Adi M Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Salutare! De ceva timp incerc sa imi imbunatatesc mina dreapta, "picking-ul", panatia cum s-ar spune. Pina acum faceam legato cind gaseam un pasaj mai rapid, mi se parea mai simplu, dar vreau sa imi imbunatatesc tehnica Am ales niste piese clasice sa le exersez, dar constat ca se aude deranjant zgomotul penei pe coarda si nu stiu daca e normal sa fie asa. Am constatat si la profesionisti, dar se mai mascheaza cind cinta cu formatia, adica nefiind doar chitara. Totusi, parca la mine se aude prea tare si deranjant. Asa ca am doua intrebari: 1. E normal sa se auda asa ceva si atit de tare? 2. Vi se pare o melodie potrivita pentru exersarea tehnicii? Si daca mai aveti si alte propuneri, tot de clasica, si tot pentru tehnica, ar fi bine. Mai am in plan Eine Kleine Nacht Musik si Rondo Alla Turca. Apropo..ce nota imi dati? Eu imi dau un 7 cu indulgenta. A se observa ca piesa e la 120bpm=75% din normal si ca are greseli la sfirsit. Si ca, bineinteles, sint doar primele masuri. Multumesc. iarna.mp3
Inubis Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Poate tii pana prea inclinata si "taie" corzile. Nu-i chiar asa de mare zgomotul de pana.
Adi M Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 <br />Poate tii pana prea inclinata si "taie" corzile. Nu-i chiar asa de mare zgomotul de pana.<br /><br /><br /><br /> Am uitat sa mentionez ca am o pana de 3mm (dar se auzea si cu una de 1mm), daca e important, pe care nu o tin chiar la 45grade fata de coarda, cum zicea Andy James intr-un clip, dar nici la zero grade, paralela cu coarda, practic. Sint undeva la mijloc, sa zicem. Asta mi-e pozitia comoda si merge si la viteze un pic mai mari, ca asta era ideea, sa fac ceva pe care l-as aplica fara mari modificari cind accelerez.
Guest Pashka Danyel Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 o pana de 45 mm este o pana mai mult decat perfecta
Adi M Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Pfff....am si asa ceva, dar nu mi-a placut deloc. Mai mult, cind o foloseam, credeam ca zgomotul e si mai mare. Am trecut prin multe grosimi de pene si credeam ca am gasit idealul, un Dunlop Tortex de 1mm (model Dirty Donny ), dar am zis, de curiozitate, sa incerc una de 3mm. Si mi-am luat si a fost "dragoste la prima atingere" ) Am uitat numele firmei (ceva cu Fire), nici nu o am acum la indemina, scrie STUB pe ea (din cite imi amintesc).
karpi Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Salutare! De ceva timp incerc sa imi imbunatatesc mina dreapta, "picking-ul", panatia cum s-ar spune. Pina acum faceam legato cind gaseam un pasaj mai rapid, mi se parea mai simplu, dar vreau sa imi imbunatatesc tehnica Am ales niste piese clasice sa le exersez, dar constat ca se aude deranjant zgomotul penei pe coarda si nu stiu daca e normal sa fie asa. Am constatat si la profesionisti, dar se mai mascheaza cind cinta cu formatia, adica nefiind doar chitara. Totusi, parca la mine se aude prea tare si deranjant. Asa ca am doua intrebari: 1. E normal sa se auda asa ceva si atit de tare? 2. Vi se pare o melodie potrivita pentru exersarea tehnicii? Si daca mai aveti si alte propuneri, tot de clasica, si tot pentru tehnica, ar fi bine. Mai am in plan Eine Kleine Nacht Musik si Rondo Alla Turca. Apropo..ce nota imi dati? Eu imi dau un 7 cu indulgenta. A se observa ca piesa e la 120bpm=75% din normal si ca are greseli la sfirsit. Si ca, bineinteles, sint doar primele masuri. Multumesc. Fa-ti pana din cauciuc /plastic semidur si ai rezolvat problema . pe de alta parte nu conteaza grosimea penei oricum daca ciupesti prea adanc si prea tare vei avea zgomotul respectiv. Mai "elastic" se loveste cu pana , cat sa sune coarda nu sa le rupi.Deci nu te agatza de coarda cu pana daca nu este nevoie.. Cu viteza, ca sa cunoasca tot poporul , nu pana si nu pozitia fata de coarda este problema ci sincronul intre cele doua maini. Zgomotul ( plesnitul )nedorit , vine de la cantat crispat deoarece lovesti si agetzi coarda ca si cu sapaliga . Cealalta varianta ar fi daca chiar vrei sa plesneasca sunetul ca si efect ...atac,definitie mai pronuntata mai ..stacat estompat la "gigi " etc.. Pe scurt ,.. atentia la cat de tare strangi de pana intre degete ...in functie de cat de tare strangi pana vei avea diferite nivele de "plesnit" /atac /twang ..etc..chestia cu 45 nu este Ok ...coarda trebuie ciupita/"agatzata" dar la limita unui sunet bun ( curat).
Recommended Posts