karcsika Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Cum si zice titlul de topic: Cum scoatem pete de silicon din haina? Am un hanorac si am lucrat cu silicon de uz general,pt izolati,si au ramas cateva pete,pe care cu detergent/perie nu am putut sa scot nici cum. google a dat cateva metode pe aici acolo dar niciuna nu a fost sigura,de multe ori au zis : foarfeca si ai scapat de pete,dar si hanorac... am citit metoda : fier de calcat + carpa ? este buna metoda? motivul intrebari este ca nu prea vreau sa experimentez pe hanorac,si nici nu mai am silicon cu ce sa experimentez mentionez ca este din: parca 95% bumbac, 5% sintetic Astept propuneri si metode functionale Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Siliconul prin incalzire se inmoaie,si de pe o suprafata neteda,de orice gen(lemn,metal,etc),prin frecare cu o carpa sau cu spaclu se ia. Problema e ca din tesatura nu prea va iesi tot,orice ai face.Eu lucrez foarte mult cu silicon.Pot sa-ti spun ca o pata noua(de pe o haina),o pot scoate cu o solutie de degresat speciala.Mie imi vine aceasta solutie,de aceeasi marca cu siliconul,pentru degresarea suprafetelor inainte de a aplica siliconul.Tu poti incerca cu alcool tehnic,metanol,si in extremis chiar cu un diluant(gen acetona).In ultimul caz,exista riscul sa ramana pata decolorata pe haina. Daca pata e veche,nu stiu,poti incerca sa speli haina(singura),la o temperatura mare.Asta daca te lasa materialul.Pentru ca ,dupa cum ti-am spus,siliconul isi pierde proprietatile prin incalzire.Ai putea si sa iei un foen,si sa incalzesti zona cu jetul de aer cald.Prin frecare usoara apoi,ai putea avea surpriza placuta sa se duca(cel putin o parte) Salut 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karcsika Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 multumesc o sa incerc in weekend metoda zis de damian,ca am citit asemenea,doar nu prea am fost sigur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 n-ar fi mai simplu, si mai fara batai de cap, sa-ti cumperi alt hanorac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karcsika Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu no way nooo in nici un caz ! daca ar fi asa,nas mai deschis un topic are mare valoare sentimentala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Windrider Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 eu in general daca am genul asta de probleme,mai ales cu vopselele fac asa:pun in pistolul de vopsit un diluant tare(nitro diluant) si cu presiune mare ,de aproape suflu pe pata respectiva.am reusit sa scot pete de ulei auto ars,si vopsele.daca siliconul este solubil in diluant (sau acetona)cred ca merge metoda si la tine Link to comment Share on other sites More sharing options...
karcsika Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Salut Pana acuma am incercat metoda cu fierul de calcat si nu a mers. Cu diluant nu am incercat,pt ca siliconul este ca si un fel de "cauciuc" nu cred ca se dizolva Dar mai incerc ,si dacam am rezultate postez aici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 ac si penseta....cel mai sigur....si te apuci la smuls granule de silicon din tesatura Link to comment Share on other sites More sharing options...
karcsika Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 eh e o metoda si asta dar dureaza mult timp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 pai de cand ai deschis topicul asta si ai tot cautat metode, ai fi scos-o de 2 ori cu super metoda mea ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karcsika Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 no bine dar am vrut sa mentionez ca..sa fie vorba de o metoda cat mai simpla si facuta repede fara a se chinui Contra: Inca nu au iesit petele Pro : Hanorac official "relic" e bine si asa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts