www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

cum cant nirvana come as you are


Iskander
 Share

Recommended Posts

ok aveti atasata incercarea mea, si am atasat de siguranta si tabul gp dup care fac

 

deci ma incurc foarte rau la inceput 0 0 1 si trecere de pe 1 pe 2 conform tabului (mie asa mi se pare) cum trebuie sa procedez? cum dau? cat de repede pun degetu? cat de repede trebuie sa dau? cat las nota?

 

cum iau degetu sa nu bazaie coarda si sa nu afectez sunetu?

 

 

10x :)

 

ps. don't laugh :)

Nirvana___Come_As_You_Are__3_.gp4

incercare_nirvana.mp3

Link to comment
Share on other sites

offtopic :) : Fa exercitii de panatie(alternate picking de ex.), exercitii cu degetele de la mana stanga pana nu mai poti, si dup-aia cauta un profesor sa faci meditatie... eu sunt autodidact, imi place sa descopar singur unele chestii si sa fac singur tot, dar cu un profesor inveti mai repede....si poti sa aflii raspuns la toate intrebarile :)

Link to comment
Share on other sites

"CANTAND" DUPA TAB NU O SA AJUNGETI MUZICIENI NICIODATA!!!

 

...i-mi pare sincer rau pentru voi!!!

 

...vorbeai despre cat sa tii nota: ASTA TI-O ARATA NOTELE (BOABELE) MUZICALE!!!

Link to comment
Share on other sites

n-are de ce sa-ti para rau pt ca suntem la inceput si inca nu ne-am larmutit total. cautam si noi sa ne informam, cautam un stil care sa ne placa si sa ne ajute si sa invatam. am inteles ideea cu notele si sunt de acord, momentan nu le inteleg.. va trebui sa-mi iau un manual ceva.. dar pana atunci prefer sa capat putina dexteritate.. si sa reusesc sa fac corect un tab acolo usor :)

Link to comment
Share on other sites

Asa e, la inceput, pana ne invatam, cantam dupa taburi, invatam ceva panatie in acest timp...

Iskander nici tu nu prea ai invatat muzica la scoala, asa-i? :)

Link to comment
Share on other sites

Aa bravo esti de-al meu... am descoperit rockul printr-a 7-a... spre sfarsit... acum sunt a 9-a si ma chinui sa inteleg cum sta treaba cu muzica asta...

Bafta (si mie si tie ) :)

:)

Link to comment
Share on other sites

Guest antwan

De cand I-mi se scrie asa???

I-ul in contextul "i-mi pare sincer rau pentru voi" pentru ce e? Ce verb inlocuieste?

Nu prea ai avut treaba cu romana...De unde sa stiu ca nu esti la fel de superficial si la muzica? :)

Link to comment
Share on other sites

... meanwhile...

 

 

Am invatat sa cant destul de bine O,Suzana si Silent Night... nu le-am invatat 100%, jumatate cand din memorie, jumatate de pe tabulatura, important e ca imi iese destul de bine :)

Link to comment
Share on other sites

"CANTAND" DUPA TAB NU O SA AJUNGETI MUZICIENI NICIODATA!!!

 

...i-mi pare sincer rau pentru voi!!!

 

...vorbeai despre cat sa tii nota: ASTA TI-O ARATA NOTELE (BOABELE) MUZICALE!!!

 

 

Sigur ca teoria muzicala iti confera o oarecare lejeritate in a aborda orice fel de muzica, insa, aici cred ca vorbim despre incepatori, care nu doresc sa faca conservatorul ci pur si simplu sa defuleze un pic… daca vor realiza ca acest lucru este serios probabil ca se vor lua si ei in serios si vor aprofunda dupa posibilitati subiectul denumit generic muzica. Internetul iti ofera cam tot ce vrei in ziua de azi, si printre multa reclama si multa pornografie ai ocazia sa gasesti si lucruri interesante despre muzica, si cel mai important, te poti informa atat despre teorie muzicala cat si despre practica. Pe vremea mea existau numai acele nenorocite de casete poloneze pirat din Romana dupa care incercam sa descifram diferite tipuri de abordare a instrumentului. Si aici am ajuns la ceea ce vroiam sa spun de la inceput, este foarte important sa exersezi foarte mult si sa incerci sa realizezi cum se poate canta la o chitara pt a scoate anumite sonoritati.... Teoria este buna ca iti ofera un punct de plecare…. Insa restul e numai munca……

 

PS: Un individ care ofera meditatii la “chitara/bas/tobe……orice stil….” nu se deosebeste cu nimic de acei “mecanici de duminica dimineata” care schimba pistoanele la Dacie in fata blocului cu ciocanul si cheia de 16….. Iti trebuie o viata de om sa inveti sa canti nu la un instrument, sa inveti sa canti la un instrument un anumit stil de muzica….. Sfatul meu pt cei incepatori este sa nu va mai lasati dusi de nas de asemenea oameni orchestra si sa puneti mana pe instrument si sa incercati singuri sa rezolvati din tainele lui si daca chiar sunteti hotarati sa faceti ceva in viata din acest lucru…. apelati la oamenii care va pot impartasi ceva absolut “advanced”….. nu gama pentatonica care o gasesti in orice soft de 3 lei despre chitara.

Link to comment
Share on other sites

cantatul dupa tab e cel mai comun mod de a te apuca de chitara si, dupa parerea mea, unul dintre cele mai eficiente. acu vreo 5 ani incercam si eu sa zdranganesc pe chitara "where did you sleep last night". l-am invatat dupa tab si am mers mai departe cu alte taburi pana puteam canta o gramada de cantece. aveam un dosar cu tablaturi printate de pe net si dupa alea "exersam" la chitara :) . asta nu te face muzician, dar e primul pas in a iti dezvolta abilitatile de baza. tot din taburi am invatat acordurile si tot asa mai departe. am "meditat" si eu - nu neaparat foarte eficient :) - niste indivizi si am constatat ca majoritatea incepatorilor sunt motivati de dorinta de a putea canta anumite melodii. daca reusesti sa ii ajuti sa le invete, atunci dintr-o data o sa prinda aripi, motivatia o sa creasca si - fara a deveni muzicieni - o sa stie sa cante la chitara niste bucati muzicale. timp pentru teorie este destul, rabdare sa aiba omu, dar putini ajung pana la aprofunda teoria. asta pt ca majoritatea fie nu au timp, sau chef, sau pur si simplu nu ii duce bila, fie pt ca efectiv nu au intentia sa ajunga muzicieni sau chitaristi profesionisti, deci interesul pt teorie este - in mod justificat - redus. cu toate astea, dupa ceva timp si experienta (si fara sa stii teorie) poti sa pui tabu in fata si sa il canti din prima. hence, cantatul dupa tab = lots of fun.

 

PS. subscriu la opinia lu moshu in legatura cu "meditatiile" :)

Link to comment
Share on other sites

Toti care se apuca de un instrument vor sa cante direct. Daca inveti piese dupa tabulaturi si incep sa-ti sune, la inceput esti multumit si capeti incredere in tine, insa cu timpu o sa-ti dai seama de cat de mult te limiteaza taburile si o sa incerci sa faci ceva mai mult. Daca nu sa citesti partituri, cel putin sa asculti melodia si sa incerci s-o scoti, si ca sa faci asta trebuie sa stii putina teorie, si incet incet realizezi ca trebuie sa mai lasi putin chitara si sa studiezi o metoda... parerea mea e ca tabulatura este un bun inceput. Mai departe, in functie de cat de motivat esti poti sa evoluezi mai mult sau poti sa ramai la stadiul initial, tabulatura...

Link to comment
Share on other sites

domnilor, importante sunt cateva lucruri, din experienta mea:

conteaza nu CE , ci CUM studiezi, dupa care urmeaza imediat CAT studiezi; ce vreau sa spun este ca sunt cateva reguli pe care e bine sa le urmezi ca sa ai rezultate SIGURE (nu RAPIDE)

1. intotdeauna sa te asiguri ca esti acordat, altfel te obisnuiesti prost si titi va lua un timp dublu sa recuperezi

2. nu fortati mainile, incalziti-le intai cu o piesa care va iese, altfel riscati sa nu mai puteti canta peste ceva timp (e un sindrom al chitaristilor care NU se vindeca)

3. pentru ca suntem in era tehnologiei, aveti oportunitatea de a studia cu cine vreti - hendrix, satriani, clapton, frampton, vai, seicaru, oricine, ba mai puteti sa faceti si cate un jam session cu astia si nu va costa nimic. nu neglijati aspectul asta.

4. teoria este importanta, pentru ca va pune la dispozitie MAI MULTE MIJLOACE DE EXPRIMARE ARTISTICA, pe langa game si bending-uri.

5. NU VA GRABITI - nu se intampla nimic in zece minute - m-am ferit sa spun "peste noapte" pentru ca, daca cu o seara inainte ai studiat cateva ore, desi nu ti-a iesit cum ai fi vrut, creierul tau reproceseaza niste chestii complicate si a doua zi va suna mai bine, trust me.

6. chitara, ca si femeia, inseamna timp alocat. 30 de minute pe zi e un fel de frectie la picior de lemn, mai mult de do-la-fa-sol n-o sa iasa ca lumea.

daca v-am fost de ajutor, imi pare bine, daca nu, nu.

bafta.

 

a, era sa uit, jimmy bate campii cu gratie.

no offense.

Edited by carramba
Link to comment
Share on other sites

2. nu fortati mainile, incalziti-le intai cu o piesa care va iese, altfel riscati sa nu mai puteti canta peste ceva timp (e un sindrom al chitaristilor care NU se vindeca)

 

Hmm ne sperii :)

 

Sa va spun din perspectiva mea de vedere...a incepatorului...a unui om care a pus mana pe o chitara pentru prima data acum 8 zile.Am "prins" aripi cand am observat ca imi iese O,Suzana, Silent Night, mai nou si Jingle Bells. Un incepator, atata timp cat invata in fiecare zi cate ceva nou, si relativ usor(pt. inceput), nu se plictiseste, si continua antrenamentele, chiar mai abitir ca inainte. Mai intalneste unele chestii pe care nu le intelege, mai primeste un raspuns pe forum, mai intelege unele chestii de teorie... traim in epoca informationala, si poti foarte usor sa aflii raspunsuri la intrebarile care te framanta, prin simpla postare pe un forum.

 

Cat despre mine, dupa ce am invatat cantecele de mai sus(in afara de jingle bells pe care il exersez acum), m-am cam plictisit de chestiile astea usoare si vreau sa trec la ceva mai greu...mai complicat...prin urmare imi trebuie un pic de teorie, ce sunt acordurile alea...si cum imi ies toate notatiile alea(hammer, pull-off) s.a.m.d

Dupa ce voi afla cum sta treaba, sigur voi fi mai motivat sa incerc alte cantece, la un cu totul alt nivel... si poate, intr-o zi, dupa enorm de multa munca, voi putea afirma, ca da mah, STIU SA CANT LA CHITARA :)

Link to comment
Share on other sites

in primul rand multumim mult pentru incurajari sunt de un real folos. pentru ca atunci cand psihic si moral n-ai suport deobicei tinzi sa te lasi.

 

mai am o intrebare:

 

am AP 3 Tuner si as vrea sa-mi acord chitara pt nirvana come as you are.

ce inseamna?

1=D

2=A

3=F

4=C

5=G

6=D

asa vad in fisierul GP.

 

sa inteleg ca trebuie sa fac coarda 6 E gros sa sune in cheia D ? si coarda 5 sa sune bine in cheia G? sau trebuie sa fac sa sune coarda E ca D si asa mai departe?

 

 

a si ce mai inseamna tune down 1 step?

 

 

ps. ma enerveaza notatiile astea americane ma tot incurca. nici nu stiu daca sa mi le traduc in cap tot timpul care e E care E D sau sa le invat pe romana.

 

MERSI :)

Edited by Iskander
Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Nu cred ca melodia nu este cantata in acordajul standard, cel mult "down 1/2 step" - un semiton mai jos decat acordajul standard - adica Eb Ab Db Gb Bb eb .

 

Nu pierde din vedere faptul ca tabulaturile mai sunt si gresite. :)

Edited by Baumwolle
Link to comment
Share on other sites

Acordajul standard ( E - Mi ) de la coarda cea mai subtire la cea mai groasa

E - mi

B - si

G - sol

D - re

A - la

E - mi

-----------

Acordajul cu un ton mai jos

D - re

A - la

F - fa

C - do

G - sol

D - re

 

Exista mai multe tipuri de notatii pentru notele muzicale. Fie cu litere (A, B,C,D,E,F,G) fie cu silabe (Do re mi fa sol la si do ) fie cu cifre (1 2 3 4 5 6 7 ). In afara de astea mai sunt unele mai putin folosite. Un articol complet despre asta in lb engleza : http://en.wikipedia.org/wiki/Musical_notation

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.