www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare! Am un Epiphone G400 facut in 2004 in Coreea si ma gandeam sa il schimb cu un Fender Strat, din consideratii fizice si din dragul de Clapton :) (vorba aia, gusturile nu se discuta :) ).

Asadar, ca sa fie cam la aceiasi bani, as cam avea de ales intre:

- Classic 50s

- Classic 70s

- Classic Player 50s.

Acestea sunt optiunile, deoarece as vrea ceva cu gat de artar (maple) si un tremolo clasic, nu in 2 puncte (stiu ca CP50s are asa ceva, de aceea am pus-o la urma).

Eu as prefera-o pe prima, Classic 50s...voi ce sugerati si de ce?

Multumesc.

Sunt binevenite si alte modele, de exemplu HW1, dar nu numai ca este ceva mai scumpa, dar nu imi pare ca are sunetul clasic de Fender pe clean, fiind mai "distorsion friendly", dupa cum zic constructorii.

Altceva?

Posted

Mie din toate cea mai apropiata de ce vrei tu mi se pare Classic 50. Classic Player-ul vine cu taste jumbo, tremolo in 2 puncte si radius mai modern de 9.5 fata de 7,25 cat acre Classicul. Deasemenea Playerul vine cu doze American Vintage, daca nu ma insel 57/62-uri, care sunt mai bune decat cele de pe Classic. Mier personal daca Playerul nu ar avea taste jumbo, nu m-ar deranja prea tare tremolo-ul, chitara este chiar excelenta in rest.

Posted

Classic player 60's, desi nu e in lista ta, e de departe cel mai bun. Un singur lucru nu mi-a placut la el, dar am impresia ca e o problema care nu e nelipsita de la celelalte - gatul mi s-a parut mult mai gros ca la un strat normal (modern).

Sunt diferente mari intre classic xx si classic players xx (in favoarea celor din urma). Nu stiu de ce la noi (in europa) preturile sunt asa apropiate, spre deosebire de state unde din cate tin minte player-ele sunt sensibil mai scumpe.

Posted
Salutare! Am un Epiphone G400 facut in 2004 in Coreea si ma gandeam sa il schimb cu un Fender Strat, din consideratii fizice si din dragul de Clapton :) (vorba aia, gusturile nu se discuta :) ).

Asadar, ca sa fie cam la aceiasi bani, as cam avea de ales intre:

- Classic 50s

- Classic 70s

- Classic Player 50s.

Acestea sunt optiunile, deoarece as vrea ceva cu gat de artar (maple) si un tremolo clasic, nu in 2 puncte (stiu ca CP50s are asa ceva, de aceea am pus-o la urma).

Eu as prefera-o pe prima, Classic 50s...voi ce sugerati si de ce?

Multumesc.

Sunt binevenite si alte modele, de exemplu HW1, dar nu numai ca este ceva mai scumpa, dar nu imi pare ca are sunetul clasic de Fender pe clean, fiind mai "distorsion friendly", dupa cum zic constructorii.

Altceva?

imi pare rau, dar pt. cine are ureche sa distinga, HW1, are cel mai apropiat sunet de fender pe clean! distorsion friendly provine tocmai din asta! numai ca trebuie sa si intelegi notiunea de "distorsion friendly"! no offence!

Posted (edited)
no offence!

None taken!

Am zis la inceput (sau ar fi trebuit sa zic) ca nu prea am experienta la Fender Strats si incerc sa invat ce si cat pot de la cei mai experimentati, multumesc pentru comentariu. :)

Mie din toate cea mai apropiata de ce vrei tu mi se pare Classic 50. Classic Player-ul vine cu taste jumbo, tremolo in 2 puncte si radius mai modern de 9.5 fata de 7,25 cat acre Classicul. Deasemenea Playerul vine cu doze American Vintage, daca nu ma insel 57/62-uri, care sunt mai bune decat cele de pe Classic. Mier personal daca Playerul nu ar avea taste jumbo, nu m-ar deranja prea tare tremolo-ul, chitara este chiar excelenta in rest.

Scuze, dar nu mi-e foarte clara ideea principala a raspunsului. Ai vrut sa spui ca se potriveste cel mai bine specificatiilor mele Classic 50, dar ca tie ti se pare mai buna Classic Player 50? Mie asa mi s-a parut.

Multumesc.

Classic player 60's, desi nu e in lista ta, e de departe cel mai bun. Un singur lucru nu mi-a placut la el, dar am impresia ca e o problema care nu e nelipsita de la celelalte - gatul mi s-a parut mult mai gros ca la un strat normal (modern).

Sunt diferente mari intre classic xx si classic players xx (in favoarea celor din urma). Nu stiu de ce la noi (in europa) preturile sunt asa apropiate, spre deosebire de state unde din cate tin minte player-ele sunt sensibil mai scumpe.

Multumesc de raspuns, insa tin neaparat la un gat si tastiera de artar. O sa tin minte si o sa incerc sa compar specificatiile 60-ului cu alte variante.

Si inca ceva: ar fi bine daca mi-ati sugera si un model care sa poata fi imbunatatit apoi, mai ales prin schimbarea dozelor. Adica sa aiba constructia cat mai de calitate, iar "bubele" sa nu fie la parti gen bridge, gat, cheite. Sa aiba o constructie care, primind doze mai bune, sa concureze serios cu ceva scump. Asta pentru ca nu am acum bani de ceva scump din prima si o chitara in care sa investesc in timp e o solutie mai buna, ar fi ceva gen sa iau una buna "in rate", investind in ea, in timp.

La fel stiu ca HW1, fiind americana, se spune ca are lemnul si cam toate partile mai atent selectionate, dar sper sa fie si una mexicana care sa concureze cu ea, la fizic, iar la doze..in timp.

Multumesc din nou,

Adi

Edited by Adi M
Posted

Eu am probat in acelasi timp Classic Player 50 si Highway si mi-a placut mult mai mult Playerul, inclusiv ca sunet. Squier Classic Vibe este foarte avantajoasa pentru pretul, lemnul poate nu este la fel de bun ca la un Fender american, dar restul este super ok, inclusiv dozele.

In alta ordine de iedei am spus ca imi place mai mult Classic Player pentru ca are radiusul de 9.5, cel de 7.25 de pe classic este prea rotund pentru gustul meu, dar nu imi plac la ea tastele jumbo, mai mult de medium jumbo nu imi plac nici ca feeling, nici ca ton.

Posted
Eu am probat in acelasi timp Classic Player 50 si Highway si mi-a placut mult mai mult Playerul, inclusiv ca sunet. Squier Classic Vibe este foarte avantajoasa pentru pretul, lemnul poate nu este la fel de bun ca la un Fender american, dar restul este super ok, inclusiv dozele.

In alta ordine de iedei am spus ca imi place mai mult Classic Player pentru ca are radiusul de 9.5, cel de 7.25 de pe classic este prea rotund pentru gustul meu, dar nu imi plac la ea tastele jumbo, mai mult de medium jumbo nu imi plac nici ca feeling, nici ca ton.

OK, deci daca pentru mine e satisfacatoare raza de 7.25, Classic-ul ar fi chiar bun - trag eu concluzia.

Posted (edited)
Squier Classic Vibe este foarte avantajoasa pentru pretul, lemnul poate nu este la fel de bun ca la un Fender american

de unde stii? oricum se vorbeste mai mult de fendere MIM aici.Si CV tot din alder e si tot din 2 sau 3 bucati de lemn e compus body-ul,asemeni straturilor mexicane si chiar si americane.Doar cele custom shop vin 100% dintr-o bucata.Iar calitatea lemnului e chiar foarte buna la straturile classic vibe ,trebuie sa incerci una sa vezi ce sustain si ce rezonanta au unpluged.Singurul lucru la care sa descoperit ca starturile mexicane ar fi superioare sunt potentiometrele...asta ca sunt CTS ,nu ca ar fi cele din squire CV mai proaste.Un lucru e cert ,dozele alnicoIII si V de pe CV50 respectiv CV60 suna mai bine ca cele de pe fender classic 60's.Deci practic platesti in plus pentru sigla fender si un control al calitatii si un setup ceva mai riguros teoretic.

Edited by andjar
Posted

CV-ul 50 pe cre l-am probat eu nu m-a dat pe spate ca lemn, mi s-a parut chiar destul de ieftin, aici se vede ca e Squier. Classic-ul 50 si Classic Player-ul 50 aveau ambele un ton mult mai bun unpluged, cel putin asta e parerea mea, In mod clar la raport pret calitate Squier este peste Fender Standard MIM, eu personal as prefera CV unui Fender standard MIM. Dozele de la CV mi se par si mie reusite, dar nu exceptionale, cele de pe Classic Player sunt mult mai bune.

Posted

Si mie mi s-a parut calitatea dozelor le fel: cele mai slabe la Fender MIM standard si chiar HW1 MIA, apoi Squier CV la mica distanta, iar cele mai bune Classic Player (din nou, am refer la 60's care ma interesa pe mine, dar banuiesc ca si la 50's lucrurile stau oarecum asemanator).

Ce nu imi place mie deloc la Squier CV este finish-ul de pe gat. Este ingrozitor de glossy si lipicios. Parere strict personala...

Posted

scuze ,traiam cu impresia ca si classic player 60's e dotata cu doze asemeni celor fender standard strat...nu custom '69

Ce nu imi place mie deloc la Squier CV este finish-ul de pe gat. Este ingrozitor de glossy si lipicios. Parere strict personala...

asta ar fi singurul inconvenient al gatului de pe cv.Sunt doua tabere vis a vis de acest neck...una il adora si il ridica in slavi iar alta in detesta datorita stratului de poly.Nu pot sa spun ca simt clar ca m-ar frana ,insa intr-adevar ,pe un gat de squire afinity ,desi mult mai putin aspectos ,parca fuge un pic mai bine mana.Insa cred ca e si o chestie de obisnuinta.CV-ul e totusi considerat un strat foarte bine "playabil".

Posted

Optiune noua: Pentru o versatilitate crescuta (mai ales adaptabila si la un distors bun), as lua in calcul si varianta HSS si chiar Standard MIM. Principalul avantaj este pretul, foarte apropiat de a mea (Epiphone G400+ 2* Seymour Duncan).

Stiu ca lumea spune in general ca Fender-ul este SSS, HSS e o "corcitura", dar sincer, daca imi iau Fender Strat, imi iau pt blues pe neck si cel mult (neck+)middle, nu mi-a placut niciodata sunetul de blues pe bridge, asa ca humbucker-ul l-as folosi aproape exclusiv pentru distors/OD.

In plus, fiind oarecum accesibila la pret, pot investi in ea mai apoi si o pot personaliza la maxim.

Voi ce parere aveti de Standard HSS?

Multumesc.