www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

As Vrea Sa Lucrez In Muzica


Guest Rayvann
 Share

Recommended Posts

Guest Rayvann

Azi maine vine bac-ul si astia ne bat la cap ce vrem sa facem in viata, dar noi inca ne hotaram la ce facultate sa dam :) . Lasand gluma la o parte, stam si ma gandeam cum la casa de cultura din oras este un tip care se ocupa cu sonorizarea. E acolo de inainte de '89 cred. Practic el nu stie nimic si nici nu face mare lucru, mai mult, are obiceiul de a taia sunetul la monitoare/boxe in timpul spectacolului si faze dinastea. Cred ca ar fi o slujba de vara interesanta sa faci asa ceva, desi ma indoiesc ca respectivul ar avea chef de ucenici(sau invers :) ), insa eu m-as distra de minune. Dar stau si ma gandesc, presupunand ca as vrea sa lucrez intr-un domeniu care sa includa cat de cat si muzica, ce variante as avea? Nu am cine stie ce chemare spre producerea muzicii, in sensul ca nu as fi in stare sa cant sau sa compun, si n-as avea nici ambitia/rabdarea necesara. Sunt aplecat mai degraba spre partea reala decat spre cea umana si zbarnai un pic la informatica si imi mai si place. As prefera sa surubaresc pe la chestii tehnice, sa ma joc cu o consola, sa mesteresc vreun rack, sa fac mici modificari la vreun mixer sau sa invart niste trackuri intr-un host vst si sa aplic niste efecte, chestii dinastea, pentru ca astea au sens pentru mine, le inteleg si le prind repede. Nu m-as supara nici sa car amplificatoare daca in scurt timp ma baga cineva in seama. Se cauta asa ceva in Romania astazi? Este cineva pe-aici care isi castiga paine ajutandu-i pe altii sa devina mari muzicieni si ne-ar putea descrie cam ce presupune slujba?

Edited by Rayvann
Link to comment
Share on other sites

Sunt aplecat mai degraba spre partea reala decat spre cea umana si zbarnai un pic la informatica si imi mai si place.

Eu zic sã mergi cu informatica înainte... :)

 

Chestiile legate de muzicã sã le ții pentru timpul liber. Cum ãla poate lucra din '89 fãrã sã fi fãcut cine ºtie ce studii ºi tu ți-ai putea gãsi ceva dacã nu vei fi mulțumit cu informatica. Dar nu vãd de ce nu ai putea fi mulțumit, mai ales dacã "zbârnâi"...

 

Sunt multe domenii în informaticã. Oricum, tu alegi! :)

Link to comment
Share on other sites

Observ ca dumneata vrei sa fii inginer de sunet. E o meserie frumoasa si trebuie sa ai o anume "ureche" ca sa faci muzica sa sune bine dand din butoane. Poti cauta pe net manuale de "Sound Engineering", sau si mai bine, daca dai peste "Yamaha Sound Engineer's Handbook"... Nu e un document care face reclama la produse Yamaha, e un manual care te invata cum aduci sunetul din instrument pe CD intr-o forma cat mai placuta urechii.

Dar, cum a zis si "Ghita B" mai sus, pastreaza-o ca pe o pasiune in timpul liber momentan si invata cate putin. In timp, ai sa acumulezi un bagaj de cunostinte destul de bogat si poate iese ceva.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rayvann

Da, asa e, bunul simt zice sa te pui acum pe treaba si sa lasi distractia pe mai tarziu.

Roadie nu e tocmai la ce ma asteptam, iar inginer de sunet suna un pic cam pompos (gen cineva care e suficient de bun sa se poata ocupa de orice):) .

Mai exista varianta pornirii unei afaceri, cumperi niste aparatura si apoi cauti lume care sa vina si sa se foloseasca de aparatura pentru inregistrari. Zicea cineva recent pe forum ca in Romania de ceva timp incoace calitatea inregistrarii depinde in primul rand de banii cheltuiti in sonorizare. E destul de nesigura treaba, ca si cu orice afacere, conteaza sa fii si antreprenor, dar sa si stii de ce ai nevoie. Eu ma gandesc strict la o slujba, nu la altfel de lucruri.

Inca ramane intrebarea: lucreaza cineva in muzica? Sunt pur si simplu curios cam cum merge treaba.

Link to comment
Share on other sites

Merge prost, ca orice altceva in Romania :) Daca vrei sa traiesti bine apuca-te de politica, fotbal, manele, import/export tigari, alcool, carne vie etc.

Acum serios, daca nu gasesti o nisa, o necesitate care trebuie satisfacuta poti face zece facultati si specializari, tot degeaba. De exemplu, sunt trupe in orasul tau care vor sa inregistreze si n-au unde? Vin firme pentru sonorizare din alte parti pentru spectacole si concerte? Daca nu, esti dispus sa te muti undeva pentru un loc de munca/ucenicie?

Nu-i nevoie sa cari boxe cativa ani ca sa devii inginer/tehnician de sunet, poti invata chestiunile elementare si acasa, din carti, resurse online, experienta cu un mic home studio si mai departe sky's the limit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.