www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare!

Am primit recent un fel de lp-sg made by reghin cadou,ce sa zic,lemnu pare destul de ok,grifful e drept insa are nevoie de un re-fretting.Din cate am observat are grifful cam foarte gros,si ii destul de incomod sa cant la ea...

Intrebarea mea ar fi: Daca slefuiesc un pic din griff sa fie mai subtire,va afecta calitatea grifului?(in sensul ca se va indoii?)

Multumesc! :)

Posted

mai tate chitarele cu gatul din paltin sunt de aceasta grosime ,parca U shape , se poate "subtia" catre V shape , dar probabil nu va mai tine acordajul la schimbari de temperatura .

Eu am un Reghin din acesta si cu tot cu bara de otel tensionata pot sa "indrept"gatul numai din mana stanga pana zbarnaie corzile pe primele taste !!.Si asta am incercat , merge cam la toate chitarele cu gat din paltin , cu toate ca sunt gaturi mai "pline" .

La un Strat cu gat de artar su V shape nu prea pot sa "indrept" gatul cu mana stanga la fel am incercat si cu un GLP si e la fel ,gatul ramane fix.

Asa ca risti sa distrugi un gat bun.Cu chitara Reghin nu am avut niciodata probleme de dezacordare de la schimbare de temperatura , fata de facaturile acestea chinezo-thailando-koreene.

Nu este gros gatul , acum depinde ce mana ai , gatul V te avantajeaza la intervale mari, prinse larg la distanta , daca ai ajuns sa cant asa ceva .In rset este OK asa cum s-a construit.

gandeste-te ca sunt basisti care canta pe 7 corzi , pe un gat imens , au vre-o problema ? si multi canta mai tehnic decat multi chitaristi solo., plus corzile groase ..etc etc...

Posted

all right,mersi pentru raspunsuri...oricum nu vreau sa cant pe chitara asta si nici sa o vand sau ceva de genu,m-am gandit sa o fac cadou unui copil care canta de vreo 1 an si ceva si nu are bani nici macar sa isi cumpere o acustica...si de aceea mam gandit sa modific un pic profilul gatului pentru ca tipu ii inca 'copil'(12 ani) si nu se descurca asa bine cu griful asta mai gros....

• 2 weeks later...
Guest Bl0nd1n@.
Posted

ai putea sa postezi si o poza cu chitara made in reghin?