Prostoi Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Salut! In primul rand, am sa folosesc cuvantul englezesc "encrypted", pentru ca nu i-am gasit o traducere potrivita Am sa fiu cat mai scurt. Dorind sa fiu singurul care poate accesa un folder cu poze d-ale mele, am encryptat folderul respectiv. Dupa un anumit timp, au aparut niste probleme cu windows-ul si am fost nevoit sa-l reinstalez. Problema e ca nu stiam atunci de acel "encryption key", iar folderul respectiv a ramas encryptat si eu nu-l mai pot accesa acum. Am incercat sa pun permisie userului actual, dar, aparent, nu aplica acea "permisie". Daca stie cineva cum sa scot acea "encryptare", i-as fi recunoscator (am o gramada de poze vechi pe care, sincer, nu vreau sa le pierd ). Multumesc!
Guest Wrath Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 http://www.ehow.com/how_5133138_remove-file-encryption.html http://support.microsoft.com/kb/308993 sper sa te ajute,google ftw!
Prostoi Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Am folosit Google inainte sa intreb pe forum si nimic de-acolo nu a functionat .
SKU Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Poti incerca sa intri la Security/Advanced la Owner/Edit la Other Users or Groups si scrii username-ul tau. Apoi ar trebui sa ai control total asupra folderului si ca owner o sa apara "user(NAME-PC/user)". Ce poze ai tu acolo de a trebuit sa encriptezi folderul ?
Prostoi Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Am poze de la banchet, de cand ma mai imbatam pe-acasa cand nu erau ai mei si...intelegi tu de ce trebuie sa fie asa. Am sa incerc metoda ta .
ggg Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Dorind sa fiu singurul care poate accesa un folder cu poze d-ale mele, am encryptat folderul respectiv. Dupa un anumit timp, au aparut niste probleme cu windows-ul si am fost nevoit sa-l reinstalez. Singura ta sansa este sa gasesti un editor cu care sa poti edita un anumit sector (fizic) pe disc.Trebuie sa gasesti cluster-ul unde sunt scrise informatiile din header directorului respectiv si sa-l rescrii. Sau sa gasesti un software care sa faca ce am scris mai sus. Alta optiune ar fi sa reinstalezi software-ul care l-ai folosit initial si sa decriptezi directorul care te intereseaza. Altfel , nu ai nicio sansa pt ca niciun sistem de operare(nici *nix-urile) nu are astfel de unelte.
Recommended Posts