www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Lectii De Flaut


SolDiez
 Share

Recommended Posts

Nu cunosc site-uri in romana. Pot insa sa iti recomand www.8notes.com, un site cu partituri foarte multe si dragute.

Flautul nu ti-a venit cu o hirtiuta in care sa-ti explice digitatia pe el ? Asa poti sa pornesti la drum fara mare bataie de cap. Pentru inceput verifica (daca ai digitatia scrisa undeva) sa-ti "iasa" curat toate notele.

 

Recomandari ? Super-hiturile suflatorilor :

 

Mugur de Fluier

Greensleeves

Anotimpul 5

Rosu Aprins, solo-ul de trompeta

Strunga

Ochii negri, ochi de tigan

Bouree (un pic mai greut)

 

... orice ai incerca sa demonstrezi ca stii sa cinti pe flaut, fluier, block-flote, etc. , tot una din piesele de mai sus ti se va cere in mod public. :)

Tips & Tricks : Nu fuma !!! O sa-ti rablagesti gitul si o sa ti se taie suflul dupa 2 masuri . Crede-ma, stiu. Sunt fumator inrait si cint la block-flote. Curata-ti des instrumentul. Nu stiu la flaut cum este, dar la fluierele din lemn, a nu avea anti-condens mereu la tine este echivalent cu un handicap.

Mult succes :)

Link to comment
Share on other sites

Daca este un obiect ieftin de artizanat cumparat de la tiganci, nici macar sa inveti pe ele nu merita (2 lei parca erau :) ? ) ... daca insa este block-flote (8 gauri) sau fluier bine facut cum sunt cele de la Hora (6 gauri) , atunci este ok ca instrument muzical :)

 

http://www.fluteinfo.com/Fingering_chart/modern.php

 

incearca s-o printezi ... hirtiuta cu digitatia care am primit-o odata cu primul meu block-flote a fost echivalentul celei mai stufoase metode de studiu si invatare.

 

Block-flote atinge 2 octave . Cele moderne (btw, de la 1000 de euro in sus) , 2 si jumatate, maxim 3 . Fluierul batrinesc nu l-am dus niciodata peste o octava si jumatate. Dar flautul are aproape 4 octave. Eu car 4 fluiere in spate ca sa scot ce scoti tu cu un singur flaut. Eu zic sa te tii de el.

 

P.S. Daca ti se par grele digitatiile notelor din ultimele doua octave, invata niste cintecele pe primele doua, formeaza-ti degetele , si apoi o sa simti TU nevoia sau tentatia de a urca mai sus si de a invata chestii noi. Studiile ar trebui sa fie o placere, nu o corvoada inutila :)

Edited by Eldrian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Nu e deloc simplu sa canti la flaut...ar trebui sa exersezi o perioada numai cu partea superioara prin care sufli, si sa inveti sa scoti sunete :) Teoretic, pozitia este cu buza de jos intinsa - ca si cand ai zambi, si buza de sus foarte putin peste cea de jos... ca si consoane de atac, foloseste P-ul si C-ul. Pana la pozitii...e cale lunga. Intai ar trebui sa inveti sa il asamblezi cum trebuie :) Cele 3 parti se unesc intr-un singur mod, iar de pozitii nu mai spun nimic...pentru ca sunt in directa legatura cu presiunea cu care sufli. Incearca sa contactezi un profesor pe la Lipatti sau Enescu... 4 fun. Succes!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Dezgrop discutia ... mi-am luat flaut. Digitatia este mult mai usoara decit pe block-flote, insa in mare parte e cam aceeasi chestie. Suflul ... suflul ma omoara.

Trebuie sa gasesc pe cineva pentru lectii, o sa-mi trimita cineva niste numere de telefon de la profesori/studenti/etc , suflul meu e oribil. Ma chinui sa lungesc o nota, dupa citeva minute ma ia durerea de cap si ma cuprinde o ameteala a'la bere-combinata-cu-coniac-combinata-cu-tuica. Repet, NU va apucati de fumat. Beti ceva apa inainte sa cintati.

Flautistii, ce se mai aude ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
Guest zambezi

Salut spun si eu, un proaspat posesor al unui flaut Grassi Profesional 710 ce s-a apucat de treaba (suflat pentru moment, cantat mai tarziu).

E o pasiune mai veche si uite ca desi in afara de lectiile de muzica de la scoala nu am alta pregatire nu sunt demoralizat. Incep sa realizez cat de greu este.

Multumesc pentru siturile de mai sus , foarte utile.

Din fericire am avut noroc de un prieten care a facut flaut si ma suporta pe langa el pentru a invata.

 

Momentan exersez pt suflu si precizie dupa care ma joc nitel pe el ca nu ma pot abtine. Mi-am luat si un metronom si acordor Korg, foarte util. Trag pe langa inca de multe orii.

Din pacate mai mult de 20 min nu sunt in stare sa suflu ca se termina "gazul" Incerc sa fac asta de doua ori pe zi dar imi iese doar odata. Ma mai gandesc si eu la vecini. :)

 

Spunea Eldrian de o solutie anticondens (daca am inteles bine). Mai multe detalii pe tema asta daca se poate ar fi util.

De asemeni nu am stare si ma gandesc la microfon deja (mai mult decat prematur desigur :) )

 

Multumesc si de lista de melodii. Am sa incerc sa fac rost de partituri pentru mai tarziu.

 

PS Am promis ca in februarie la anul am sa cant cel putin o melodie. Initial am crezut ca va fi una din mai multe. Acum am inceput sa ma indoiesc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.