cintam pe bass de dreapta cu corzile invers, nici nu prea indrazneam sa visez la un bass pe stinga si cind am intrebat pe la Muzica si pe la Moshu de asa ceva se uitau la mine de parca-i injuram. A trebuit sa-mi iau bass de afara. La fel si chitara...gasisem la un moment dat aici o chitara pe stinga la muzica, parca un samick, dar nu mi-a placut si cum nu prea aveam de unde sa aleg...am preferat sa ma duc in vest si sa-mi bucur ochii cu un raft de chitare pe stinga si sa am de unde alege. Si mi-as dori sa vad si aici magazine ca dincolo...

Link to comment
Share on other sites

 

Pe de alta parte ma intreb de ce nu se practica la noi importul pe componente (griffuri, corpuri, doze, parte electronica) si sa se asambleze aici rebranduite.

 

:) , pe ce lume traieshti? :)

 

 

PS by the way, ca sa va raspund (tzie Ninjacule): daca Grosman avea ESP-uri in magazin si la acelasi pret cu care mi-a ajuns mie cu toate taxele, as fi luat de acolo :(

PPS si nu sariti pe mine ca-i tin partea, vreau doar sa vad ce are omu-n cap :) ca poate vine cu vreo idee buna B)

 

pai si eu as fi luat de aici.

ps: oricum i-am dat dreptate mai sus cand si-a exprimat punctul de vedere.

Link to comment
Share on other sites

Discutia e inutila. Pe mine ca cumparator nu ma intereseaza catusi de putin cum isi face banii vanzatorul, cum isi plateste taxele si chiria si angajatii, ca vorba cuiva de mai inainte, nici pe el nu il intereseaza cum fac io rost de bani. Pe mine ma intereseaza sa iau un instrument la un pret cat mai bun, si atat. Economie de piata. Fiecare isi urmareste interesul.

Ca sculele sunt prea scumpe in Romania nu e vina nimanui. Sau mai degraba e vina prea multora ca sa-i mai enumeram (saracia tarii, taxele vamale mari, politica proasta de preturi a firmelor importatoare etc). Exista si sperante de mai bine, MC music e un exemplu concludent, are preturi cu putin peste Germania si oricine mai degraba ia de la ei decat sa se complice altfel.

In concluzie, asta e, in timp lucrurile vor merge mai bine.

 

Sa ceri ce sugereaza cristi (adica interzicerea anunturilor "aducatorilor de scule" pe forum) mi se pare nesimtire. Vezi-ti bah de treaba si incearca sa iti vinzi marfa ta, nu sa ii impiedici pe altii sa si-o vanda pe a lor. Daca e asa profitabil, de ce nu te apuci si tu de carat cu portbagajul?

 

PS despre partea cu preturile la produse second hand sunt perfect de acord, insa din nou, asta-i situatia in Romania. In momentul in care o sa avem aceeasi situatie ca Germania din alte puncte de vedere mai importante, o sa avem si aceeasi politica in materie de produse second.

Edited by mickeyG
Link to comment
Share on other sites

Sa ceri ce sugereaza cristi (adica interzicerea anunturilor "aducatorilor de scule" pe forum) mi se pare nesimtire. Vezi-ti bah de treaba si incearca sa iti vinzi marfa ta, nu sa ii impiedici pe altii sa si-o vanda pe a lor. Daca e asa profitabil, de ce nu te apuci si tu de carat cu portbagajul?

 

Nu cred ca este nesimtire. Daca RGC-ul ar cere taxa pe anunt ar fi fair dar asa ei isi promoveaza serviciile gratis pe o "piata" formata de noi. Popularitatea unui forum deci nr mare de utilizatori, respectiv target tinta, este data de calitatea oamenilor ca tine, ca mine, deci se folosesc de treaba asta in mod gratuit.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.