www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dslr-uri


Guest Play3r
 Share

Recommended Posts

Guest Play3r

Am vazut ca sunt destui oameni pasionati de fotografie pe forum. As vrea un sfat de la cei care se pricep...eu sunt incepator si vreau sa-mi cumpar primul dslr, problema este ca sunt intr-o ceata enorma, m-am uitat la mai multe modele am mai cerut sfaturi si din bajbaiala mea prin ceata am ajuns la concluzia ca as vrea un Nikon D3000.

Totusi as mai vrea niste pareri, de acceea intreb si aici.

Ce parere aveti de acest nikon?

Exista altceva mai bun in acest price range (2000 ron)?

Daca stiti alte modele mai bune, detaliati putin va rog avantaje si dezavantaje fata de nikon.

Multumesc :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Pentru începãtori, este un aparat numai bun. Este de generație nouã, dar, fiind entry-level, este lipsit de unele facilitãți (lipsește motorul de focalizare automatã, pe care îl gãsești în schimb pe multe obiective etc.).

 

Pe piața second-hand poți gãsi modele mai bogate din punct de vedere al facilitãților (D80), dar de generație mai veche (în principiu asta se traduce printr-un zgomot mai pronunțat la sensibilitãți ISO mari).

 

În concluzie, orice dSLR actual, de la orice producãtor, este foarte bun pentru un începãtor și nu numai. Recomandarea mea este sã mergi pe Nikon (alegerea personalã) sau Canon, fiind avantajat de numãrul mare de obiective și accesorii pe care le gãsești pentru acestea.

Link to comment
Share on other sites

Nu iti voi da niciun sfat dar am facut si eu ceva 'window shopping' sapt trecuta si m-am hotarat pe nikon.. aparent tehnic sunt mai slabe dar ce fac fac mai bine decat canon in modele echivalente. Acum, nu ai decat sa citesti 100 de reviewuri si sa te uiti cu mare mare mare atentie la pozele scoase full resolution direct de pe camere. o sa incepi sa vezi diferentele si te vei lamuri care este potrivit pt tine.

 

Oricum, ideea e ca orice diferente ar fi intre modele, vei invata sa compensezi pt micile defecte si in final calitatea pozelor va fi dictata de inspiratia ta deci nu prea conteaza cu ce o arzi. e misto sa citesti articole de tehnologie dar in final tot aia e :). mai dificil cu aparatele point n shoot unde unele chiar sunt odioase si chiar trebuie sa alegi cu grija.

 

http://www.digitalreview.ca/content/Nikon-...-T1i-500D.shtml

 

bafta multa!

Link to comment
Share on other sites

Guest Play3r

Din ce am mai citit eu si Pentax-urile sunt aparate bune insa sunt mai scumpe si decat nikon si decat canon. Se justifica in vreun fel diferenta asta de pret?

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Aparatele foto sunt încadrade în categorii de prețuri și performante, ar trebui sã aibe prețuri apropiate la perfomanțe apropiate, indiferent de marcã.

Link to comment
Share on other sites

...vreau sa-mi cumpar primul dslr, problema este ca sunt intr-o ceata enorma, m-am uitat la mai multe modele am mai cerut sfaturi si din bajbaiala mea prin ceata am ajuns la concluzia ca as vrea un Nikon D3000.

Totusi as mai vrea niste pareri, de acceea intreb si aici.

Ce parere aveti de acest nikon?

Exista altceva mai bun in acest price range (2000 ron)?

 

În general prețurile sunt echilibrate: mai toți producãtorii au cam aceleaºi prețuri în subclasele respective (entry-level, semiprofesional, profesional).

Dacã este vorba de kit-ul "Nikon D3000 + AF-s 18-55mm f/3.5-5.6" cred cã este o alegere bunã la prețul acesta.

 

La DSLR-uri conteazã mult ºi obiectivul. În aceastã clasã obiectivele sunt interschimbabile, în sensul cã pentru fiecare gen de situație foto existã un alt obiectiv (macro, standard, zoom). Fotografii pretențioºi aleg obiective cât mai disjuncte. Existã ºi obiective all-around (capabile sã acopere o gamã largã de situații), dar calitatea lor este slabã (optic, vorbind).

Aºa cã fi pregãtit pentru costurile suplimentare pe care le aduc obiectivele. De altfel, achiziția aceasta este cumva ca ºi la chitare: dacã te cuprinde pasiunea, atunci este probabil ca peste un timp vei trece la un "body" "solid-top".

 

Pe internet, am observat cã majoritatea confruntãrilor de pãreri "Canon versus Nikon" înclinã spre Nikon (ca preț/performanțã). [Personal sunt convins de asta, dar întâmplarea a fãcut sã aleg Canon.] Însã ºi ceilalți producãtori sunt destul de buni (Sony, Panasonic, Leica, Sigma, Olympus, Pentax), iar concurența acerbã dintre ei ascute tehnologiile.

Link to comment
Share on other sites

Nu sunt cunoscator,dar m-am jucat vreo 3 zile cu aceasta, si nu este rau deloc,dar exista pe piata si unele mai bune la pretul afisat.Oricum, obiectivul face diferenta enorma, and we all know it. Luckily, se poate schimba cum zicea cineva mai sus

 

http://www.youmago.ro/object/view/sony-dslr-a230/362990

Edited by Razvan S.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.