www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Acord Chitara Acustica

Recommended Posts

Guest Robert H.
Posted

Buna seara,

Am o problema cu chitara acustica... Mi-am cumparat de curand o chitara acustica noua (nu e second-hand) , tin sa mentionez ca sunt incepator. Am acordat-o, a sunat bine 5 minute dupa care s-a dus sunetul fain. Am acordat-o din nou dar vad ca nu ramane acordata. Am primit o cheie imbus la cumpararea ei, m-am gandit ca trebuie sa fac ceva cu ea, sa strang corzile sau ceva, dar nu e nici o "optiune"...

Deci, va rog un raspuns detaliat,(cu pasi daca se poate). Va multumesc anticipat.

Ps:Am cautat prin forum dar nu am gasit decat despre o chitara floyd...

Guest HellsAngel
Posted

Cu cheia imbus ajustezi truss-rodul ( tija din gatul chitarei) daca actiunea corzilor este prea mare sau prea mica si apare fretbuzz-ul.

Corzile sunt noi ? Daca da , trebuie sa le acordezi de cateva ori pana sa intervina " acomodarea " daca pot sa ii zic asa.Cand corzile sunt noi tind sa se intinda mai mult decat de obicei.

Daca nu sunt corzile noi , inseamna ca mecanismele , cheitele sunt uzate si nu mai tin corzile acordate .

Guest Robert H.
Posted

Corzile sunt noi, cum de altfel si chitara.

Sper ca ceea ce spui tu e corect, si am incredere. Sper sa "se faca bine" in timp.

Multumesc pentru promptitudine.

Guest HellsAngel
Posted

Dupa maxim 3-4 acordari o sa ramana in tune.

Posted

http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/2-how-to-cum-sa-acordam-chitara/

ca sa treci peste perioada de acomodare a corzilor proaspat puse pe chitara, incearca urmatorii pasi :

1. Acordeaza fiecare coarda in parte

2. Dupa ce ai acordat toate corzile, intinde-le, asa cum face tipu asta in video-ul de mai jos !

3. Repeta pasii 1 si 2 pana ramane acordata...

pt informatii suplimentare despre acordarea unei chitare acustice, uite-te pe topicul asta....o sa dai peste o gramada de chestii interesante care te vor ajuta :)

Numai bine..

Posted

Sa nu ajustezi truss rod-ul, orice ai face sa nu fii tentat sa umbli cu imbusul ala, mai ales ca esti incepator. Poti deforma ireversibil griful! Daca totusi crezi ca e ceva in neregula si dupa sfaturile despre acordare (intinderea corzilor etc) discuta cu un profesionist despre chestia asta.

Guest Adi Arghius
Posted

eu recomand altceva, sper sa nu gresesc.

La tunere (cel putin la mine), cheitele erau prinse de capul chitarei prin niste holsuruburi. Mai demult putin, ultima data cand mi-am facut bucatele chitara, am avut ideea sa strang acele holsuruburi putin mai mult. Astfel cheitele se strang mai greu, si chiar cu corzi noi, nu am probleme cu acordajul. Ramane acordata destul de bine.

Dar poate asta e doar la mine:-??

Succes