danitwist Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 sa incep cu inceputul, vreau sa schimb freturile la o chitara electrica destul de veche, nu stiu ce firma ii pt ca nu scrie nicaieri pe ea( nu asta ii important) vreau sa le schimb pt ca sunt foarte uzate cel putin primele 12 si falseaza urat de tot, de unde pot sa-mi cumpart freturi din cate am inteles se vinde la bara in primul rand vreau sa imi cumpar freturile si de schimbat am vazut cateva clipuri, nu mi se pare mare filosofie, oricum daca aveti sfaturi despre chestia asta sunt bine venite va multumesc si astept raspunsuri ajutatoare o zi buna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Freturi am gasit de vanzare la Guitar Shop, aveau Dunlop gata taiate, nu la bara si erau in jur de 50 RON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Daca e bolt-on neck e mai simplu sa-l schimbi cu totul. As spune ca poate fi mai simplu chiar daca e set-neck. Refretting-ul nu-i o treaba usoara, chiar daca pare de la distanta; ai sa pilesti la tastele alea pana ti se acreste . Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemmy Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 sunt vreo 22 de filmulete, si omul face ceva profesionist fara graba si atentie la detalii si mai e si problema sculelor care costa...si eu am o chitara veche si am fost tentat dar mi-am facut calculele si cu cat dadeam pe scule si materiale imi luam o chitara buna si cum nu imi fac un viitor din asta pt o singura lucrare nu merita investitia ar fi bine sa o duci undeva la cineva care se preicepe sa o evalueze poti pune poze si aici si cred ca poti afla multe daca nu e o valoare poti incerca operatia oricum un refrett la un lutier va costa mai mult dechat chitara iar daca valoreaza ceva duo la un lutier Link to comment Share on other sites More sharing options...
danitwist Posted December 26, 2009 Author Share Posted December 26, 2009 voi pune cateva poze doar ca trebuie sa-i fac cateva, poate maine postez pozele, sincer sa fiu nu prea ma pricep, la denumiri, din cate am inteles sunt freturi jumbo small si medium? cred care-i diferenta doar de sunet? cum imi dau seama de care ar trebui sa pun sau nu are importanta? pot sa pun de care vreau, si mai am o intrebare (asta ii asa doar pt cultura mea generala:D) ii diferenta intre freturile de la acustica la electrica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 din cate stiu se poate face refret la guitarshop. sper ca nu ma insel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danitwist Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 (edited) aici sunt pozele cu chitara app, unde ati gasit voi pe site la guitar shop freturi? ca eu nu am gasit(sau poate nu mai au?) Edited December 27, 2009 by danitwist Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapak Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 eu iti recomand sa nu te bagi la refret pentru ca e complicat si iti trebuiesc scule. cea mai importanta ar fi presa, care introduce fretul pe radius si il apasa uniform (daca bati pe o bucata de lemn dreapta, nu va intra uniform). iti mai trebuiesc minim doua chestii> o scula de nivelat freturile pe radius si o scula de nivelat capetele de freturi, scule pe care nu prea ai cu ce sa le inlocuiesti. oricum, riscul de fretbuzz este mare daca nu ai deja o experienta solida in executie. solutia viabila e sa ii schimbi griful daca merita corpul. atentie la forma si dimensiunile gaurii pentru baza grifului, e important sa iei unul identic ca dimensiuni si care sa intre fara prea mari interventii. hai ca in timp ce scriam au aparut pozele. dupa forma, pare setneck, deci nu merge prea usor nici cu schimbatul grifului (se poate face la un lutier). ramane ca solutie refretul la un lutier. anul trecut, din cate stiu eu, era pe la 350 ron. daca corpul are lemnul bun, cred ca va trebui sa ai in vedere si alte imbunatatiri. bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Big Tree Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Si eu am chitara identica ca a ta ramasa mostenire =))) e un reghin mai sanatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Les Paul 1960 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 (edited) Am si eu una la fel dar are doze epi pe ea, suna decent si are destul sustain, vezi daca te descurci la refret pentru ca o sa ramai surprins de sunet daca ii pui alte doze. O vinzi? Edited December 27, 2009 by Les Paul 1960 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 De ce sa faci refret cand pare destul de capabila chitara sa primeasca un fret levelling si refacerea coroanei? Poti sa faci asta acasa si nu te costa nimic cu o pila de otel si o pila de unghii sau una triunghiulara. Doar sa ai mare grija sa nu strici tastiera, iar griful sa fie perfect drep inainte ofc. Sa ai neaparat o rigla dreapta , iar pe etapele mai tarzioare a proiectului o linie scurta cat s stea peste 3 freturi e buna. Ghici ce: nu tre tre sa platesti nimic. Freturile le ai, o pila de otel e 8 lei (vezi ca-ti lasa santuri pe freturi, preferabil cauta una cat mai fina), smirghel si oleaca de pasla. Un aspirator ar fi fain sa ai . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dan Pantea Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 (edited) NU recomand sa te apuci de taste fara scule adecvate si experienta, exista foarte mari riscuri sa distrugi gatul. Spun asta pentru ca am lucrat la Hora S.A. chiar in domeniu, ma ocupam de "fret-job" . Acolo aveam toate uneltele necesare si va spun ca e greu sa faci o chitara corect, fara sa ai, cum am spus, sculele adecvate. Mai bine duci chitara la cineva care se pricepe si cu niste banuti de nimic ti-o face asa cum trebuie! Era sa uit...daca vrei poti s-o trimiti la Hora s-o repare, am reparat cate ceva pe acolo, daca nu la atelierul de luterie la care lucrez. Mult succes! Edited December 27, 2009 by Dan Pantea Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapak Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 salut dan! tot respectul pentru munca pe care o faci. din pacate, mai sunt oameni care isi dau cu parerea fara sa stie despre ce e vorba - fretjob cu pila de unghii!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 ahamz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest deagle_alin Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Eu mi-am nivelat freturile cu o bucata de Smrighel(sau cum se scrie.. ) si o linie de metal dreapta. Si am scapat de fretbuzz pe ultimele pozitii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dan Pantea Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 salut dan!tot respectul pentru munca pe care o faci. din pacate, mai sunt oameni care isi dau cu parerea fara sa stie despre ce e vorba - fretjob cu pila de unghii!?! Mersi mult! Tocmai discutam cu danitwist pe messenger, i-am explicat cam tot ce-i trebuie, sper sa-i fie de ajuns. Daca aveti intrebari in legatura cu tot ce tine de luterie nu ezitati sa ma intrebati! Numai bine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts