www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

A Piece Of Advice Please


Guest danny_boy_weeeee
 Share

Recommended Posts

Guest danny_boy_weeeee

Am gasit p site-ul la pro guitar un squier bulet strat la 5 mil. are ceva daca e doar 5 mil? de ce ar trebui sa-mi iau unu mai scump?

Link to comment
Share on other sites

cand e vorba de instrumente muzicale si de exprimare artistica, nu prea exista TREBUIE. deci nu trebuie sa-ti iei unul mai scump decat daca nu te multumeste asta.

teoretic, la pretul lui, instrumentul nu are cum sa fie performant, dar daca esti incepator, e ok pentru o perioada, pana-ti dai seama ce vrei de la o chitara.

sunetul unei chitari este un cumul de factori, conteaza pana si vopseaua de pe ea, ca sa nu mai vorbim de string-tree, nut (pragush), etc.

poti sa te gandesti asa - producatorul trebuie sa si castige din afacerea asta, si atunci foloseste materiale si finisaje care sa faca mai putin de 500 ron. corect?

eu zic s-o incerci, impreuna cu un chitarist mai experimentat, si daca-ti place cum se comporta (sunet, zgomot, comoditate, etc.) sa o cumperi.

Link to comment
Share on other sites

Completare:

Dacă te decizi să cumperi ghitara respectivă, n-ar fi rău să mergi cu ea la un lutier sau ghitarist mai priceput, să ţi-o seteze (la preţul pe care l-ai spus tu acolo e f. probabil că nu e setată corespunzător).

Încă un amănunt - să desfaci placa de pe spatele corpului ghitării - acasă, nu la magazin :) (care acoperă partea de electronică cu legăturile dozelor cu potenţiometrele) şi să dai un strat, două de lac sau vopsea pe lemnul interior după ce în prealabil ai curăţat-o de rumeguş. Rumeguşul acela fin din interior se depune în timp pe potenţiometre, iar acestea vor începe să hârâie, fâşâie etc.

 

Baftă

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.