czzy Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Salut Nu stiu daca a mai fost discutia asta, daca da ... mi se poate spune si voi cauta .. totusi... Polifonie pe 64 de cai vs 128 de cai .. ok . diferenta-i clara .. vorbim de pian - maxim 64 de sunete odata , sau maxim 128 de sunete odata.... Un pian digital are 88 de clape ... nici intr-o trecere din aia, cu sustain-ul apasat, unde incepi de jos, si termini sus , NU apesi 50 de clape ... Asadar, stiu ca-i meserie 128 de cai, dar totusi 1 - unde se foloseste efectiv ? 2 - este un feature pentru care chiar merita sa platesti in plus ?? thanx .. P.S. - sunt pe cale sa achizionez un pian / pianina digitala .. cam la 1500 de eur .. stau sa ma gandesc .. Roland HP (201 sau 203 - RP 101 cica ar fi prea de incepator)... Ar mai fi Kurzweil - Mark Pro Twoi SR -l-am incercat si am observat un mic defect la clapele de sus .. negre, lovesc in lemn ... nu au 1 mm, sau 2, asa cum ar trebui in mod normal sa aiba la baza distanta, si la revenire fac poc poc poc .. .. ( http://soundcreation.ro/instrumente_muzica...o_Twoi_SR.html) Mai exista un "name" nu asa renumit (cred): Orla - http://www.orla.it/en/products/d_pianos/g210.htm L-am incercat .. suna ca un pian adevarat, nu mi-a venit sa cred .. diferenta intre el si kurzweill este de ceva eur ... aproape dublu, dar totusi ii cam pe unde-i si Roland-ul .. => pe langa treaba cu polifonia, cine chiar se pricepe - ma intereseaza sunetul de pian, si doar pian .. 90 % din timpul folosit .. Poate sa-mi recomande ceva ? .. vreau tip pianina, nu-l voi muta .. toate au iesiri de casti .. si vreau sa fie cu boxele lui .. plus ca Orla avea un sound .. pfff, nu mi-a venit sa cred .. Conteaza din ce am observat si sistemul de sunet pe care-l are fiecare inclus .. Am acum un Kurzweill - PC88MX .. pe care l-am dus la sala .. si ii greu sa-l tot car acasa si la sala, plus ca vreau ceva fain fain acasa .. thanx, si cine are timp, si chiar stie, ar putea sa ma ajute . P.S. - ramane valabila si intrebarea - cine stie in timisoara un prof bun de pian, care poate sa ma ajute sa ma ... "perfectionez" .. sa trec inspre avansat .. jazz - bluzz ..
Guest pasarel Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 128 polyphony te ajuta daca ai de gand sa canti cu o 'voce' care contine mai multe elemente cum ar veni. Luam in calcul varianta in care ai 10 degete si presupunem asa: canti pe vocea de pian normal, atunci ai 10 'elemente' ocupate. Daca canti pe vocea de vioara+pian, ai 10x2=20. Nu stiu cat de bine am explicat, dar gasesti o explicatie mai ampla aci : http://soft.com.sg/forum/gear-keyboard/458...ence-sound.html Daca ai de gand sa canti doar pe vocea de pian normal, nu o sa observi vreo diferenta intre 64 si 128 polifonie.
czzy Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 (edited) 128 polyphony te ajuta daca ai de gand sa canti cu o 'voce' care contine mai multe elemente cum ar veni. Luam in calcul varianta in care ai 10 degete si presupunem asa: canti pe vocea de pian normal, atunci ai 10 'elemente' ocupate. Daca canti pe vocea de vioara+pian, ai 10x2=20. Nu stiu cat de bine am explicat, dar gasesti o explicatie mai ampla aci : http://soft.com.sg/forum/gear-keyboard/458...ence-sound.htmlDaca ai de gand sa canti doar pe vocea de pian normal, nu o sa observi vreo diferenta intre 64 si 128 polifonie. am citit ... totul e clar acum .. nu are rost sa se continue discutia .. decat daca-i vorba despre partea a 2-a , cu pianele .. thanx Edited March 26, 2009 by czzy
vektor Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Gandeste-te asa : Fiecare voce [ "ton" ] de pe clapa are [sau poate avea] mai multe elemente, si fiecare element ocupa un anumit numar de canale. Un exemplu oarcare : un ton cu 4 elemente [nu neaparat sunete distincte, pot fi layere ale aceluiasi sunet sau tip de sunet] cu fiecare element ocupand 8 canale, deja ai ajuns la 8x4=32 de canale pe o singura nota. Vei putea canta 2 sau 4 note simultan [64.128], cele mai "vechi" fiind inlocuite automat de cele mai noi de programul instrumentului Deci, pe scurt : cu cat ai mai multe canale, cu atat vei putea folosi mai multe note simultan. Si o voce de pian foloseste destule canale pe nota [dar nu stiu cate]. Anyway, in domeniu asta : bigger is better. Also, newer is better. Si in incheiere, Yamaha nu iti plac ? Voicle de pian de pe instrumentele yamaha sunt geniale.
Guest Cycler Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Incearca ceva fara difuzoare incorporate daca poti. Nu de altceva, dar majoritatea sug puternic.
apocalipsa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 iti recomand un Yamaha SO3 are 5 octave si se mai duce in sus si jos inca nush cate octave. nu de alta dar o am eu la vanzare. daca te intere dami un pm ceva. bafta.
karpi Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Polifonia la sintetizatoarele electronice inseamna cate note poti canta simultan care sa sune separat . Primele sinturi erau monofonice , apoi au aparut cu 4 note simultan ,apoi cu tot mai multe. Ptr un pian ar fi destul ( teoretic) o polifonie de 16 . In cazul sunetelor sintetizate unde se pun una peste alta ( mixeaza) mai multe sunete ale mai multor generatoare separate trebuie sa ai capabilitatea de polifonie mai extinsa.sa zcem 32 ptr doua tonuri/timbre mixate , si treaba se multiplica cu fiecare "layer" pus in plus. Deci daca un suet este sintetizat mai special din mai multe sunete componente ai nevoie de o polifionie mai mare . Asta at veni cam in felul urmator ptr o singura clapa apasata , atacul de la tonul de pian sa se faca cu un generator de sunet sinusoidal si cu anvelopa de"clopot', apoi "release"-ul celor trei corzi ( schimbarea in timp ale armonicelor cu alte trei oscilatoare + filtrele aferente ) , un zanganit 9 buzz0 ce apare la unele tonuri se reproduc cu inca doua tei generatoare ..asa ca ptr o singura clapa avem nevoie de vre-o 7 generatoare + filtre + vca , deci la 10 degete ai nevoie de 70 de generatoare separate si filtre pe grupuri separate dupa formanti de sunet specifici unor octave ( coarzile groase la joase sunt matisate si suna altfel decat inaltele nematisate exact ca si la chitara deci trebuie sa ai altfel de sinteza) si amplificatoare comandate tot pe grupuri ptr anvelopa separate etc etc . cam asa apare treaba.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now