www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ascultatul La Casti Dauneaza !


Guest Al3x
 Share

Recommended Posts

Guest spyked88

Orice exces dăunează sănătăţii urechii. Eu unul ascult de ani buni muzică în căşti (dar nu la un nivel prea zgomotos) şi n-am probleme.

Link to comment
Share on other sites

Al3x_skater fii mai atent unde postezi ....

Asta n-are legatura cu Teoria.

Subiectul insa e interesant . Personal nu folosesc castile intraauriculare mai mult de 1h.30min/zi (si asta cam in 15 zile din 30)

Similar si expunerea in medii foarte zgomotease (vezi concerte) cauzeaza destul de mult. Acasa in afara de sesiunile ocazionale de chitara cand dau chitara putin mai tare , muzica ruleaza in surdina.

Link to comment
Share on other sites

Atentie, nu sint dopuri obisnuite. Sint niste dopuri care incearca sa ofere o atenuare liniara in frecventa. Daca dati un search dupa musician ear plugs sau ceva de genul asta o sa gasiti. Oricum din ce am mai citit si eu pe forumuri pe afara nu exista un consens apropo de care sint cele mai bune. O sa vedeti de altfel ca si gama de preturi este f larga.

Link to comment
Share on other sites

Poate ati vazut ca in lumea civilizata muzicienii cinta cu niste dopuri speciale. Am mai vazut si pe la spectatorii de la concerte asa ceva. Daca ar fi usor de procurat la noi mi-as lua sigur.

IO stiu de unde se pot lua aceste dopuri, si anume de la orice farmacie, io le folosesc deja si dau rezultate :) .daca tinetzi neaparat pune si poze cu ele sa vedetzi cum arata.costa pina in 30.000 lei veki perechea.

Link to comment
Share on other sites

pixy sigur sunt d-astea? :)

http://www.earinc.com/p2-specialty-musician.php

 

Problema cu dopurile tale de la farmacie e ca e posibil sa nu atenueaze liniar. Adica daca le pui in urechi s-ar putea sa iti taie din medii mai mult decat taie din inalte sau joase (e doar un exemplu , nu o certitudine) si astfel tu sa percepi tonul ala altfel.

 

Cu toate astea cred ca o sa imi iau si eu unele d-astea medicinale sa vad de ce sunt in stare.

Link to comment
Share on other sites

bai, sigur nu-s dalea!!!

 

sunt de uz general, impotriva zgomotelor, si logic ca-ti atenueaza freventele diferit. in principal inaltele , mai mult decat celelalte. dalea nu aveau la farmacie si nici pe nicaieri n-am vazut, ca poate mi-as fi luat.dar io-s multumit si cu doape de 1 dolar obisnuite, aud totul mai bine in sala si imi protejeaza urekea, pt asta le-am luat.

 

ps: uite dastea am eu: http://www.aircycle.com/store/local/img/pr...ts/earplugs.jpg

Edited by pixy
Link to comment
Share on other sites

Am lucrat mai demult ca fotograf la niste festivaluri (fac vizite virtuale) si dupa primul concert, la care am stat chiar prin fata boxelor, m-am grabit sa-mi cumpar dopuri.. Nu stiu cat de linear atenueaza, dar sunt eficiente si lavabile.

La majoritatea concertelor la care am fost (aici in Franta) organizatorii pun la dispozitia publicului (contra cost) dopuri de-alea ieftine, mi se pare o initiativa laudabila.

post-242-1138135230_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

mah io stiu ca audiofilii care se duc la concerte (sau alte motive) si vor atenuare liniara se duc la ORL si-si fac unele custom, special pt urechile lor... costa ceva de genu 200-300$ daca tin bine minte - asta la ei. la noi nici nu stiu daca se face asa ceva. i-am propus asta lu taicamiu si mi-a zis ca la noi ca sa-ti faci un appointment daca n-ai nici o problema la urechi stai la coada o luna , asa ca m-am lasat de sportu asta.

 

alea de la farmacie par interesante insa, de ceva vreme intentionez sa le incerc.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest spyked88

... deci adevărul e cu siguranţă undeva la mijloc :) . Normal că dacă dai volumul la un nivel nesimţit o să ai probleme în timp (lucru care nu prea mai e valabil azi în cazul "doapelor", ci doar în cel al căştilor serioase).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.