razvanciub8a Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 E o intrebare putin cam prosteasca avand in vedere ca ambele microfoane sunt in special pentru voce (Vocal Microphone). Singura intrebare este : nu se strica [nu stiu anume CE sa se strice ] daca le pun in fata amplificatorului pt a putea trage semnal in mixer pt inregistrare? Am avut odata ca in povesti si un SM57 dar a cazut in cap saracu'... si atat i'a fost. Vreau neaparat sa inregistrez ceva si nu stiu daca pot folosi microfoanele mentionate. Si inca o intrebare : ar fi mai bine sa folosesc emulated line out din combo decat sa trag cu microfoanele? Daca mi'ati putea raspunde repede . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 SM58 are aceeasi capsula ca si SM57, ar trebui sa sune foarte apropiat. Beta 58 suna f bine pe voce, mult mai bine dupa parerea mea, dar nu l-am incercat la chitara. Incearca SM-ul primul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
razvanciub8a Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 deci nu se poate defecta nimic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ozzybui Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 nu cred ca se va defecta pentru ca este totusi un dynamic microphone, dar nu stiu sigur. despre record cu microphone sau cu emulated line out, pot sa spun cu siguranta ca este mult mai bine cu microfonul decat cu emulated line out. Aceste line out este, doar un simulator, si deobicei nu este bine facut (este niste componente electrice passive de filtraj care aduce semnal la frecvente ca si la cabinet dar nu are rezonanta boxei) si mai ales, nu reprezinta valoarea combo-ului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midnight rider Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 E aceeasi capsula,sunetul difera datorita carcasei,care il face pe SM 57 mai unidirectional.Daca vrei sa sune si mai apropiat de SM 57,scoate maciulia dela SM 58,dar atentie,ca daca tocmai atunci cade in cap,salut si la mai mare .Beta 58 e prea "Hi-FI" pentru chitara,nici macar Beta 57,care e de instrument nu prea e bun,adica nu prea suna bine Nu,n-are ce sa se strice,totusi nu le pune la toba mare,ca presiunea aia mare le scurteaza viata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OntZ Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 am si eu o intrebare prosteasca de om care nu stie: daca pun un mic oarecare in fata amplifului dat destul de tare (microfonul fiind "obisnuit" cu vocea, oricum e dynamic), ce poate pati? face "overload" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest omuletzu verde Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 depinde de microfon...exista un level de captare pentru fiecare microfon ca sa nu capteze doar sunete neplacute Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Dynamic sunt si cele de tip "ribbon", care sunt mai sensibile decat alte microfoane cu membrana mica. Mai usor era sa zici exact modelul; daca distorsioneaza microfonul e clar ca nu-i destinat aplicatiei respective (desi unele—cel mai clebru SM57—sunt facute pentru a rezista unui nivel considerabil de abuz). Cum zicea si midnight rider, diferenta dintre SM57 si SM58 e "maciuca", care la 58 e un fel de pop filter. Hint: ai putea experimenta cu carcasa altor microfoane (care se protrivesc) daca doresti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Don MaXxX Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 eu ti-as recomanda sm57 de acesta mi-am comandat si eu(nu a ajuns). sm58 avem la sala si l-am folosit pentru a amplifica o acustica si s-a auzit ca pixul pentru ca microfonul este facut pentru voce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts