Cosu Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 Am vazut ca majoritatea cabinetelor de 4x12" vin in doua arome. Straight (paralelipipedice) si slant (masca frontala este impartita in doua si este putin inclinata). In afara de diferentele de ordin estetic mai exista si altele ? Ma refer aici la tonul reprodus ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dicu Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 pai e simplu, alea straight cand sunt puse diretc pe podea sunt sanse sa nu le auzi asha de bine si de aceea mai exista un tip de cabinete care au partea superioara inclinata , ca sa auzi mai bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 11, 2006 Author Share Posted March 11, 2006 Pai de asta m-am prins si eu insa banuiala mea e ca exista o diferenta (subtila sau nu) de ton intre cele doua chiar daca sunt echipate cu acelasi tip de difuzoare. Later edit : Si poate ca nu e chiar asa pentru ca intr-un fullstack ala slant sta sus iar cel straight sta jos contrar idei enuntate de tine si aprobate de mine Straight (Marshall 1960B) si Slant (Marshall 1960A) Fullstack (Headul este un JCM800) Link to comment Share on other sites More sharing options...
midnight rider Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 Boxa aia e inclinata ca sa auda PUBLICUL mai bine,ca au fost concepute intr-o perioada cand chitara nu era trasa pe fata,fiecare instrument avea grupul sau de statii si boxe.Ca actual si fost posesor de nenumarate boxe Marshall(actualmente doar 3,toate slant),pot sa spun cu mana pe inima ca NU exista diferenta de ton intre varianta A(adica slant)si B (adica straight)ale aceluiasi model de boxa Marshall. Boxa A se aude mai bine din public,are asa zisa proiectie mai mare decat boxa B Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts