www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Seminar De Chitara Clasica Contemporana


Cosu
 Share

Recommended Posts

In data de 31 mai are loc la Sala Auditorium al Muzeului National de Arta al Romaniei (Str. Stirbei Voda, 1 Bucuresti ) un seminar de chitara clasica contemporana sustinut de Maurizio Colonna, un foarte cunoscut compozitor si chitarist italian.

 

Parteciparea la seminar este gratuita, dar cu conditia inscrierii precedente (la adresa de email cultura.bucarest@esteri.it, sau valentina.mazzon@gmail.com).

In aceeasi seara va urma concertul lui Maurizio Colonna, la orele 19.30, in acelasi loc.

 

 

 

 

Chitara contemporana

Seminar

 

Seminarul cu tema “Chitara contemporana” are in vedere limbajele, repertoriul, identitatea istorica si dimensiunea tehnica actuala a chitarei asa-numite “clasice”, incepand cu a doua jumatate a secolului XX pana astazi.

In acest context se va face pe scurt referire la conceptele de compozitie contemporana, armonizare, improvizare si experimentare a timbrului legate de chitara; scolile care au caracterizat abordarile estetice si interpretative; si repertoriul, cu diverse influente si folosirea experientelor creative, noi achizitii tehnice-instrumentale, comparate cu realitatile precedente (secolul XIX si prima jumatate a sec. XX).

Prin chitarism clasic contemporan, asadar, se intelege tot ceea ce se poate gandi si canta cu o chitara “clasica” si tehnica sa, traversand diferitele dimensiuni stilistice si genuri: classica, fusion, pop, muzica etnica si muzica populara, muzica de film etc, fara bariere prejudiciabile.

Avand in vedere cele de mai sus, Seminarul de Chitara Contemporana presupune un scurt iter care se va desfasura in doua parti diferite: Partea tehnica-instrumentala si Repertoriul.

 

Seminarul este adresat chitaristilor (clasici si nu numai, licentiati sau nu) si muzicienilor interesati.

 

 

Partea tehnica-instrumentala

In aceasta parte se vor studia, pe scurt, modurile de intelegere a tehnicii chitaristice moderne, cu referiri la Tratatele publicate dupa jumatatea sec. XX pana astazi, evidentiind asemanari si diferente, nu numai intre ele dar si fata de metodele istorice din trecut.

Se vor discuta raporturile dintre tehnica “clasica” si tehnica “flamenco”, intre sunetul “clasic” si sunetul “acustic”, intre sunetul “acustic “ si cel “electric” si influentele care deriva de aici.

 

Repertoriul

In aceasta parte vor fi analizate unele opere reprezentative din istoria chitaristicii din a doua jumatatea a sec. XX, acordand atentie compozitiilor “clasice” ale celor mai importanti chitaristi compozitori contemporani si printre ei:

Leo Brouwer, Angelo Gilardino, Dusan Bogdanovic, Nikita Koshkin, Roland Dyens, Francis Kleynjans, Nuccio D’Angelo, Maurizio Colonna, Abel Carlevaro, Antonio Lauro, John W. Duarte, Carlo Domeniconi, Andrew York, Mario Gangi, François Laurent , Ernesto Cordero, Stefán Rak ed Egberto Gismonti.

Programma_Workshop_Colonna.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

AM FOST ACOLO, lucru cel mai frumos pe care lam vazut in viata mea, emotii la maxim, calitate soundului excelenta, sentiment si profesionalism cum nu am vazut in viata mea pana astazi!!

Indiferent de stilu care canta fiecaruia, toti presenti la eveniment sau intors a casa cu ceva inauntru. Eu personal nu mi lasteptam, ceva de neuitat. Numai bine!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest kdavru
AM FOST ACOLO, lucru cel mai frumos pe care lam vazut in viata mea, emotii la maxim, calitate soundului excelenta, sentiment si profesionalism cum nu am vazut in viata mea pana astazi!!

Indiferent de stilu care canta fiecaruia, toti presenti la eveniment sau intors a casa cu ceva inauntru. Eu personal nu mi lasteptam, ceva de neuitat. Numai bine!!!

 

 

Intr-adevar am asistat cu totii la concertul unui mare muzician si in acelasi timp a unui mare om , care a avut bunavointa sa ne impartaseasca

secretele care il fac sa fie unul dintre cei mai mari chitaristi contemporani.

O experienta memorabila! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.