www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Chitara Sa Aleg

Recommended Posts

Posted
deci nu imi recomandati un ibanez ieftin cu whammy bar. (dar alta firma merge? :))

am vazut

ca sunt mai multe tipuri de floating bridge-uri dar nu am inteles care-i diferenta dintre ele

eu nu vreau fixed bridge pt ca nu pot face

efecte

ps: ce e mai bine: 2 humbbuckere sau un humbucker si 2 coil?

Citeste pe forum posturile /topicurile cu titlurile

"HELP"...la nimereala ca nu se stie ce contin ...AR TREBUI STERSE !!!

"problema whammy bar",,,,"problema floyd",,,,reglaj floyd.....si de astea vei gasi raspunsuri si idei...

Single coil - are sunet mai cald cu joase multe si inalte multe ,

-----dezavanaj ca pe iesire pot sa apara si zgomotele electromagnetice captate din mediul inconjurator ( camp electromagnetic alternativ de joasa frecventa ,,,,de la transformatoare si de la cablurile de la reteau aelectrica...etc)

Humbucker..constructie ce anuleaza in mare masura acest zgomot captat..dezavantaj..inalte si joase mai reduse DAR suna pe medii bine cu distors ...mai ales la distors e OK caci nu apare zgomotul mentionat.

Dozele humbcke se pot "splita" , adica folosesti numai una din bobine si ai doza singlecoil se rezolva cu un mic comutator in plus.

Vintage old style tremolo chiar si ieftine nu au probleme .

Cele" Floyd " ieftine pot sa aiba probleme deoarece nu sunt facute din otel ca lumea si se tocesc "cutitele" pe care pivoteaza si asa nu se mai "centreaza" pe aceiasi pozitie din aceasta cauza ajunge falsa chitara .

La unele vibratoare se toceste si filetul ce strange coarda sau si cele de la "menghina".

Citeste pe forum cu rabdare ...Ce chitara sa-mi iau .....Prima chitara si de astea...

Nu te grabii.

Cumpara o chitara second hand la maxim 3milioane , pe care o incerci si bine ar fi sa o cumpei/incerci cu un cunoscator.

SA VADA LEMNUL..GATUL ETC ETC.

Posted (edited)
nu am incredere in chitarile sh

acest squier affinity nu se dezacordeaza? (e 675 lei)

http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=39

vad ca acesta are un humbucker si doua coil..

care e mai buna: doza dubla sau coil?

cam la ce pret as putea sa-mi iau un whammy bar bun?

lumea zice despre Squier ca e loterie. Daca ai noroc poti gasi una la fel sau chiar mai buna ca un Fender MIM.

Tremolo-ul de pe strat e modelul clasic sau vintage (nu stiu ce e pe Squier). Daca cheile is decente (si cred ca sunt) si inveti bine sa pui corzile, ungi tot ce misca cu GraphitAll (sau iti faci tu maglavais din vaselina si mina de creion) poti ajunge la un nivel de enervare minim :)

Mai conteaza mult cum reglezi tremolo, daca-l lasi floating (un pic ridicat in spate) ca sa poti sa si intinzi corzile sau il faci flush (culcat pe chitara) unde nu mai poti merge decat in jos (sa destinzi corzile). In varianta flush nu mai ai probleme cu dezacordatul (nu mai mult decat la o chitara cu pod fix).

Daca mergi pe Squier Strat, si eu zic sa mergi, roaga pe cineva sa se uite cu tine la chitara. Urmareste in special gatul sa nu fie stramb, sucit, etc

Humbucker vs coil: humbucker e mai putin zgomotoasa, e mai "hot" adica are iesire mai mare si in consecinta e preferata de cei ce folosesc mult distors/overdrive. Single coil e preferata de multi pt sunet curat nedistorsionat si tinde sa aiba "prezenta" mai buna decat humbuckerele care-s mai inchise, mai moi. Humbucker-ele mai is preferate de muzicieni de jazz pt tonul lor moale.

Daca vrei de amandoua iati un Fat Strat (doza de pod e humbucker).

Sper sa-ti fie de folos.

Edited by vdanciu