www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Tuner


dani
 Share

Recommended Posts

salutare colegi forumisti:)

 

de cateva zile intampin o problema cu tunerul in cauza(kord dt10).

 

primeste curent....functioneaza...insa nu se comuteaza mereu(on off).Cred ca are o problema cu switchul.

 

l-am desfacut si am ajuns la switch(care nu e true bypass asha cum credeam eu...apoi am cititi cateva despre el sa-mi confirm ca nu e true bypass).aici i-am gasit sw(o mica pastila cu un comutator mic) care...se pare ca functioneaza bine la fiecare apasare.L-am pus la loc si a mers 2 zile...

 

ieri iar a inceput sa faca faze:(cand se comuta...cand nu.Daca apas oleaca mai tare comuteaza(dar nu mereu) si ma enerveaza.

 

partea de sus a switchului consta intr-un buton cu un arc care apasa pe acea pastila.Sa fie oare asta slabit si nu mai apesa calumea acolo?...

 

ce asha putea face sa rezolv problema?

 

|Repet...tunerul functioneaza(cand il alimentez...se deschide, apare un 0 si se lumineaza becurile).

 

astept orice sfat de la voi in privinta acestei probleme.

 

multam mult

Link to comment
Share on other sites

Asa ceva?

post-321-1237829018_thumb.jpg

Daca da, ori il cureti cu spirt(cu o seringa) sau mai simplu il inlocuiesti, se gasesc cam la toate magazinele de piese electronice si nici nu-i scump, de ex. aici

 

Esti sigur ca nu-i thruebypass? Ca si eu am achizitionat un tuner Korg Pitchblack si peste tot scrie ca-i truebypass dar switch-ul ii tot cam in stilul celui de la dt10.

Link to comment
Share on other sites

nu e cum ai aratat tu acolo:)e o pastilutza micutza si subtzirica.si eu stiam ca e true bypas dar am stat cateva ore bune citind revewri pe net si am descoperit faptul ca... korg dt10 nu e truebypass deoarece are incorporat un buffer foarte bun.mai in toate revewrile am gasit ca cei care au, spun ca cand pun pedala asta in lantz..li se deschide sunetul(asha cum trebuie sa faca un buffer bun).

 

la inceput m-am enervat tare cand am descoperit ca nu e true bypass...dar dupa ce am citit m-am linistit.

 

nu vreu boss tu2(nu am folsit dar m-am cam lecuit de boss...sunt putzine care merita).si nush ce ash putea sa fac cu niste banda izolanta(fii mai explicit).

 

azi la repetitie iar a facut figura:(a trebuit sa apas mai tare cu mana ca sa se activeze.cred ca va trebui sa-i intaresc arcul(greu de facut) ..sau sa-i pun ceva care sa faca contactul mai bine cand apas pe ea:)

 

merci de ajutor.daca mai are cineva vreo solutzie e bine venita:)merci

Link to comment
Share on other sites

Ii scoti alimentarea si daca semnalul trece atunci e true bypass, sau cu alimentare, inversezi jackurile. Cand sunt pe dos si pedala e oprita, ar trebui sa mearga, daca nu, inseamna ca nu este true :)

 

Nu-i neaparat, poate fi thru-bypass si cu releu sau releuSS(solidstate) si atunci trebuie alimentat releul(switch-ul porneste/opreste releul care la randul lui pune sau scoate pedala din circuit)

 

 

 

Dani, solutia cu banda de izolat nu-i nici eleganta nici practica. Incearca sa cureti intrerupatorul(desfa-l bucati daca-i nevoie) sau schimba-l.

Link to comment
Share on other sites

nu prea cred ca gasesc intrerupator de-ala:(si ultima oara cand am desfacut...actonat cu mana...intrerupatorul mergea perfect...problema cred ca vine de la acel arc care actioneaza intrerupatorul(imi pare rau ca nu am o poza sa va arat cum e inauntru).

 

maine am repetitie...sa vad cum fac poate rezolv problema cumva:)

 

merci mult pe interes

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.