drblues Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Salut Am un Gibson Les Paul la care am simtit nevoia sa-i maresc putin actionul. Nu mai retin la ce distanta erau dozele de corzi initial. Nu pot spune ca am simtit vreo modificare in sound dar eram curios despre ceva opinii pe tema asta Multumesc florin
Razvan S. Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mie imi place sa fie o distanta de 2 mm la ambele E-uri, cu coarda apasata la ultima tasta, fata de polul de metal de la doza, sau suprafata dozei, atat la bridge cat si la neck, but that's me 1
drblues Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 senq veri maci for za input! la ambele E-uri zici... dar la restu' ?
drblues Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Multumesc de ajutor. Deocamdata in problema asta ma simt softcore asa ca nu voi umbla la polii magnetilor, mai ales fiindca am humbuckere.
Razvan S. Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 (edited) Modificarea inaltimii polilor se face foarte simplu, si nu se ,,strica'' nimic. In mod normal, daca , chitara iti este setata corect, daca privesti dinspre doza spre grif, se vede asa ceva Polii din exterior, de la ambele doze, ambele E(mi)-uri, ii insurubezi sau ma rog, ii lasi astfel incat acestia sa fie la linie cu suprafata dozei sau doar foarte putin peste;adica per extremitati la E, sa fie 2 mm de la pol sau de la suprafata de plastic a dozei, astfel ai inaltimea generala de 2 mm. Ceilalti ii ajustezi utilizand tehnica aceea care am postat-o in poza, cu scobitoarea cu 2 mm, masurand tot asa, intre fiecare pol de la celelalte corzi, apasand la ultima tasta.Pt ca, dupa cum observi, corzile BGDA sunt mai indepartate de doza. Ideea e ca peste tot intre coarda apasata la ultima tasta, si pol, sa fie cam 2 mm. Curbura corzilor, sa fie ca si curbura grifului si astfel si doza sa respecte ca distanta acesta curbura. Asta e ideea generala.Hope this helps Edited December 3, 2010 by Razvan S. 1
Recommended Posts