www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

A Piece Of Advice Please

Recommended Posts

Guest danny_boy_weeeee
Posted

Am gasit p site-ul la pro guitar un squier bulet strat la 5 mil. are ceva daca e doar 5 mil? de ce ar trebui sa-mi iau unu mai scump?

Posted

cand e vorba de instrumente muzicale si de exprimare artistica, nu prea exista TREBUIE. deci nu trebuie sa-ti iei unul mai scump decat daca nu te multumeste asta.

teoretic, la pretul lui, instrumentul nu are cum sa fie performant, dar daca esti incepator, e ok pentru o perioada, pana-ti dai seama ce vrei de la o chitara.

sunetul unei chitari este un cumul de factori, conteaza pana si vopseaua de pe ea, ca sa nu mai vorbim de string-tree, nut (pragush), etc.

poti sa te gandesti asa - producatorul trebuie sa si castige din afacerea asta, si atunci foloseste materiale si finisaje care sa faca mai putin de 500 ron. corect?

eu zic s-o incerci, impreuna cu un chitarist mai experimentat, si daca-ti place cum se comporta (sunet, zgomot, comoditate, etc.) sa o cumperi.

Posted

Completare:

Dacă te decizi să cumperi ghitara respectivă, n-ar fi rău să mergi cu ea la un lutier sau ghitarist mai priceput, să ţi-o seteze (la preţul pe care l-ai spus tu acolo e f. probabil că nu e setată corespunzător).

Încă un amănunt - să desfaci placa de pe spatele corpului ghitării - acasă, nu la magazin :) (care acoperă partea de electronică cu legăturile dozelor cu potenţiometrele) şi să dai un strat, două de lac sau vopsea pe lemnul interior după ce în prealabil ai curăţat-o de rumeguş. Rumeguşul acela fin din interior se depune în timp pe potenţiometre, iar acestea vor începe să hârâie, fâşâie etc.

Baftă

Guest danny_boy_weeeee
Posted

tx guys:D