www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cry Baby Mods

Recommended Posts

Guest The Moan
Posted

Recent am cumparat o pedala de wah Cry Baby the Original GCB-95 .

Pedala in cauza suporta mai multe mofificari relativ usor de facut .

Modificarea ce ma intereseaza pe mine este cea de true by-pass mod care este foarte usor de facut in sensul ca trebuie doar un switch Carling DPDT (316-B-PP) la vreo 8 euro si o sarma care face lagatura intre input si switch ( vezi link-ul http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm ) .

Ce ma intereseaza pe mine este beneficiul care l-ar avea aceasta modificare , adica daca ar face ca semnalul sa fie mai putin alterat de asa natura incat sa se simta o diferenta .

Intreb asta fiindca in lantul meu de efecte am incercat si cu pedala de wah si fara pedala de wah iar diferenta nu mi se pare foarte mare , adica pedala de wah nu altereaza tonul cand este oprita chiar asa cum spun unii . Totusi o mica alterare a semnalului se simte atat in claritate cat si volum .

As dori daca se poate pareri de la cunoscatori care poate ati operat respectiva modificare pe pedalele voastre si puteti sa-mi impartasiti o parere .

Lantul meu de efecte pe care il folosesc este relativ scurt si este urmatorul ( precizez ca si cablurile sunt de foarte buna calitate ) : Dunlop Cry Baby GCB-95 / DOD YJM 308 preamp overdrive / Rocktron Metal Planet Distorsion / Ibanez TS9 .

Efectele de ambianta ( flanger ; chorus ; delay ; reverb as prefera sa le folosesc in bucla creata prin loop-ul de la amp. ) nu sa le pun in lant ca sa-mi altereze semnalul .

Astept opiniile dumneavoastra . Multumesc ( Si Dudu-le te rog sa nu inchizi topicul sa-mi raspunda oamenii care vor . Mersi :) )

Guest The Moan
Posted

Nu sti ce vorbesti man , cum naiba sa fie true-bypass din fabrica cu

Dunlop Crybaby SPDT footswitch

Scrie in manualul pedalei tale ca e true - bypass , as fi curios sa stiu ce model ai tu ???

Posted (edited)

Eu am un Jimi Hendrix Wah de la Dunlop, si i-am aplicat urmat tratament( da, am schimbat switchu, dar cu unul dpdt , nu 3pdt, nu are neaparat rost :),daca nu ma insel, aveam tot dpdt problema era ca s-a defectat )

Mi-am mai modificat unele valori dupa gust etc bla bla, cam asta e site-ul, eu stiam altele 2 dar vad ca aici cuprinde tot ce avea cele 2 , in special jos de tot http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm#RevE

LE: am gasit, acolo in stanga la DIY, also, am scos piesele ce compun input bufferul http://www.wah-wah.co.uk/index.html

Edited by Razvan S.
Posted

cred ca am cel mai ieftin Cry baby care exista pe piata si este truebypass poate intre timp s-a schimbat ceva. Chestia cu nu stii ce vorbesc nu suna prea bine, poate este un fel de a spune, nu vand povesti, este al doilea cry baby pe care al am si ambele erau true daca te ajuta pot sa fac o poza cu switcherul desi vreau sa cred ca ma crezi pe cuvant

Guest The Moan
Posted

Salut

Ma intereseaza din ce sti tu sa-mi spui daca exista sau ai observat o diferenta semnificativa intre calitatea semnalului dak pui in lant un cry baby cu switch spdt ( adica fara true-bypass ) raportat la calitatea semnalului dak pui in lant cry baby cu switch dpdt ( adica true-bypass ) .

Tu ai observat vreo diferenta ca eu am incercat si la mine diferenta mi se pare foarte mica , aproape atat de mica ca nu cred ca s-ar merita sa-l fac true-bypass fiindca nu stiu cum va suna atunci .

Avand in vedere ca pedala ta inteleg ca e true-bypass , daca ai putea sa-mi spui o parere apreciez .

Ma indoiesc ca pedalele de wah au din fabrica switch dpdt . Poate ca a ta a fost modificata de cel de la care ai cumparat-o .

Guest The Moan
Posted
cred ca am cel mai ieftin Cry baby care exista pe piata si este truebypass poate intre timp s-a schimbat ceva. Chestia cu nu stii ce vorbesc nu suna prea bine, poate este un fel de a spune, nu vand povesti, este al doilea cry baby pe care al am si ambele erau true daca te ajuta pot sa fac o poza cu switcherul desi vreau sa cred ca ma crezi pe cuvant

Pedalele Dunlop Cry Baby wah nu au true-bypass din fabrica .

Gandestete si tu putin logic . Daca ar avea true-bypass nu ai mai gasi pe net atatea specificatii cum sa faci un wah Cry-baby true - bypass fiindca nu ar mai avea rost ( think man , think :)

In ce priveste modelul cel mai ieftin Cry Baby GCB - 95 iti spun sigur 100% ca nu are true - bypass . Pedalele tale daca le-ai luat vechi poate ca au fost modificate de fostul proprietar .

Eu ce spui tu ca pedalele de wah Cry Baby au true-bypass din fabrica nu am mai auzit pe nimeni sa spuna .

Respectivele pedale au buffered bypass asta e o certitudine .

Guest The Moan
Posted
S-a mai raspuns pe un topic AICI initiat tot de tine.

Pe mine ma intereseaza daca ai incercat tu si poti sa-mi spui diferenta . Ce s-a discutat acolo era la modul general .

Posted
Pe mine ma intereseaza daca ai incercat tu si poti sa-mi spui diferenta . Ce s-a discutat acolo era la modul general .

Diferenta, ca si la DOD250(aka YJM,MXR Dist, etc) este aproape nula si asta chiar cu SPDT! Ramane o mica impendata insesizabila si nu e tone sucker.....La wah nici atat.Cele mai tone suckers si modificatoare de ton si subtilitate sunt boss-urile din ce am observat la mine.Dar stai calm, am EHX LPB-1(reissue) care l-am facut aproape ca cel original din 1968, are 3pdt si tin sa iti spun ca are 2 condensatoare si 2 rezistente de ferrite active in ,,true bypass " mode(care le-am inlaturat si nu erau la original,thus making it 100% true bypass).Aici depinde foarte mult si cum e construit efectul in sine.La Wah de ex, recomand sa se scoata input bufferul, se pupa mai bine cu fuzz-ul + the less parts the better dupa mine.Repet, conteaza cum e facut efectul in sine, si nu toate sunt la fel, NU trebuie neaparat 3pdt pt true bypass, se vede foarte clar la schemele d dpdt ca e same thing, nu e nici o magie sau ceva, conteaza cum sunt legate.

Guest The Moan
Posted
Diferenta, ca si la DOD250(aka YJM,MXR Dist, etc) este aproape nula si asta chiar cu SPDT! Ramane o mica impendata insesizabila si nu e tone sucker.....La wah nici atat.Cele mai tone suckers si modificatoare de ton si subtilitate sunt boss-urile din ce am observat la mine.Dar stai calm, am EHX LPB-1(reissue) care l-am facut aproape ca cel original din 1968, are 3pdt si tin sa iti spun ca are 2 condensatoare si 2 rezistente de ferrite active in ,,true bypass " mode(care le-am inlaturat si nu erau la original,thus making it 100% true bypass).Aici depinde foarte mult si cum e construit efectul in sine.La Wah de ex, recomand sa se scoata input bufferul, se pupa mai bine cu fuzz-ul + the less parts the better dupa mine.Repet, conteaza cum e facut efectul in sine, si nu toate sunt la fel, NU trebuie neaparat 3pdt pt true bypass, se vede foarte clar la schemele d dpdt ca e same thing, nu e nici o magie sau ceva, conteaza cum sunt legate.

In sfarsit cineva care e pe subiect .

Cam genul asta de raspuns il asteptam .

Mai spune-mi te rog care e diferenta intre Dod 250 si Dod YJM 308 fiindca am vazut ca cel din urma e ceva mai scump . Si te rog nu sti vreun site unde sunt de vanzare pedale dod si arata si preturi ca eu nu gasesc ??? Mersi ! :)

Guest The Moan
Posted

Am incercat azi inca o data pedala de wah cry baby despre care pot spune cu certitudine ca nu e true - bypass insa lucrul imbucurator este cu nu coloreaza tonul cand este oprita si nu afecteaza semnalul aproape mai deloc . Cel putin nu atat incat sa deranjeze ( poate ca afecteaza foarte putin dar aia e zero ) , pentru atata nu se merita sa modifici pedala si sa o faci true-bypass fiindca asa cum este ea originala suna foarte bine .

Un sfat pentru cei care doriti sa va modificati pedalele :

- ganditiva de doua ori fiindca uneori e bine sa fie lasate exact asa cum sunt si vor suna foarte bine fara sa afecteze semanlul dak sti cum sa le pui .