www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Customizari :)


LORD-C
 Share

Recommended Posts

Propun sa incepem un topic in care sa discutam despre ce materiale, tehnici, idei am putea folosi pt a ne customiza instrumentele sau de ce nu a construi unele noi :)

 

Ar fi o idee sa postam si poze cu instrumentele noastre modificate, eventual ceva detalii legate de ce anume am folosit. Din pacate acum nu am o camera la indemana ca sa-mi fotografiez bestia, dar indata ce voi pune mana pe una am sa postez animalul care insa va mai trece printr-o serie de modificari... nah ma mananca tare :D

 

Scopul topicului este de a veni fiecare cu idei ce ne-ar putea ajuta pe toti cei nemultumiti de instumentele noastre asa cum vin ele "din fabrica", dar care nici nu avem bani suficienti pt un custom veritabil. Asadar i-as ruga pe cei tentati de discutii tip flame sa-si posteze parerile la rubrica "Desertul Nuclear".

 

 

Am sa incep la indemnul unui amic care se ocupa de luterie si care azi de dimineata mi-a trimis ceva poze cu topuri ce urmeaza sa-i fie livrate.

 

Materialul - Bucleyeye Burl

 

Tipul le si vinde pt cine vrea sa-si lucreze singur instrumentul, iar daca vreti mai multe detalii legate de treaba asta, da-ti un PM pt ca nu vreau sa inceapa discutii inutile aici cu si despre lutieri, nefiind acesta scopul threadului. :)

 

Enjoy!!! :)

post-17-0-55490300-1318761888_thumb.jpg

post-17-0-21437600-1318762120_thumb.jpg

post-17-0-37291200-1318762186_thumb.jpg

post-17-0-69453600-1318762861_thumb.jpg

post-17-0-76966300-1318762869_thumb.jpg

Edited by LORD-C
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hai mulțani, salut inițiativa cu customizãrile, pentru cã ºi eu într-o vreme eram pornit pe operații de-astea :)

 

Pacientul: o copie de Strat de la Reghin, made pe la începutul anilor 2000(cred) prima mea electricã, din care singurul lucru bun e griff-ul - un gras foarte comod pentru de-aºtia cu cornete lungi, ca mine.

 

Diagnostic: pickguard fracturat ºi necrozã avansatã la doza neck, deci nevoie de extirpare;

 

Operația: Mi-a luat cam doua zile, având în vedere cã noul pickguard e manufacturat în întregime de yours truly. Am începutsã caut sârguincios schița unui pickguard original de Fender Stratocaster, vectorizat, pentru a-l putea personaliza ºi grava direct. Dupã cãutãri intense pe interneți, am luat din 3 surse diferite schița vectorizatã de pickguard de Stratocaster, ca sã fiu sigur. Trei, pentru cã întotdeauna dacã vrei sã reproduci un obiect sau mai ºtiu eu ce trebuie sã ai certitudinea cã dimensiunile sunt cele reale. Primul pickguard fãcut mi-a dovedit încã odatã cã socoteala de acasã nu se potriveºte cu cea din târg. Bineînțeles cã românaºii noºtri nu aveau de gând sã facã o copie cât de cât decentã. Mai toate ºuruburile erau în poziții diferite fațã de standard, nu mai zic nimic de formã…Mãsurãtorile noi au dat roade, deºi la un moment dat a trebuit "s-o iau la pilã", as they say.

 

Rezultatul:

poster-fakey-black2.jpg

Link to comment
Share on other sites

De sunat sunã la fel de rãu ca ºi înainte, cã nu am schimbat doze, dar aratã mult mai bine, având în vedere cã e o customizare sticker-free :lol:

ªi m-am simțit cu chitarã nouã atunci(acu vreo 2 ani), eram mândru de munca mea, plus cã mã întreba lumea de WTF.

Nu m-a costat nimic, am gravat ºi tãiat pickguard-ul la firma unde lucram atunci, pe un material plastic lãsat pentru probe de gravurã.

Am altã chitarã electricã acum, nu mai cânt pe Fakey, cã mi-s bulite electronicele ºi mi-o fost lene s-o duc la lipit.

Mã gândesc serios sã-i puºc o ramã ºi s-o fac tablou, cum îs alea la Hard Rock Cafe.

Cam asta e povestea ei.

 

Hai, sã auzim ºi alte poveºti de modificat mobilã!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.