Guest chitaristul_innascut Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 e prima data cand aud de tipul asta de muzica cine a compus asa ceva? si care ar fi difereta intre muzica clasica si aia preclasica?
Guest Legion Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 e prima data cand aud de tipul asta de muzica cine a compus asa ceva? si care ar fi difereta intre muzica clasica si aia preclasica? O sa gasesti aici mai multe informatii.
Guest chitaristul_innascut Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 O sa gasesti aici mai multe informatii. mah am cautat... si inca mai caut ... si mi-am zis k aici ar fi un loc unde as putea fi lamurit mai repede si mai bine si in plus de asta s-a facut forumul ... pentru schimburi de cunostiinte
vektor Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 pre-clasica. adica inainte de clasica. sunt mii de ani de muzica inainte de perioada clasica vezi de ex, muzica medievala, muzica traditionala greaca, corurile gregoriene, muzica rituala evreiasca ....
Guest chitaristul_innascut Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 (edited) pre-clasica. adica inainte de clasica. sunt mii de ani de muzica inainte de perioada clasica vezi de ex, muzica medievala, muzica traditionala greaca, corurile gregoriene, muzica rituala evreiasca .... asta e de ajutor merci! si ... ce mi-ati recomanda k lucrare pt proba de admitere la liceul de muzica? pt chitara Edited June 10, 2008 by chitaristul_innascut
vektor Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 pachelbel e fumat .. cred ca si profii s'au plictisit de el ... de ce nu cauti ceva medieval/renascetist ? [din pacate de atunci nu prea a ramas muzica in afara domeniului bisericesc, but still ... ] daca nu e neaparat sa fie pre-clasic, cauta-l pe nikita koshkin ah, si uite cateva linkuri interesante : http://ask.metafilter.com/25599/Medieval-rockout
mirceab Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 (edited) Cred cã ar merge ºi compoziții de la Albinoni, Bach, Handel sau Corelli. http://www.youtube.com/watch?v=DMIlxPtLbwM http://www.youtube.com/watch?v=q81F9eLUhKY Edited June 11, 2008 by mirceab
Guest Baumwolle Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Sa vina oare o asemenea intrebare din partea unui chitarist innascut?
Sodom Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 preclasicismul a aparut in perioada 1600-1750 ; ii mai zice - baroc Bach si Vivaldi sunt cei mai reprezentativi compozitori ai baroc-ului ...
Metabog Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 pre-clasica. adica inainte de clasica. sunt mii de ani de muzica inainte de perioada clasica vezi de ex, muzica medievala, muzica traditionala greaca, corurile gregoriene, muzica rituala evreiasca .... Asta. Imi place la nebunie tot ce a venit inainte de perioada clasica pentru ca nu avea pic de vinovatie comerciala, era pur si simplu un produs al sufletului.
Guest kois Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ca mica paranteza...e putin stupid sa spunem preclasicism, pentru ca in momentul in care s-au pus bazele acestui curent, nu se stia ca dupa el o sa apara clasicismul, deci "preclasicismul" este un termen aparut la ceva vreme dupa aparitia clasicismului, drept urmare hai sa folosim termenul de "baroc" 10x!
Guest 7le Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Pentru chitara, gasesti din acea perioada partituri foarte bune, scrise de Gaspar Sanz sau John Dowland, sunt piese usoare, dar pline de muzicalitate, le gasesti si pe net, pentru mine sincer sunt o relaxare iar dupa un pic de practica in citit partituri merg la "prima vista", e ca si cum ai citi o poezie buna. Daca vrei, poti sa ajungi in ultima parte a Barocului unde se afla Bach sau Haendel care au scris muzica mai grea, iar transcriptiile pentru chitara sunt chiar greoaie nerecomandat pentru incepatori, nu de alta dar sa nu-si piarda avantul. Sunt si altii dar recomandarea mea sunt primii doi, eu nu gasesc plictiseala in muzica lor. E greu sa dai o definitie precisa Pre-Clasicismului, probabil ai putea spune ca e periaoda pregatitoare a clasicismului, putem include aici cele doua perioade cunoscute, Renasterea si Barocul si tot ce era inainte lor, dar daca iti alegi piese din Renastere sau Baroc esti setat la maxim.
GhitaB Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Sa vina oare o asemenea intrebare din partea unui chitarist innascut? Bunã întrebare!
Guest Hippogryph Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 din perioada barocului, recomand cu caldura Robert de Visee si Sylvius Leopold Weiss. daca nu pentru cantat (nu sunt chiar pentru incepatori), macar pentru ascultat (Julian Bream - "Baroque Guitar")
BCRich Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 (edited) Preclasicism sau BAROC Arta secolului al XVII - lea si prima jumatate a secolului al XVIII -lea, cuprinsa intre sfirsitul Renasterii si mijlocul secolului urmator este cunoscuta sub denumirea de arta baroca. Initial stilul apare in arhitectura, in sculptura, pictura,muzica apoi este insusit si de celelalte arte. De fapt, cuvintul baroc in limba portugheza-barocco - utilizat de Garcia da Orta in 1563, se traduce prin perla cu forma neregulata, asimetrica iar in limba franceza - baroque - bizar, ciudat. Termenul Baroc desemneaza noul stil aparut in arta apusului si centrului Europei, care indepartindu-se de traditia si echilibrul specific Renasterii, cultiva grandoarea, monumentalul cu linii curbe, bogat ornamentate, cu forme in miscare cu multa fantezie si libertate de exprimare. Muzica din perioada Barocului este cunoscuta si sub denumirea de muzica preclasica iar perioada ei de implinire, situata cronologic inaintea Clasicismului, poarta si numele de Preclasicism. Mai multe gasesti aici: http://club.neogen.ro/Baroque/galeria-virt...ectura/146983/1 Vezi google! Edited June 12, 2008 by BCRich
Guest pasarel Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 corelli, vivaldi, scarlatti, laclaire, bach, couperin, handel, rameau, telemann.. scarlatti are niste sonate incredibile, perfecte pentru exercitiu muzica, sunt si foarte melodioase.
Guest DIonut Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 (edited) Preclasicism sau BAROC Arta secolului al XVII - lea si prima jumatate a secolului al XVIII -lea, cuprinsa intre sfirsitul Renasterii si mijlocul secolului urmator este cunoscuta sub denumirea de arta baroca. Initial stilul apare in arhitectura, in sculptura, pictura,muzica apoi este insusit si de celelalte arte. De fapt, cuvintul baroc in limba portugheza-barocco - utilizat de Garcia da Orta in 1563, se traduce prin perla cu forma neregulata, asimetrica iar in limba franceza - baroque - bizar, ciudat. Termenul Baroc desemneaza noul stil aparut in arta apusului si centrului Europei, care indepartindu-se de traditia si echilibrul specific Renasterii, cultiva grandoarea, monumentalul cu linii curbe, bogat ornamentate, cu forme in miscare cu multa fantezie si libertate de exprimare. Muzica din perioada Barocului este cunoscuta si sub denumirea de muzica preclasica iar perioada ei de implinire, situata cronologic inaintea Clasicismului, poarta si numele de Preclasicism. Mai multe gasesti aici: http://club.neogen.ro/Baroque/galeria-virt...ectura/146983/1 Vezi google! eu am invatat la ist. muzicii ca muzica pre-clasica este muzica compusa pana la clasicism,unii folosesc termenul pre-clasic ca sa defineasca barocul,dar din cate stiu eu ii gresit Edited June 12, 2008 by DIonut
Guest Don MaXxX Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 eu am invatat la ist. muzicii ca muzica pre-clasica este muzica compusa pana la clasicism,unii folosesc termenul pre-clasic ca sa defineasca barocul,dar din cate stiu eu ii gresit si eu cred ca e gresit. preclasicismul include si muzica medievala.
BCRich Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 e posibil, nu am aprofundat subiectul si nici nu am timp sa caut sa te contrazic sau sa te aprob. Am vrut sa ajut cu un simplu search in google
simionescu Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Bizantina, modala, Bisericeasca, tribala, japoneza, javaneza, diverse.
korko Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 pai nu prea e asa . termenul preclasic se refera tot la muzica clasica , deci , eventual muzica clasica care este inainte de clasicism (adica perioada neoclasica) , adica in linii mari barocul . muzica medievala , bizantina ..... nu are nici o treaba cu asta . cu atat mai mult muzica japoneza , tribala , care nu are legatura cu muzica europeana .
simionescu Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Te intreb... Pitagora are vreo legatura cu Bach?
korko Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Te intreb... Pitagora are vreo legatura cu Bach? aceeasi legatura pe care o are Enescu cu Pitagora.....(in ceea ce priveste subiectul discutat de noi nici o legatura) .
simionescu Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Atunci mai citeste umpic si aici: http://www.dartmouth.edu/~matc/math5.geome...nit3.html#Music of the Spheres
korko Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 (edited) in ceea ce priveste subiectul discutat de noi nici o legatura . edit : nu am fost suficient de clar in postul meu anterior? Edited September 23, 2009 by korko
Recommended Posts