www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Se Merita Un Double-Six ?

Recommended Posts

Guest Razzvy
Posted

In acest moment la capitolul chitara rece detin un Stagg SW203TR care mie mi se pare foarte buna (actiune buna, rezonanta buna..). Insa mi s-a pus acum pata ca vreau o chitara double-six dupa ce am ascultat cateva piese pe youtube cantate cu o chitara de 12 corzi. M-am documentat putin pe internet si am vazut ca singurele chitara double-six low budget sunt Hora. Intrebarea mea este: merita sa vand Stagg-ul si sa iau o Hora sub 450 ron? Eu am pus ochii pe: http://www.soundstudio.ro/product/1512_chitara_acustica_hora_w12205_44/

Guest catalindinuion
Posted

Chitare Hore = Loterie .....poti sa dai peste una buna din zece proaste. Nu ati invatat lectia cu privire la chitarele Hora?

Posted

Ca posesor de 12-strings pot sa spun ca merita daca iti place sunetul specific.

Exista si neajunsuri - mai greu de facut fingerpicking sau flatpicking, necesita mai multa forta pentru apasarea corzilor, e mai dificil de luat acorduri cu bareu si este mai greu de acordat. Daca chitara falseaza va fi mult mai evident decat la o chitara cu 6 corzi.

Un 12-strings bun e mai greu de gasit. Principala problema este ca daca nu sunt bine construite se deformeaza topul, se dezlipeste bridge-ul, creste actiunea, etc.

Eu nu recomand un 12-string Hora. De preferat o Yamaha.....

• Like 1
Guest Razzvy
Posted

In cazul asta cred ca o sa-mi iau gandul de la 12-strings avand in vedere situatia mea financiara. O Yamaha double six sare de 1000 ron. Oricum, va multumesc pentru raspunsurile prompte !

Guest Razzvy
Posted

Dar e riscant sa cumpar o chitara la second fara sa o vad, testez. Cine stie ce surprize pot avea