www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Salut.Am o intrebare de incepator :D .Cum trebuie sa fie pozitionat bridge`ul si saddle`urile la un bridge de Les Paul.Am sa atasez o poza cum am eu acum bridge`ul si saddle`urile asezate (acestea fiind asezate in felul acesta de mine dupa o poza cu un Les Paul, dar acum incep sa cred ca s-ar putea sa nu fie chiar cea mai buna decizie pe care am facut-o.Bridge`ul initial a fost aseza in felul acesta (vezi poza a doua).Si o a doua problema ar fi ca dupa un timp dupa ce am schimbat corzile mi-se rupe mi-ul al subtire de la bridge.Credeti ca ar putea fi din cauza pozitiei bridge`ului sau a saddle`lurilor???Multumesc anticipat :) .

P.S:Am uitat sa mentionez...va rog sa imi spuneti si care este diferenta dintre pozitia bridge`ului si saddle`lurilor pe care am facut-o eu si cea din poza a 2-a.

P.S 2 :) :Bine ca mi-a amintit mad_max924...ce rezolva modificarea inaltimi tailpiece`ului, inafara de modificarea tensiunea care este exercitata asupra corzilor.

Mersi incaodata :D:) .

post-6186-1234194811_thumb.jpg

post-6186-1234194826_thumb.jpg

Edited by slash93
Posted
Salut.Am o intrebare de incepator :) .Cum trebuie sa fie pozitionat bridge`ul si saddle`urile la un bridge de Les Paul.Am sa atasez o poza cum am eu acum bridge`ul si saddle`urile asezate (acestea fiind asezate in felul acesta de mine dupa o poza cu un Les Paul, dar acum incep sa cred ca s-ar putea sa nu fie chiar cea mai buna decizie pe care am facut-o.Bridge`ul initial a fost aseza in felul acesta (vezi poza a doua).Si o a doua problema ar fi ca dupa un timp dupa ce am schimbat corzile mi-se rupe mi-ul al subtire de la bridge.Credeti ca ar putea fi din cauza pozitiei bridge`ului sau a saddle`lurilor???Multumesc anticipat :) .

salut

mai demult am avut si eu aceesi problema la o chitara la care am adaptat un tunomatic si tailpiece de lp

a trebuit sa ridic tailpiece-ul ca sa cada corzile aproape drept pe saddle

Posted

Daca e un unghi prea ... putin obtuz acolo la punte, ti se vor rupe corzile mai usor. La un LP antic pe care il am, am pus archtop tunomatic, tocmai pentru a putea modifica pozitia puntii in caz ca ar fi aparut aceleasi probleme.

Cred ca asta era treaba de lutier, pentru ca daca ai pus rau puntea si/sau tailpiece-ul, pot aparea probleme ca ruperea corzilor, inaltimea prea mare (oricat ai misca din saddle-uri) sau intonatie proasta (idem).

Posted

Cam asa am eu setat tailpiece`ul.Nu m-ar deranja daca l-as mai ridica dar spunetimi daca imi afecteaza alte chesti...

Si canalele de la saddle`uri sunt taiate precum a spus dudu...ca coarda groasa ii larg canalul, iar la cea subire mic, dar eu cand am facut operatia asta am pus saddle`lurile corespunzator corzilor.

Aaaa si care este diferenta dintre cum sunt puse ele, ma refer la "panta" aia.Eu le-am pus cu "panta" spre tailpiece...este vreo diferenta???

post-6186-1234208311_thumb.jpg

post-6186-1234208350_thumb.jpg

Guest Rayvann
Posted (edited)

Daca tot suntem la capitolul asta, bridge-ul trebuie sa fie paralel la corp? In sensul ca cele doua suruburi care regleaza inaltimea trebuie sa fie la fel de stranse? Nu de alta, eu le tin la 6 respectiv 4,5 intoarceri, cu partea cu corzile subtiri mai aproape de grif, insa numai pentru ca asa am luat chitara si am ramas cu impresia ca asa e bine sa ramana. E o greseala?

Aaaa si care este diferenta dintre cum sunt puse ele, ma refer la "panta" aia.Eu le-am pus cu "panta" spre tailpiece...este vreo diferenta???

E o diferenta atunci cand incerci sa reglezi intonatia, iar saddle-ul nu mai poate fizic sa mearga mai in fata/spate, nu mai are loc unde. Daca e cazul, saddle-ul se poate inversa astfel incat sa mai capeti un milimetru, doi, de loc de reglare.

Edited by Rayvann
Posted
E o diferenta atunci cand incerci sa reglezi intonatia, iar saddle-ul nu mai poate fizic sa mearga mai in fata/spate, nu mai are loc unde. Daca e cazul, saddle-ul se poate inversa astfel incat sa mai capeti un milimetru, doi, de loc de reglare.

Faza asta nu e adevarata deloc....eu am incercato si ii acelasi rahat.

Posted (edited)
Salut.Am o intrebare de incepator :D .Cum trebuie sa fie pozitionat bridge`ul si saddle`urile la un bridge de Les Paul.Am sa atasez o poza cum am eu acum bridge`ul si saddle`urile asezate (acestea fiind asezate in felul acesta de mine dupa o poza cu un Les Paul, dar acum incep sa cred ca s-ar putea sa nu fie chiar cea mai buna decizie pe care am facut-o.Bridge`ul initial a fost aseza in felul acesta (vezi poza a doua).Si o a doua problema ar fi ca dupa un timp dupa ce am schimbat corzile mi-se rupe mi-ul al subtire de la bridge.Credeti ca ar putea fi din cauza pozitiei bridge`ului sau a saddle`lurilor???Multumesc anticipat :) .

P.S:Am uitat sa mentionez...va rog sa imi spuneti si care este diferenta dintre pozitia bridge`ului si saddle`lurilor pe care am facut-o eu si cea din poza a 2-a.

P.S 2 :) :Bine ca mi-a amintit mad_max924...ce rezolva modificarea inaltimi tailpiece`ului, inafara de modificarea tensiunea care este exercitata asupra corzilor.

Mersi incaodata :D:) .

Le pui in asa fel ca sa fie octava OK .

Daca se rupe coarda sau calusul ere bavura , sau coarda e din material prost .

Mie mi-se rupe coarda Si (2) la un Floyd perfect neted si cu panta lina !!!! pe acelasi punct de sprijin al calusului unde nu este nici o muchie este oglinda !! ( deci nu la "menghina "!! se rupe care strange coarda in calus )

Ramai ca la dentist asemenea porcarii de corzi gasesti.

Eu mi-am cerut corzi din germania si numai in mare impas o sa mai cumpar de la noi sunt scumpe si proaste .

Nu am avut zeci de ani probleme cu corzi Fender R&R aduse din germania si am mai schimbat corzile subtiri cu corzi !!!! Hora ( 1 si 2) nu mi-a fost frica niciodata sa trag de vibrator si sa fac benduri !!

Edited by karpi