www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Metabog

Tascam Us-1641 (interfata Audio Usb)

Recommended Posts

TASCAM US-1641

 

http://www.tascam.com/products/us-1641.html

 

i-1056-17-64-0-30AAB71D.jpg

 

Ce este: Interfata audio pe USB cu 8 intrari MIC/LINE + 6 line inputs. Poate inregistra la 24bits, 96khz. Se conecteaza prin USB.

 

Am cumparat interfata din Bournemouth (UK) de la Absolute Music. A venit cu Cubase 4 LE, si un VST Tascam Continuous Velocity Piano (suna destul de ieftin, dar asta e).

 

Pret: £299.00

 

Cautam o interfata destul de performanta pentru laptop, si cautand prin magazin mi s-a parut excelenta pentru pret (sa tot inregistrezi tobe cu 8 intrari XLR). Tipul de la magazin mi-a recomandat-o (cealalta placa la care ma gandeam era ceva de la MOTU, nu mai stiu exact ce).

 

S-a instalat usor, a mers perfect, pana am incercat sa folosesc mai multe instrumente VST, cu cerinte destul de mari de RAM. Am folosit pana acum o placa mult mai ieftina de la Sound Blaster si am reusit sa folosesc mult mai multe in acelasi timp. Din pacate, pana si cu 3gb de RAM, TASCAM US-1641 se blocheaza constant. Am incercat-o in Sonar, Cubase, FL Studio si Reaper, si se blocheaza fara vreun motiv aparent (drop-outs, pops and clicks). Cu placa de la soundblaster puteam sa cobor latenta pana aproape de 2ms, cu US-1641 daca vreau sa cobor sub 10ms in general se blocheaza sau de-abia mai functioneaza. Iar cand se blocheaza, se blocheaza de tot si in general imi blocheaza totul sistemul.

 

E important de mentionat faptul ca rulez totul pe Vista, si m-am gandit ca ar putea fi din cauza asta (desi placa ar trebui sa suporte, cel putin asa zic cei de la Tascam). Am mai cautat online recenzii si review-uri si am gasit multa lume care se plange de aceleasi probleme si pe alte sisteme. Am incercat update driveri, firmware... la fel. O pierdere de bani.

 

In final, dupa ce instalat si reinstalat driveri si umblat prin setarile asio am reusit sa ating un compromis intre latenta si dropouts, dar tot se mai blocheaza. Intre timp am luat un Pod X3 Live care are iesire USB si trag chitara prin el.

 

Nu as recomanda produsul nimanui. La unii pare sa mearga perfect, la altii nu merge deloc. Probabil nu e compatibil cu Vista sau cu laptopul meu.

 

Jucarie de 299 lire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca sa muti platforma in XP! Vista este inca cusurgiu la asemenea aplicatii. Placa este foarte buna. Tot ceea ce reclami tu tine numai de platforma Windows.Si trei daca ai posibilitatea lucreaza pe un desktop. Driverele de lap sunt lente sunt gandite pentru alte aplicatii... Daca vrei mobilitate ( sa tragi pe teren samd) alege alta platforma.Incearca si spune-mi ce ai rezolvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
si chiar ma gandeam sa imi iau una identica. un prieten din anglia are asa ceva si zice ca n-are nici un fel de probleme. ai putea sa o incerci pe alt pc cu configuratie buna, sa vezi daca face aceleasi probleme?

 

As incerca-o pe un desktop cu XP dar nu gasesc pe nicaieri, toata lumea pe care o stiu aici are numai notebook-uri si la faculatate sunt MAC-uri cu protools...

O sa incerc sa instalez XP in paralel dar nici nu vreau sa-mi dau sistemul peste cap ca lucrez la urmatorul album Purity. Deocamdata merge acceptabil, dar daca incarc multe synth-uri sau sample libraries creste repede CPU usage pana se blocheaza de tot.

 

Probabil ca nu e facuta pentru asta, e facuta mai mult pentru inregistrari, dar ce stiu e ca pe un Soundblaster X-FI Fatality am reusit sa rulez mult mai multe instrumente, si aveam doar 1gb de RAM si CPU mai slab.

 

Ar putea fi sistemul meu cu Vista de vina... cine stie. Vreau sa pun XP pe laptopul asta dar o sa fie foarte complicat ca am nevoie de driveri speciali, si trebuie rascolit pe tot internetul dupa driveri Gateway.

 

Dupa specificatii placa ar trebui sa fie excelenta.

Edited by Metabog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.