Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Ma ajuta si pe mine cineva, am un Fender Highway One Stratocaster si cand incerc sa folosesc bara de tremolo se dezacordeaza instantaneu chitara. Defapt mai mult corzile subtiri, B si G se dezacordeaza si scot si un sunet, un fel de pacanit. Acelasi sunet il scot si cand acordez chitara, parca s-ar agata corzile undeva, invart incet de cheie si nu se simte mare diferenta, dupa ce se aude zgomotul despre care ziceam sare de la G -5 la G +8 sa zicem. Daca nu folosesc tremolo nu am probleme de acordaj si folosesc si bend-uri. Stie cineva, este din setup, este chitara de vina? Am uitat sa mentionez, este cumparata acum 2 saptamani aproape, este noua chitara. Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SkullpturA Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 foloseste si tu searchul pe site...s-a mai discutat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Am dat search dar nu mi-a gasit nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Am dat search dar nu mi-a gasit nimic. mai cauta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=16852 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=16852 Stiti cumva de ce se aude pocnitul acela cand strang sau slabesc corzile, decat B si G fac asa? Chitara este noua, ma asteptam la calitate mai buna, este Fender Made in USA, bine ca este model entry level, dar totusi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Corzile le-ai schimbat de cand ai luat chitara ? Sunetul nu cumva vine de la pragus ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Este totul nou pe ea, nu am schimbat nimic. Pare ca se aude spre bridge sunetul. Am incercat sa misc corzile cu mana de langa string trees sau cum se numesc suportii aceia de pe headstock (cei care trag de corzi in jos) si pare ca ar fi acelasi sunet. Ciudat este ca in rest nu am probleme de acordaj, dar cum apas sau trag de bara de tremolo instantaneu se dezacordeaza. Nu prea ma pricem si de aceea apreciez ajutorul dvs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Pune un set nou de corzi (calibru 0.09 - 0.42) si vezi atunci ce se intampla. Eu pariez pe vechimea corzilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Ok, multumesc, o sa incerc, dar corzile nu arata deloc a fi folosite. Se poate sa nu fie bune desi sunt noi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Corzile pot fi in acelasi timp foarte vechi si nefolosite Dupa cum descrii problema, pare sa fie la pragus, care agata coarda. Daca esti din bucuresti, du-te pana la guitarshop, ar trebui sa rezolve problema pe loc [and free]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Corzile pot fi in acelasi timp foarte vechi si nefolosite Dupa cum descrii problema, pare sa fie la pragus, care agata coarda. Daca esti din bucuresti, du-te pana la guitarshop, ar trebui sa rezolve problema pe loc [and free]. Asta e problema, ca eu sunt din Craiova, chitara de la Guitar Shop am luat-o. Le-am spus de problema asta si trebuiau sa ma sune, o sa mai incerc sa ii sun eu. Corzile la cat timp aprox se schimba, mie dupa serial number imi spune asa: Your guitar was made at the Corona Plant (Fender), USA in the Year(s): 2008 - 2009 Va multumesc mult, apreciez ajutorul vostru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Corzile se schimba cand le uzezi. Asta e subiectiv. Sumt oameni care tin un set cu lunile, sunt oameni care schimba corzile de mai multe ori pe saptamana. Corzile sunt consumabile totusi, deci de schimbat le vei schimba oricum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Am mai analizat putin problema. Sunetul despre care va spuneam se aude de la acei "string trees" sau cum se numesc, de pe headstock. Am mai rodat putin ca sa zic asa sistemul de tremolo si parca merge mai bine. Se pot lubrifica cu ceva suportii aceia si seventual si pragusul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Poti folosi mina de creion / grafit (vezi clipul) http://www.ehow.com/video_2387967_lubricat...tic-guitar.html Totusi schimba corzile ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Va multumesc tuturor ca ati avut rabdare cu un incepator ca mine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andreibobia Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Imi spune si mie cineva daca merita sa pun locking tuners si eventual si roller nut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Imi spune si mie cineva daca merita sa pun locking tuners si eventual si roller nut? las-o frate, asa cum e, c-o s-o strici, pana la urma! trebuie reglat doar vibratorul si atat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts