EugenRo2001 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 (edited) De curand am cumparat o chitara de pe Ebay - Ibanez V302RCS adica 12string Red Cherry Sunburst fabricata in Japonia in 1984. Chitara avea cateva probleme - multe urme de pana deoarece nu a avut pickguard, ceva lovituri pe headstock. Am inceput prin repararea loviturilor de pe fata si de pe headstock Am facut si un pickguard cu forma corecta pentru modelul chitarei din materialul cumparat de la Stewart MacDonald Gaurile de la bridgeplate, cele prin care trec corzile erau uzate asa ca am facut o intaritura de artar si am lipit-o Am facut nut si saddle din os si am hotarat sa o transform in electroacustica. Mai demult cumparasem de la un coleg de forum un preamplificator Artec AGE7 si o doza piezo. Am inceput prin a cauta pozitia optima in care curbura carcasei preamplificatorului se potriveste exact cu cea a chitarei. Apoi am pus banda adeziva pe suprafata chitarei, am trasat conturul decuparii. Apoi am taiat cu o panza de bomfaier. Deoarece peretii sunt foarte subtiri, mai putin de 2mm, am fost nevoit sa lipesc niste intarituri. Pe portiunile curbate am folosit materialul rezultat in urma decuparii. Pe partile drepte am folosit artar, in acesta urmand sa se prinda suruburile de fixare. Asa arata cu preamplificatorul si doza montate Jack-ul este normal, nu este combinat cu strap-pin asa ca l-am montat in partea de jos a chitarei. Am facut o placa din palisandru dar cred ca voi modifica punand intaritura pe interiorul chitarei. Urmeaza un sample.... Edited July 21, 2011 by EugenRo2001 8
andydufresne Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Frumoasa lucrare. Nu stiu cit de buna este doza Artec (sau doar preampul este Artec?), dar lucratura arata "de fabrica". Daca o sa am vreodata o problema sau modificare de facut la chitara, Eugen e primul la care voi apela.
EugenRo2001 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Continuand cu upgrade-urile, am inlocuit cheitele originale cu unele in baie de ulei. Pentru asta a trebuit sa largesc gaurile din headstock, de la 8mm la 10mm. Pentru a obtine niste gauri corecte, am folosit un burghiu de 10mm special pentru lemn. Am inceput prin a astupagaurile pentru ca varful burghiului sa se poata centra. Am folosit dibluri de lemn de 8mm cumparate de la Bricostore pe care le-am taiat la dimensiunea grosimii headstock-ului. A fost nevoie de asta deoarece pentru a prinde o bucata de lemn pe spatele headstock-ului astfel ca iesirea burghiului sa nu rupa marginile gaurii. Primele trei fret-uri erau uzate astfel ca le-am inlocuit cu ultimele trei iar in locul acestora am pus niste fret-uri luate de pe un grif folosit ca piesa de schimb. Am facut aceasta permutare pentru ca primele freturi sa fie din acelasi material ca si restul. In plus, am mutat intaritura pentru jack pe interiorul chitarei. Am facut o placa noua din maple, cu suprafata curbata pentru a se aseza bine pe interiorul peretelui. Am adaugat si un strap-pin 4
EugenRo2001 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Nu o vindeti? in curand..... o sa vand mai multe dintre chitarele mele, am pus ochii pe una mai interesanta.
the outsider Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 (edited) in curand..... o sa vand mai multe dintre chitarele mele, am pus ochii pe una mai interesanta. abia astept,si eu vanez o chitara mai decenta si asteptam sa apara ceva.astept cu nerabdare postul cu vanzarea acestei chitari.Stima P.S. un pret informativ se poate. Edited August 10, 2011 by the outsider
Recommended Posts