www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Sunt Pedalele De Chitara


Guest Dam

Recommended Posts

Salut tuturor.

 

Am o intrebare referitoare la pedalele de chitara.Nu am folosit niciodata asa ceva si nici am avut pe cine sa intreb.Ce sunt mai exact pedalele de chitara ? Le poti folosi daca nu ai amplificator si folosesti altceva ( care poate reda doar sunetul clean, cum ar fi o combina muzicala) ?

 

Am vazut pe un site multe tipuri de pedale .Cu treble distors si bass , cu vibrato , cu ....Mai pe romaneste , o pedala inlocuieste butoanele de pe amp? 

Link to comment
Share on other sites

as zice mai degraba ca pedala e ceva intre amp si chitara, proceseaza tonu inainte sa ajunga in amp

si da il poti folosi si cu o combina, nu stiu daca o sa fi satisfacut de rezultate, as sugera un procesor mai degraba ca scoate sunetu mult mai ok ca o pedala (pentru bani putini nu pentru cei care au o gramada de bani sa aibe 100 pedale pentru orice, procesoru e un all-in-one)

Link to comment
Share on other sites

 Deci daca am o boxa activa ii pun o pedala cu un treble , bass , etc. si am obtinut un amplificator? Am inteles bine ?

 

 Daca ma gandesc bine este mai avantajos cu o pedala.Daca plec undeva sa cant sigur gasesc un sistem audio si rezolv cu o chitara si un procesor sau chiar pedala.Daca imi cumpar un amplificator la banii pe care ii am ( vreo 3 milioane) o sa am doar treble bass si midle in cel mai bun caz.

Edited by Dam
Link to comment
Share on other sites

Nu e asa simplu. Boxa de chitara (aia care e intr-un amplificator ) are alt raspuns decat aia normala HIFI si daca pui direct pedala n-o sa sune fix ca am amplificator de chitara. Poti sa incerci totusi.

 

Multiefectele de chitara (Korg, zoom, digitech) stiu sa emuleze boxe, efecte si alte minuni. Probabil ca o sa fii mai multumit si o sa ai mai mult de experimentat si inteles decat cu o pedala normala.

Link to comment
Share on other sites

 Mai am foarte mult timp pana sa cant impreuna cu cineva , cel mai probabil intr-o trupa.Deocamdata nu imi convine (dar poate o sa imi schimb parearea) sa imi iau un amplificator cu 3 butoane .Sunt constient ca in etapa asta vreau multe efecte si cred ca m-ar ajuta sa invat si mai bine.Una e atunci cand ai sunetul melodiei favorite si una e cand imiti cu boxele de la calculator.De aia spuneam ca ar fi potrivit pentru mine un procesor cu multe efecte in locul unui amplificator pe care mi-l permit acum cu treble si bass.

 

 

Se exclud programele de calculator gen guitar rig pentru am un zgomot ciudat cand deschid programul si nu vreau sa schimb placa de sunet.Oricum nu obtii rezultate cu un calculator.

 

Sa incerc totusi cu un procesor de chitara si boxe active ( am 2 boxe mari mackie,  cred ca au peste 200 W si un mixer foarte bun peavey) ?

 

Mi-e teama in etapa asta in care nu vreau sa dau banii degeaba sa nu iasa o panarama.Nu pot nici pe un amplificator sa dau mai mult de 4 milioane .Nu vreau sa investesc 4 milioane intr-un amp de 15-20 W si obtin acelasi rezultat cu boxele si mixerul.

 

Sper ca intelegeti ce vreau sa spun.

 

Scuze pentru ca am deviat de la subiect dar nu are rost sa fac alt topic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.