www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[chitara Electrica] Johnson Les Paul Solara Classic Lefthand


felix
 Share

Recommended Posts

Nume echipament: Johnson Les Paul Solara Classic Lefthand

Pret: cumparata de noua din Germania, 160 euro

De la cine a fost cumparat : Topsoundseller

Caracteristici: Are 2 doze Johnson EMG, black finish, 4 potentiometre (2 volum + 2 ton) pozitionate un pic atipic pentru un model Les Paul si un swich pentru doze (cu 3 pozitii). Griff-ul este lipit de corpul chitarei. Finisajul este mediu, grifful drept si actiunea destul de sus. Cheitele sunt metalice in baie de ulei. Chitara este foarte bine echilibrata dpdv al centrului de greutate (culmea!).

Cum suna: Chitara suna plat si nu foarte suparat. Dozele EMG sunt probabil din clasa Select iar sunetul are mult de pierdut pe distorsiune. Pe clean se remarca sustainul foarte bun (si datorita faptului ca este vorba de o chitara setneck). Distorsiunea este oarecum medie, dar pe solo chitara se comporta excelent, leaga foarte bine si are un sustain bun. Pe riff-uri mai suparate se simte output-ul mic al dozelor EMG.

Parti rele: Chitara a venit setata foarte prost. Griff-ul este mai gros decat la un model clasic LP mai scump si era aproape imposibil sa canti pe ea. A venit echipata probabil cu corzi 010 - 046 care nu ajutau deloc sunetul, calitate proasta. De asemenea, actiunea nu se putea seta mai jos pentru ca tastele erau ori inegale ori prost batute.

A doua zi dupa ce am primit chitara am fost cu ea la un lutier excelent care a nivelat tastele si a reglat actiunea, corzile fiind in momentul de fata foarte apropiate de grif. Dupa ce am pus pe ea un set GHS boomers 009-042, chitara se comporta excelent. O mare surpriza a fost ca griff-ul este drept si dupa toate aceste operatii chitara chiar suna mult mai bine si mult mai corect. In acest moment pe chitara se poate canta fara probleme in orice pozitie iar sustainul si sunetul de clean sunt chiar interesante. I-am scos placa de protectie de sub doze pentru ca era de prosta calitate si cred ca chitara arata mult mai bine asa.

Impresie generala(Nota de la 1 la 10): Chitara vine prost setata si are defecte de fabricatie dar nu pe partea de finisaj. Fara o interventie a unui lutier cel putin mie mi-a fost cam imposibil sa cant pe ea. Avand in vedere si cum s-a schimbat sunetul si actiunea si feeling-ul dupa interventia lutierului, ii acord nota 7/10.

Este o chitara ieftina dar care printr-o investitie medie se poate transforma intr-un instrument bunicel. Intentionez sa-s schimb dozele cu ceva mai agresiv.

 

Link catre producator: http://www.johnsongtr.com/Solara-Classic.111.0.html

post-8-1149059815_thumb.jpg

post-8-1149059847_thumb.jpg

post-8-1149059883_thumb.jpg

post-8-1149059936_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.