www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Un Pic De Ajutor La Reglare.


Lovele
 Share

Recommended Posts

Mda ieri mi-am schimbat corzile. Am un squier HSS si foloseam corzi de 0.09 insa ieri mi-am pus de 0.10. Totul bine mi-am acordat chitara insa am observat ca sistemul tremolo (unde e whammy barul) este mai inclinat. Cu corzile de o.o9 nu era asa de inclinat. Am facut ceva reglaje acolo. Ce am facut e ca am ridicat un pic corzile de la surubele alea mici care sunt la tremolo si se pare ca ar fi ok treaba acum. O sa postez vreo 4 poze va rog sa imi ziceti daca e cam ok ce am facut eu acolo :)

 

Mersi de ajutor.

 

http://img163.imageshack.us/img163/6296/p1010760.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/2557/p1010762t.jpg

http://img246.imageshack.us/img246/6341/p1010763v.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/209/p1010764i.jpg

http://img207.imageshack.us/img207/7414/p1010765t.jpg

Edited by Lovele
Link to comment
Share on other sites

@Lovele

E oarecum normal, tensiunea fiind mai mare in corzi sa traga in sus tremolo-ul. Ce nu e normal e ca ai 3 arcuri, suruburile care trag de placa ce le intinde sunt aproape de tot infiletate in corpul chitarii si totusi nu face fata, cred ca sunt arcurile ori prea lungi ori prea slabe. La cobza mea chinezeasca au facut fata si 2 arcuri, am pus eu al 3-lea just for fun. Si eu am trecut pe 0.010 dar cred ca E6 si A o sa le pun pe cele de la setul de 0.09 - 0.42, imi plac alea doua oleaca mai finute.

Link to comment
Share on other sites

strange daca mai poti in spate sa traga cele 3 arcuri mai tare (sa aiba tensiune mai mare). daca nu poti atunci pune arcurile nu in forma I I I ci in forma /I\. sau mai pune un arc. ideea e sa aduci tremoloul paralel cu corpul. daca din suruburile din fata e usor ridicat atunci el va fi paralel cu corpul dar va ramane un pic de spatiu intre fundul bridge-ului si corp, deci se va putea actiona si "in spate", urcand nota. teoretic asa se seteaza stratul. eu personal il setez, daca imi permite chitara, cu bridge-ul lipit de corp, putandu-se doar actiona intr-un singur sens. asa obtii un sustain mai bun. si, daca nu folosesti tremolo-ul, poti sa il blochezi sau sa pui 5 arcuri in spate, rezultatul fiind de asemenea, o inbunatatire a sustain-ului

Link to comment
Share on other sites

presupun ca e floating, deci nu faci ce ai zis tu acolo

arcurile le strangi atat cat floydul sa fie paralel cu corpul chitarii, apoi in spate masori distanta de o parte si de alta a tremolo block-ului si iti confectionezi doua bucati de lemn cu dimensiunile astea, care sa se potiveasca si sa stea fixe acolo.

Link to comment
Share on other sites

am si eu o intrebare(sa nu mai deschid alt topic). Cum blochez floydul(jackson) de pe un jackson king-v ? sa strang arcurile pana ce puntea va atinge corpul chitarei ? Daca fac asta, imi va afecta actiunea corzilor sau intonatia ? Precizez ca schimb destul de des acordajele din standard in drop D,C,B.

 

 

Cu ASTA

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.