www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Lautarie

Guest lautaru'

Recommended Posts

Memorie scurta? :)

On-topic: Daca ne-am incumeta sa improvizam pe un backing track de lautareasca pura si sa si iasa ceva, blues-ul ni s-ar parea o joaca de copii. Parerea mea...

Ia sa auzim un blues

Bluesul a fost si ramane muzica necomerciala in timp ce Jazz-ul era muzica comerciala !!!

Blues-ul este feeling , iar jazz-ul de multe ori trece in domeniul "circ" si " exchibitii" !!! si incearca sa se acopere lipsa de inspiratie cu o tona de "rezolvari" pur tehnice !!

In muzica lautareasca este aprox la fel , kitch +kitch , mixtura de imitatii de prost gust si , nu se popate aminti ca si muzica langa blues .

Doina poplulara da , aceasta se poate asemana cu bluesul , dar in nici un caz aceasta "lautaria pura" .

ce inseamna "lautareasca pura " ? asa ceva nu exista .

se confunde sezonul cu fazonul

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Faramita Lambru, Dona Dumitru Siminica, Toni Iordache, Marcel Budala, Romica Puceanu, Gabi Lunca, Taraf de Haidouks... La asta ma refeream cand vorbeam despre muzica lautareasca pura. Si culmea e ca exista si nu-i nimic kitsch in ea.

Eu am facut o comparatie, nu o asemanare cu blues-ul.

Eh, whatever...

Faramita Lambru, Dona Dumitru Siminica, Toni Iordache, Marcel Budala, Romica Puceanu, Gabi Lunca, Taraf de Haidouks... La asta ma refeream cand vorbeam despre muzica lautareasca pura. Si culmea e ca exista si nu-i nimic kitsch in ea.

Eh, whatever...

Ca si comparatie .

Unele piese sunt capodopere altele se vreau copia acestor cateva piese "evergreen".

Nu exista muzica "pura" in nici un gen muzical .

Pana si in blues sunt multe "copy" ale unor bluesuri celebre din mii de bluesuri doar cateva sunt capodopere ale genului.

Totusi bluesul adevarat este un gen improvizativ si conteaza mult interpretare, exact ca si in muzica "lautareasca " .

Cum ai insirat mai sus este un exemplu cum ca e vorba de uni interpreti si nu de genul muzical .

Edited by karpi

Eh, whatever...

Ma bag si eu in seama cu cateva chestii, sper sa nu supar pe nimeni prea tare cu punctul meu de vedere, dar pe de alta parte stiu ca asta se va intampla, nu ma pot abtine. (LE: ba da pot da nu vreau)

Tocmai am citit topicul asta si sincer omul asta ce si-a dat nick-ul "lautaru" nu mi se pare ca a facut nimic altceva decat sa faca spam cu propriul lui site:

• Fiecare post al sau s-a terminat cu Viziteaza site-ul meu sau chestii similare
  • Nu a participat deloc la discutiile de pe aici, altii i-au sustinut "punctul de vedere"... hmm si care era ala??? in fine.
  • Poate par marlan, dar toata faza imi miroase a "Hai gigele baga pe forum acolo la ruacherasi ma, ca au formatii alea alea si poate ne scoatem si noi la parleala mancavas. Scapam de nunti si ne lansam" *mai trage o dusca* (exagerez, si poate sunt ingust in gandire, dar asa vad ii vad eu pe multi dintre lautari)

Iar despre muzica lautareasca in general... Ce pot spune? Sunt subiectiv si o sa-i deranjez pe cei carora le place asa ceva.

Eu personal nu fac mare distinctie intre un lautar si un manelist, pentru ca sincer nici nu prea e. (ma refer la marea majoritate)

Cateva asemenari:

1) Muzica de bairam, dansat, dat din posterior, baut, facut terci, borat pe vecin

(lumea se face varza la nunti pe la noi, poftim folclor; daca vreodata ma insor, o sa o fac intr-un beci intunecat cu toti prieteni ei si ai mei (maxim 10 persoane) )

2) Tigani. Hai sa recunoastem, e o asemanare puternica. B) Ma refer aici la stilul lautarilor "da si mie" "da si mie". Muzica o canti din suflet si in primul rand pentru sufletul tau, apoi pentru a-l altora. Sa vrei sa fii rasplatit pentru meritele tale e una, dar sa cersesti ca la metrou e alta.

Laudarosi, pusi pe facut bani, inculti, pusi pe furat... :)

Si parerea mea despre lautareala:

S-a tot dat in sus si in jos cu muzica lautareasca de calitate, aia 'adevarata', care exprima sentimentele adevarate ale romanului... Ei bine daca romanul are ca vis sa bea, sa se ... cu marioara, sa danseze, atunci e vai de curu nostru!

"sham diri diri diri di raaaa"?!? Eu prefer sa am versuri care nu vorbesc despre "bautura. chef. distractie. carciuma din drum si marioara".

Ridic paharu sus! Pentru Gigel din deal! La mai mare si mai tare! Uiuiuiuiuiuiuuuuuuuuuu!!!!

Cateodata ma intreb de unde atata ura intr-un putoi de 23 de ani. :)

O ultima chestie:

Zic DA: muzica clasica, jazz, blues, rock, metal, raegae si rap pe alocuri... si altele

Zic NU: lautareala, hip hop gen ce e acu la americani "I wanna fuck you, you already know", manele, porcariile astea sintetizate gen Justin Timberlake, etc.

Genurile de la "nu" au toate in comun cateva elemente gen: prostia ascultatorului (mai multi prosti care cumpara -> mai multi bani), iar paranteza precedenta ma duce la avaritia 'muzicianului', lipsa versurilor ca lumea (dusa pana spre 0 in hausuri si pop care repeta acceasi fraza 5 minute :) ).

In fine cine e de-al meu ma intelege, cine nu, nu... Mi-am pierdut o ora cu prostia asta de post. :(

Oamenii primesc ceea ce vor, si cei mai multi in lumea asta vor *****. Daca lor le place shitu care e problema mea?

Violenta, Sex, Muzica de rahat, Politicieni care-i mint pe fata, si totul e normal.

Scarba, la asta se reduce.

Cateodata ma intreb de unde atata ura intr-un putoi de 23 de ani. :)

Si io ma intreb acelasi lucru. :)

Prea multe prejudecati, dude. Muzica e facuta si sa te relaxeze, nu numai sa-ti puna creierul la lucru.

Dar nah, tineretul furios... Parca ma vad pe mine la 16 ani: "rock iz za best, fuck za rest!" :)