aliorneicev Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 exista corzi de 0.10 pe piata.intreb ce set de corzi de 0.10 si de la ce firma are o tensiune mai scazuta si o manevrabilitate mai usoara?vroiam sa nu ma mai acordez in mi bemol
aliorneicev Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 cine stie care seturi de 0.10 asigura o manevrabilitate mai usoara ? ce firma si ce combinatie?ma refer la chitara electrica vreau sa nu ma mai acordez in mi bemol
CiocanelBloodyCIocanel Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 in targoviste n-am vazut vreodata... dar in bucuresti sunt de toate firmele.... si de 10 si de 11.. si de 12
aliorneicev Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 merci ptr raspuns dar nu mi ai spus nimic nou
Dimitriyus Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 merci ptr raspuns dar nu mi ai spus nimic nou Pana la urma ce vrei sa afli? Corzile de 0.10/0.52 suna mai plin si mai conturat decat corzile mai subtiri, insa tensiunea lor creste, deci si actiunea pe care o exerciti asupra lor creste, necesitand exercitiu mai mare din partea ta. Daca te acordezi cu un semiton sau un ton mai jos e logic, tensiunea scade. Asadar ori iti cumperi un set de 0.10/0.52 si vezi despre ce e vorba, ori ramai la ce folosesti.
Blackthorn Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 In general dimensiunea standard este de 0.10-0.46. Eu folosesc Ernie Ball, dar din ce am observat D'Addario si GHS mi s-au parut ceva ma moi. Depinde mult si cum iti setezi chitara, la felul in care cant eu Ernie Ball sunt perfecte.
CiocanelBloodyCIocanel Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 (edited) In general dimensiunea standard este de 0.10-0.46. Eu folosesc Ernie Ball, dar din ce am observat D'Addario si GHS mi s-au parut ceva ma moi. Depinde mult si cum iti setezi chitara, la felul in care cant eu Ernie Ball sunt perfecte. ciudat... ca mie d'addario mi s-au parut clar mai tari decat GHS... insa nu sunt sigur de ernie ball... n-am mai folosit de cand am descoperit d'addario XL. insa tin mult mai mult d'addario alior... daca te refereai la tensiune... http://www.pacificsites.net/~dog/StringTensionApplet.html ai acolo un string tension calculator... poti sa te uiti si pe site-ul firmelor de corzi, precum d'addario, caci ai acolo la fiecare set data tensiunea pe care o exercita. nush cat exercita unul de 10... dar iti poti da seama raportandu-le oarecum la astea... la mine nu a fost nevoie sa sa mai setez actiune sau trus-rod atunci cand am trecut de la 10 la 11, griful nu s-a miscat considerabil la niciuna dintre chitare. insa toate acestea sunt vax daca nu iti plac tie ... tre' sa le incerci tu cu mana ta... si iti dai seama ca nu fi poate diferenta prea mare la tensiunea exercitata asupra grifului... cat despre corzile cu manevrabilitatea cea mai usoara acestea mi s-au parut a fi GHS gilmour (adica boomers), insa tin cam putin fata de altele la pretul asta... cea mai proasta achizite recenta a mea au fost niste corzi dunlop de 11-52, la care s-a rupt mi-ul subtire dupa 2 saptamani, la un bend de un ton juma'... (si era acordat cu un ton mai jos... in open D ) asa ca era juma' de bend normal... cre' ca asta e ceea ce cauti... Tension Chart: http://www.daddario.com/Resources/JDCDAD/i...nsion_chart.pdf Edited March 26, 2009 by CiocanelBloodyCIocanel
Recommended Posts